影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 丫頭 於 10-9-14 22:44 發表
有冇人知金賢重幾多歲啊?

1986年, 今年24歲

伯爵府

好記性

我剛睇完第2集, 第一集真係有d悶場,個女角亦不漂亮 . 如果唔係有金賢重, 我真係頂唔到第一集. 不過第2集就開始好些啦. 會繼續追

原帖由 littlesister 於 10-9-14 23:24 發表

子爵府

嘩真係好young

原帖由 littlesister 於 10-9-14 23:24 發表

珍珠宮

又young 又靚仔,佢o既笑樣真係迷死人架!!!

我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

原帖由 korumi-08 於 10-9-15 20:01 發表
好記性

我剛睇完第2集, 第一集真係有d悶場,個女角亦不漂亮 . 如果唔係有金賢重, 我真係頂唔到第一集. 不過第2集就開始好些啦. 會繼續追

...

我覺得這位女主角的樣子討好過"花樣男子"的女主角.

伯爵府

唔...第一集真係唔係咁討好, 睇到第2,3集都順眼左, 有時都幾可愛. 賢重就更加唔駛講, 一笑就更殺C 人

原帖由 fififree 於 10-9-15 22:09 發表

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 korumi-08 於 10-9-15 20:01 發表
好記性

...

剛想問你有冇睇添

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 fififree 於 10-9-15 22:09 發表

尋日睇j2 播花樣時, 我都係咁覺得, 至少惡吻個女主角夠青春, 又冇韓式小了可愛動作

水晶宮

我睇左第五集啦
真係集集都被呀賢重電死
好鬼鍾意佢成日背住女角荷妮微微咀笑
又好鬼鍾意勝祖偶爾不自覺地在荷妮面前呷醋同呈強
韓版好快, 已經寫到勝祖漸漸被荷妮熔化

我絕對贊成女角荷妮比花樣男子的女角具惠善順眼好多
起碼表情沒有一般韓劇女角的擠眉弄眼

翡翠宮

跟本上就是"勝負慾"超強的小新郎嘛..

女主角其實真是有點醜, 著件紅色大衣看宮音樂劇時, 著了平底鞋, 小腿粗好厲害....不過演技還可以, 科班出身,..這個湘琴角色從不太討好..劇本上和她演繹上令到這個險角色, 順利過渡..

其實"花樣男子"的金絲草(具惠善)..也有點可憐, 1)韓版的一點也不夠性格, 不是暈就是睡..2)她年紀又真是大了少少..3) 造型不太好..
其實具惠善自己都話不能理解這個角色..太優柔寡斷..

原帖由 上校車 於 10-9-16 04:52 PM 發表
我睇左第五集啦
真係集集都被呀賢重電死

我絕對贊成女角荷妮比花樣男子的 ...

水晶宮

原帖由 MagDog 於 10-9-16 18:22 發表

女主角其實真是有點醜, 著件紅色大衣看宮音樂劇時, 著了平底鞋, 小腿粗好厲害....不過演技還可以, 科班出身,..這個湘琴角色從不太討好..劇本上和她演繹上令到這個險角色, 順利 ...

好一句"勝負慾" 超強
女主角那套紅色大衣下的襯托, 真沒有說話
平常看她穿校服滿好看的, 瘦瘦的手臂, 我當年也是這類型啊

老實說, 湘琴這角色真係燙手手芋, 既是女角, 但演譯稍微過火就已經不討好 (就像林依晨一樣)
不難服服韓版這個編劇把荷妮角色寫得不太白痴兼有點可愛 (起碼心地好嘛)太

明天中午期待著第6集的看頭, kiss kss 耶

水晶宮

再說具惠善, 自己化妝, 太白了 (不是白就是= 美 嘛)
況且韓劇寫到絲草的角色, 就住就住, 既不能對長輩口出狂言, 變相令人看得牙癢癢

不過也慶幸地, 韓劇捧出了3位指日可待的男新星 (當美作那位太低調了)

大宅

女主角其實真是有點醜, 著件紅色大衣看宮音樂劇時, 著了平底鞋, 小腿粗好厲害....不過演技還可以, 科班出身,..這個湘琴角色從不太討好..劇本上和她演繹上令到這個險角色, 順利 ...

角色的問題固然重要,但選角也很重要, 唔靚唔更要,用氣質來夠, 但具慧善2樣也沒有,她甚在太土了,而演繹出的小动作很不自然,用2位型仔的男主角來追她,真是沒有說服力.重看第2次,始終都不順眼.

琥珀宮

畀面勳章

女主角着校服又唔覺佢小腿粗喎, 等我留意下先

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 上校車 於 10-9-16 22:02 發表
再說具惠善, 自己化妝, 太白了 (不是白就是= 美 嘛)
況且韓劇寫到絲草的角色, 就住就住, 既不能對長輩口出狂言, 變相令人看得牙癢癢

不過也慶幸地, 韓劇捧出了3位指日可待的男新星 (當美作那位太低調了) ...

我估具惠善原先係好白既, 不過去完個咩咩島拍外景曬黑晒, 佢可能冇換粉啫 其實賢重都有呢個問題, 佢又係黑左好多但個化妝師幫佢搽到好白, 好似整估佢咁 不過具惠善最多問題係鬆弛, 面同頸都好勁, 又多頸紋, 寧舍覺得佢老

琥珀宮

畀面勳章

原帖由 上校車 於 10-9-16 16:52 發表
我睇左第五集啦
真係集集都被呀賢重電死

我絕對贊成女角荷妮比花樣男子的 ...

嘩, 咁快手 我剛DL 左, 好心急唔知等唔等埋聽日第6集一齊睇

水晶宮

原帖由 littlesister 於 10-9-16 22:19 發表

嘩, 咁快手 我剛DL 左, 好心急唔知等唔等埋聽日第6集一齊睇

我等唔切, 日日都想有中槍的感覺

伯爵府

都爭扎左好耐至睇架, 晚晚要睇功課無咩時間, 不過最後都忍唔住. 因好想睇賢重ma .

原帖由 littlesister 於 10-9-16 09:17 發表

剛想問你有冇睇添

伯爵府

激 c , 我叫hb DL 比我睇, 攞左幾集就又話搵唔到 , 攪到要係 PPS 睇, 冇得係搭車時睇.

原帖由 littlesister 於 10-9-16 22:19 發表

伯爵府

同意, 具慧善仲感覺老氣.

原帖由 fififree 於 10-9-16 22:02 發表

角色的問題固然重要,但選角也很重要, 唔靚唔更要,用氣質來夠, 但具慧善2樣也沒有,她甚在太土了,而演繹出的小动作很不自然,用2位型仔的男主角來追她,真是沒有說服力.重看第2次,始終都不順眼. ...

首頁

尾頁

跳至