影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

原帖由 YuYuMother 於 10-9-6 10:18 發表

係呀! 不過女學生d裙超短, 我要同呀女解釋現實中係不可能的.

我都係咁話, 但如果唔係咁, 又真係無咁靚

水晶宮

原帖由 littlesister 於 10-9-6 10:22 發表

agree, 台版女主角實在白痴得過火, 連基本common sense都冇 韓版雖然未睇, 但感覺上冇咁蠢, 其實讀書差唔一定代表蠢啩, 台灣版太誇張啦, 我睇惡吻2一集已經頂唔順, 又係想大巴大巴車埋去 ...

EXACTLY, 讀書唔叻唔代表係蠢鈍如豬
台版只能用白痴來形容,
我同意台灣人有些大學生英語係超爛 (有統計, 台灣大學生連26個英文字母都識唔晒, 係真既)
但都唔應該蠢成咁, 影印機唔識用 (我絕對相信無人一生出就識, 但有COMMON SENSE 既, 唔識咪問下人, 或者摸下摸下都會識用掛...無言

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 littlesister 於 10-9-6 10:26 發表

劇組話第2集先係故事開始喎,咁拍第一集做咩 有人詰賢重講過話第6集已經係大學生活喎, 唔知真係假呢

台版都係第六集讀大學, 但人地第一集已經講左好多野....

BTW, 有無人知韓版邊個做松本裕子個角色? 係咪即係韓版既玫瑰? 咁咪好奇怪囉, 松本應該讀另一間中學嘛?!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 上校車 於 10-9-6 10:28 發表

我都係咁話, 但如果唔係咁, 又真係無咁靚

yes ah, 我都覺得套校服好靚! 賢重著仲正! 影得佢身形好好, good fit!

我成日一路睇一路讚佢靚仔, 我囡話我就黎癲, 哈哈!

水晶宮

原帖由 YuYuMother 於 10-9-6 10:55 發表

yes ah, 我都覺得套校服好靚! 賢重著仲正! 影得佢身形好好, good fit!

我成日一路睇一路讚佢靚仔, 我囡話我就黎癲, 哈哈!

有人批評金賢重沒有甚麼表情
但直樹本來就是cool cool 的
表情變化起落不大
所以我反而覺得佢問題唔大
有睇過 "我們結婚吧" 的金賢重就知,
佢本來性格應該係幾陽光大男孩的

我係比較歡喜金賢重短直髮, 加埋笑容好陽光

大宅

見你地講到個男角咁靚仔, 我現在先睇返花樣男子咋, d女學生的裙又係超短, 唔通韓國d學校都係咁...

原帖由 YuYuMother 於 10-9-6 10:18 發表

係呀! 不過女學生d裙超短, 我要同呀女解釋現實中係不可能的.

大宅

韓版惡吻第1集因發夢太多不好看,第二集節凑好快,在綱上第三及四集的特長8分鐘預告,第三集是被發覺二人温習時的伏睡照,第四集是7班的同學到勝祖家補課和家中只得兩人,勝祖煮飲比荷妮食。

而松本裕子是子俞吧,是'花男'中初初同絲草好好,後來放謠言的整容的女孩。

其實韓版惡吻都幾好睇,女主無咁白痴,個樣雖不美,但幾可愛,其實故事主的女主都不是美女。至於賢重就大家都知佢靚仔,韓版的男主比較多機會去表現一下自己內心的機會,賢重的表現比'花男'時進步了,木頭去演一位死魚眼的木頭不是很好嗎。台版的重心在女主的世界,而韓版是男女主平均表現一点,只要劇情keep住現在的明快,相信是一部不錯的青春浪漫喜劇。

原帖由 YuYuMother 於 10-9-6 10:51 發表

台版都係第六集讀大學, 但人地第一集已經講左好多野....

BTW, 有無人知韓版邊個做松本裕子個角色? 係咪即係韓版既玫瑰? 咁咪好奇怪囉, 松本應該讀另一間中學嘛?! ...

水晶宮

唔覺唔覺原來金賢重都幾大隻
仲有女主角好瘦, 唔靚女但又入到屋, 唔白痴 not bad

大宅

請問ep3~4幾時有得睇? 好心急想睇

珍珠宮

係law,原本睇o左韓版1-2話,都想在土豆網online 睇下埋台灣版,但睇o左唔夠半集,就一d都唔想睇啦!!!
同你地一樣,都係覺得台版太真係太白痴啦!!!
正常黎講,一d common sense 都冇!

