懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

急!15週去日本?

Dear all,

我e+有咗BB, 下星期15週 去日本,
會去睇火山, 硫磺對我同 BB有冇影響嗎
浸溫泉我不會浸太耐同太熱, 應該冇問題吧
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

公爵府

好媽媽勳章

Re: 急!15週去日本?

浸溫泉好似唔係咁好喎, 你問問醫生先好浸呀

大宅

孕婦不適宜浸溫泉

別墅

最好問下醫生!
我個人覺得好像唔係咁好呱

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

agree
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

不能浸溫泉啊... 會令胎兒有發燒的感覺,
當然會有人無事,但都有胎兒腦部因此出問題,
搏唔過啊...
hi

複式洋房

CJ baby,

我第一個月時唔知有孕情況下, 都去左日本北海道, 第一當時我只係浸腳, 15 分鐘之內, 不能太熱的水, 因為一般我地沖涼都係在37 度左右, 何況係溫泉水, 熱會令體溫升高, BB 心跳會增加, 另外, 硫磺有味的, 最好唔好嗅啦. 唔好食生冷口野, 雖然我都問過醫生食生得唔得, 佢話只會影响母體, 對BB 無影响, 但講返比阿媽聽時, 閙到我死. 所以去旅行一齊安全為上, 無謂因小失大.

大宅

當年我問過我的醫生, 佢都話唔好浸溫泉, 而導遊到達景點時也會建議孕婦不要看火山, 留在旅遊巴等, 因硫磺太厲害

為左bb好, 你都唔好博, 最多下次去過

男爵府

明白哂!
唔該哂咁多位. thanks!
[size=xx-small]彰彰221出世,最鍾意食呀,食呀~[size=xx-small]安安1216出世,都好鍾意食食~

首頁

尾頁

跳至