自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

卓健LASIK

有冇媽咪做過呢? 請分享.

子爵府

Re: 卓健LASIK

係咪做近視0個個Lasik呀?
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

大宅

冇試過,聽講唔多好.Not very sure.

別墅

價錢好吸引 心思思想做...anyone got experience over there?

子爵府

Lasik技術好似比以前0個d較為advance, 可以去聽下講座先啦....
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

別墅

真係冇人做過? Scary

大宅

有 friend 係浸會做 Lasik, 話幾好.

大宅

我係03年12月做左,請問想mut問題? 我個人就so far so good.
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

別墅

So far so good? 咁就好喇 :lol:
我依家擔心嘅係唔知有咩side effect, 有咩失敗嘅case, 有咩要注意等等...
係呢, 你幾度近視呀? 邊個醫生幫你整呢? 過程點呀? 我想聽吓customer呢邊嘅story呀

大宅

我有兩個同事都係o係卓健度做架喎,
so far我都未聽過有物問題,
(都有成年架拉,我諗而家應該仲好的架麻)
不過一個話有時有"原"光,
另一個話有眼膠,
唔知算唔算係唔好呢
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

別墅

請問咩係”眩光”? 咩係”眼膠”呢

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

How much?

別墅

Only $13K+ for 2 eyes

別墅

If paid by Hang Seng credit card

大宅

聽說佢地既技術不好,機又舊, no intralase.
考慮清楚

伯爵府

不是太便宜. 我妹係TST eye center做都係$13000,可12 or 24 month 分期

大宅

koala 寫道:
So far so good? 咁就好喇 :lol:
我依家擔心嘅係唔知有咩side effect, 有咩失敗嘅case, 有咩要注意等等...
係呢, 你幾度近視呀? 邊個醫生幫你整呢? 過程點呀? 我想聽吓customer呢邊嘅story呀

兩隻眼都係300度左右.
我果時只有一位駐診所既醫生,所以唔駛揀.
兩隻眼分開一早一下晝整.過程尚算快(無問過其他醫院/診所)"手術室"有兩個護士幫個醫生.
仲有我係用匯豐信用卡,12個月分期,約13k(忘記了實數)
至愛巧沛B既 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/kitqinghypy-happyhome

別墅

老實講, 知得愈多就愈驚.
最近搵咗好多information, 知道有"Intralace"(唔駛開刀)呢樣嘢就唔想响卓健度做...平都係咁話!!

首頁

尾頁

跳至