嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

換片成日返身,有無計?? ><

我個女9個月大,換片成日返身.
換好耐都未攪掂.
我又熱又蚊.
打了她PAT PAT都唔妥協.
依然返,返,返!
HELP!!
:wink:

別墅

Re: 換片成日返身,有無計?? ><

如果有人係側邊, 試下同佢傾計玩或用玩具(最好有音樂個種)吸引佢既注意力, 等佢唔好反身住, 都幾有效架!

男爵府

比o的o野佢渣手, 乜都得, 佢會掛住玩唔郁o架啦, work o架
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

男爵府

我阿女都係咁, 最鬼麻煩係一pat臭臭o個時... 直情想扑鬼魂佢

唯有不斷搵d好玩新奇刺激引佢。到現在呢一刻, 婆婆個手電係佢最有效...

我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

男爵府

俾啲玩具佢玩佢就好合作.
該用戶已被刪除

別墅

直情想扑鬼魂佢

Give him something in hand to distract him.

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

啫喱媽 寫道:
比o的o野佢渣手, 乜都得, 佢會掛住玩唔郁o架啦, work o架

yes!咁大係咁架~~呢個方法啦但都要快呀
我女2001年1月8日QE出世  

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

candytsy 寫道:
俾啲玩具佢玩佢就好合作.

我囡囡都係

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

啫喱媽 寫道:

mee too

大宅

我以為我個女是口甘,原本好多BB都是!次次換片好似打交!!
直情想扑鬼魂佢,好似嚴重DD!!!
2004年6月出世 , 重3.72kg      
2009年8月出世 , 重3.38kg

男爵府

好媽媽勳章

我個囝都係咁, 有時就算比住嘢佢攞, 都係照o係度反, 真係冇哂計!!! :cry: :cry: :cry:

大宅

我仔仔都係咁…佢仲要係好遲先識反身,一識得之後就成日反…!
俾玩具都唔係次次 work,所以有時要俾d佢平時唔俾佢玩既野,例如電話…

男爵府

funann 寫道:
我阿女都係咁, 最鬼麻煩係一pat臭臭o個時... 直情想扑鬼魂佢

唯有不斷搵d好玩新奇刺激引佢。到現在呢一刻, 婆婆個手電係佢最有效...

我阿女都一樣,換片換到忟,學你話真的想扑鬼魂佢,佢連換衫褲都一樣照反呀,
[em:3 :]

男爵府

我個bb都係咁, 原本咁多BB都係咁! 次次同佢換片好似打交! 寅係最麻煩係一柯ng ng 臭臭時... 打他PAT PAT都唔妥協, 直情想扑鬼魂佢. 次次換片攪到成身
大汗. 又熱又蚊, 少d耐性都唔得, 唯有不斷搵d好玩新奇刺激引佢。
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

大宅

731mon 寫道:
我個囝都係咁, 有時就算比住嘢佢攞, 都係照o係度反, 真係冇哂計!!! :cry: :cry: :cry:

首頁

尾頁

跳至