自由報料

跳至

首頁
12345...51

尾頁

大宅

Re: 請問有關日文問題

bsiub,

good ar... i'm still studying ar...
but my weakness is the grammer.... need to work more hard on it~~~

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

bsiub,
但係你已經比我嘅感覺, 好叻叻ar!!!

大宅

JasmineBaby 寫道:
pinga,
thx~ yes!! i hv interest to learn in cu!!!

and also, how can i apply the cef?

日 語 基 礎 證 書 課 程 分 四 個 階 段

日 語 基 礎 ( 一 ),( 二 ) ,( 三 ) , ( 四 )

而家可以報七月O既COURSE呀。。。但係基礎一速成班呢嫁。。會講得好快。。因要就番九月份O既基礎二O既班。。如果你唔係好急要學,等到九月先開始會好D。。。通常一星期兩堂啦。。每堂兩個鐘。。
如果係速成班。。係一個星期兩堂三個鐘,會辛苦好多。。
同埋一個學期會測四次驗, 最後有大考。。。
通常三課書就測一次。。要努力呀。。
每一課都有功課做,有聽解。。。

你仲有咩想問呀?

男爵府

JasmineBaby

唔好咁講啦, 我會怕醜o架
( 大家心諗 :tongue: :tongue: )

我係 Toya 都學到 ... 好似高級. 真係唔記得左
已經係 7-8 年前o既事. 果時柴娃娃同班同事一齊去學
鍾意一班少人D, 咩都問得一餐. 真係學野都快D呀
Miss 又好人呢 而且果時冇拖拍, 學o下
Japanese 消磨時間囉. 果時日劇又潮到爆
諗諗o下覺得自己老左好多添 ... 7-8 年前o既事
唉 ~~~~~~~~~

pinga

張相隻松鼠狗係唔係你o架? 有對白手套好 cute ar

bsiub

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 請問有關擗撠暋D

pinga,
你解得好清楚, 我有問題再 pm 你好嗎?

以你經驗, 真係唔好上基礎一速成班? 咁佢會唔會唔比你appy 基礎二ka???

版主

bsiub,
唔好咁謙la!!! hehe............ :mrgreen:

大宅

pinga,
你解得好清楚, 我有問題再 pm 你好嗎?

以你經驗, 真係唔好上基礎一速成班? 咁佢會唔會唔比你appy 基礎二ka???

OK AR。。你有咩問題可以問我呀。。。。。

WHY我叫你唔好上係驚你會吸收唔到咁快呀。。我有個同學之前讀速成班好辛苦呀。。一教完個課好快就TEST, 可能都未明得哂。。。
要到九月先可以插班,但要考入學試嫁。。要TEST你個程度O唔OK呀。。

大宅

bsiub,

係呀。。全部都係我O既隻狗狗。。。
佢而家九個月大LU。。。。

別墅

bsiub & pinga

我因為有成4年冇讀啦,現在個女大d讀番,所以有好多都忘記了,我仲有好多要溫番,如有不懂可否pm比你們呢?

妍妍媽

bsiub 寫道:
pinga

soudeshine ... 好呀, 大家 ' 顏究顏究 '
我唔係識好多o架榨 ... 妍妍媽果兩句我都要番箱 ' 賭籠 '
先嘔到出來呀

N 年前我都好似係唔知 CU 定 HKU
學過 Japanese but 3個月o既 course 我番得2堂

bsiub

版主

pinga 寫道:

WHY我叫你唔好上係驚你會吸收唔到咁快呀。。我有個同學之前讀速成班好辛苦呀。。一教完個課好快就TEST, 可能都未明得哂。。。
要到九月先可以插班,但要考入學試嫁。。要TEST你個程度O唔OK呀。。

pinga,
下!!! 咁要test d 咩ka???

大宅

妍妍媽 寫道:

我因為有成4年冇讀啦,現在個女大d讀番,所以有好多都忘記了,我仲有好多要溫番,如有不懂可否pm比你們呢?

妍妍媽

[quote]
bsiub 寫道:
pinga

soudeshine ... 好呀, 大家 ' 顏究顏究 '
我唔係識好多o架榨 ... 妍妍媽果兩句我都要番箱 ' 賭籠 '
先嘔到出來呀

N 年前我都好似係唔知 CU 定 HKU
學過 Japanese but 3個月o既 course 我番得2堂

bsiub
[/quote]

Of course no problem la...

大宅

[quote]
pinga 寫道:

pinga,
下!!! 咁要test d 咩ka??? [/quote]

test grammer, translate la... listening la..
they need to know what status u are....

男爵府

妍妍媽

原來係咁
幫得到一定幫, 大家研究研究囉
等我搵番D陳年舊書 + " look 屎 "先

bsiub

大宅

bsiub,

yr dogdog very cute ar.. how old?

大宅

我都好恨學日文架,不過而家要湊兩件,要佢地返o左學先至free(上午),不過d course大多在晚上,summer就更加唔洗o念,有無計 可以完成我小小願望 :-(

男爵府

pinga

He is 9.5 yrs old ... an old dog lu
I took him to my home when he was 2.5 months old
I like his color very much
But his size is bigger than other Pomeranian
may be I gave him too much supplementary, e.g.
calcium powder, when he was young
He is still very cute to me ar

bsiub

大宅

twobabymami 寫道:
我都好恨學日文架,不過而家要湊兩件,要佢地返o左學先至free(上午),不過d course大多在晚上,summer就更加唔洗o念,有無計 可以完成我小小願望 :-(

u can have chance ga.. on CU have some japanese course in morning ar...
maybe the fees is more expensive...

pls see details as below :

Japanese course for summer (CU)

大宅

bsiub 寫道:
pinga

He is 9.5 yrs old ... an old dog lu
I took him to my home when he was 2.5 months old
I like his color very much
But his size is bigger than other Pomeranian
may be I gave him too much supplementary, e.g.
calcium powder, when he was young
He is still very cute to me ar

bsiub

so a cute dogdog.. if have chance , we can meet the dogdogs tim...hehe~~~

別墅

首先謝謝你們.我的程度很低,不過你哋都可以從我問的問題上見到,所以我怕都有好多問題會問你哋,真是不好意思.希望快d可以去到高級程度啦,因為在這個過度期都好辛苦law.

妍妍媽

[quote]
bsiub 寫道:
妍妍媽

原來係咁
幫得到一定幫, 大家研究研究囉
等我搵番D陳年舊書 + " look 屎 "先

大宅

pinga,

thanks!咩平日有morning course 咩?(除summer course)

首頁
12345...51

尾頁

跳至