原帖由 上校車 於 10-9-6 10:31 發表

EXACTLY, 讀書唔叻唔代表係蠢鈍如豬
台版只能用白痴來形容,
我同意台灣人有些大學生英語係超爛 (有統計, 台灣大學生連26個英文字母都識唔晒, 係真既)
但都唔應該蠢成咁, 影印機唔識用 (我絕對相信無人一生出就 ...
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

agree!
原帖由 上校車 於 10-9-8 14:51 發表
唔覺唔覺原來金賢重都幾大隻
仲有女主角好瘦, 唔靚女但又入到屋, 唔白痴 not bad
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

在韓國係介由9月1日起,逢星期三及四播,應該今天上d大陸網有得online 睇到琴日果集(第3回)!!!
等我今晚夜d都 上網online睇下先!!!
原帖由 cmcarman 於 10-9-9 20:22 發表
請問ep3~4幾時有得睇? 好心急想睇

珍珠宮

我都想兜巴昇埋去wor!!!
哈~哈~哈!
原帖由 上校車 於 10-9-6 00:03 發表
台版女角的性格, 可能是劇本的關系, 白痴到如果我身邊有這麼一個女子, 我真想大巴大巴車埋去

水晶宮

原帖由 wai001 於 10-9-9 21:09 發表
我都想兜巴昇埋去wor!!!
哈~哈~哈!

尋日睇左第三集, 韓版拍得俐落一些, 男主角幾個場口表現出對女角有種特殊的感覺, 女角沒有白痴到頂點已經大一進步

但睇第4集預告, 海灘遇溺戲有點兒戲, 不是嗎 ? 在岸邊舉下手借下鏡就話遇溺, 有點兒那個

琥珀宮

畀面勳章

終於睇左第一集, 可能因為講得太差, 所以比我想像中好, 賢重戲份太少, 點解韓劇可能拍得咁靚

賢重表演好大進步, 希望愈來愈好啦, 身型真係好正, 又靚仔

水晶宮

今日好快咁睇埋第4集

金賢重真係好靚仔, 尤其係笑果個樣, 我次次都被佢電親,
而且節奏好快, 開始對女角有特殊感覺 (睇得出食飯果場戲係呷緊醋, 女主角係咁讚另一個男仔料理好味, 嘻嘻)

下集仲sweet, expecting ah

大宅

看了幾集,好似做到白勝祖皮氣都好差同把口都幾克薄。導演因編劇手下留情,tune tune佢啦。

水晶宮

原帖由 chuenma 於 10-9-10 15:35 發表
看了幾集,好似做到白勝祖皮氣都好差同把口都幾克薄。導演因編劇手下留情,tune tune佢啦。

我反而覺得係海邊露營果時, 呀白勝祖毒舌呀吳哈妮, 俾哈妮追打呢個場口好好喎, 人性d 嘛 , 唔係咪舊木頭咁

翡翠宮

上校車,
好快手喔..ep4我一會兒就看..actually ep3, 背著哈莉都好sweet了..

原帖由 上校車 於 10-9-10 02:52 PM 發表
今日好快咁睇埋第4集

金賢重真係好靚仔, 尤其係笑果個樣, 我次次都被佢電親,
而且節奏好快, 開始對女角有特殊感覺 (睇得出食飯果場戲係呷緊醋, 女主角係咁讚另一個男仔料理好味, 嘻嘻)

下集仲sweet, expecting ah: ...

水晶宮

原帖由 MagDog 於 10-9-10 16:10 發表
上校車,
好快手喔..ep4我一會兒就看..actually ep3, 背著哈莉都好sweet了..

暫時來講, 惡吻台版女角太白痴 (should be said non-sense), 但戲中太多笑位, 如果無聊的話 都值一睇

韓版笑位唔會太多 (或者台版笑位太突出)
但好多sweet 位, 尤其係勝祖常常偷偷地笑
背著哈妮那一段又忍不住毒舌她, 我睇到幾會心微笑架

首頁

尾頁

跳至