家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

值駁率高唔高呢?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 chelsealily 於 10-8-16 12:57 發表
我年頭唔知點解佢一佰伍十幾蚊時入左d , 放係度無理佢, 最近睇吓乜跌左咁多? 因乜解究?

東尼至愛,跌到死死下!!
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

一沉百踩, 有機會低過90 ~

伯爵府

我又係.....無啦啦中左入去.....終於等到同價就即時掉左.
蝕埋手續費添......家下要入都睇定d先...
原帖由 chelsealily 於 10-8-16 12:57 發表
我年頭唔知點解佢一佰伍十幾蚊時入左d , 放係度無理佢, 最近睇吓乜跌左咁多? 因乜解究?

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 fafa10322 於 10-8-17 13:16 發表
我又係.....無啦啦中左入去.....終於等到同價就即時掉左.
蝕埋手續費添......家下要入都睇定d先...

你岩岩入?

伯爵府

NO LA...我在年頭入...等左一輪到價就即閃...一身汗...噓...
原帖由 km1357 於 10-8-17 13:52 發表

你岩岩入?

大宅

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 大力大力 於 10-8-16 13:44 發表

東尼至愛,跌到死死下!!

又唔好咁講人,
以前佢認,
但佢一早走左貨la!!!

過往不代表將來!
Kindness is like a key,which rusts if we put it aside.Use it frequently not only could help others but also could help ourselves.

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

原帖由 SY_YAU 於 10-8-20 06:49 發表

又唔好咁講人,
以前佢認,
但佢一早走左貨la!!!

過往不代表將來!

近年無睇佢 d 文章,所以唔知佢一早沽晒!!

今天 92.7
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

已經跌左兩個星期,幾個大盤仍然日日枕住不停地沽貨,個勢重繼續尋底?

男爵府

del...

大宅

原帖由 77777 於 10-8-20 11:20 發表
上兩日, 入左一手96.5以為都低, 點知今日重低, 激c我啦...

呢隻嘢正牌"痴痴地", 我112, 102, 96 都有入, 睇佢十日彈都唔彈, 重一日低過一日, 得d散戶自己入, 今日終於忍痛止蝕..... 大出血.......

侯爵府

醒目開學勳章

點解突然(當然唔係一兩個禮拜既事啦)跌成咁呢? 呢隻野, 之前一向都好硬淨下的. WHY? 雖然我無買, 但係我聽到佢跌成咁都好想知發生咩事.

大宅

原帖由 happypiano 於 10-8-20 12:17 發表
點解突然(當然唔係一兩個禮拜既事啦)跌成咁呢? 呢隻野, 之前一向都好硬淨下的. WHY? 雖然我無買, 但係我聽到佢跌成咁都好想知發生咩事.

我都好想知......why???????

我個人意見, 呢隻嘢真係要止蝕, 睇佢一d彈力都冇, 連趺9日, 破哂紀錄, RSI都低到十幾, PE又係十幾, 都冇承接力, 最重要係, 睇佢個勢, 就算下星期一反彈, 都唔會一彈就彈番我個價, 如果佢彈兩日又趺5日(呢個係佢呢年嚟嘅習慣), 咁就真係一浪低過一浪, 死得人多, 所以我都係cut loss, 留番d錢再尋寶, 正所謂 : 好漢不吃眼前龜

男爵府

唉, 睇佢都唔應該差成咁, 都唔知做MUD鬼, 由12X蚊, 係咁狂瀉, 發神經, 我得買左兩日, 都唔知好唔好止蝕..

原帖由 Dirty姨姨 於 10-8-20 12:35 發表

我都好想知......why???????

我個人意見, 呢隻嘢真係要止蝕, 睇佢一d彈力都冇, 連趺9日, 破哂紀錄, RSI都低到十幾, PE又係十幾, 都冇承接力, 最重要係, 睇佢個勢, 就算下星期一反彈, 都唔會一彈就彈番我個價, 如 ...

禁止訪問

大宅

原帖由 summichalle 於 10-8-20 13:59 發表
止蝕 la, i bot 2 hand @$123 & cut loss @110

我都止咗蝕, 一手唔見$14, 真係重傷......

侯爵府

原帖由 Dirty姨姨 於 10-8-20 14:13 發表

我都止咗蝕, 一手唔見$14, 真係重傷......

其實睇你對隻股有冇信心, 等於獅子銀行插水時, 有好多人響低位止蝕, 損失慘重, 而有 D 人就收埋佢冇眼睇, 響低位時先溝番淡, 大戶好識震死我地呢 D 散戶, 小D膽都俾佢嚇死, 你個 CASE 或者等佢再低 D時再入番佢, 希望博得到翻生~

大宅

原帖由 winner128 於 10-8-20 16:19 發表

其實睇你對隻股有冇信心, 等於獅子銀行插水時, 有好多人響低位止蝕, 損失慘重, 而有 D 人就收埋佢冇眼睇, 響低位時先溝番淡, 大戶好識震死我地呢 D 散戶, 小D膽都俾佢嚇死, 你個 CASE 或者等佢再低 D時再入番佢, ...

我其實對呢隻股有信心, 知道hold佢3-6個月一定有機會賺錢, 如果唔係我都唔買啦, 但係佢個勢唔好, 與其同佢一齊尋底, 不如等佢自己尋完先, 我再趁呢段時間出去走兩轉, 寧願第時買貴, 都唔好失咗其他投資機會.....

子爵府

e隻嘢而家先黎沽真係太遲啦。
有耐性可以等埋佢第3季業績,如有轉機隨時大反彈。
但e段時間捱價都幾慘吓。

大宅

冇計啦.....佢10日唔夠就跌到落止蝕位.....止蝕位係要嚴守架.....

首頁

尾頁

跳至