論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

姐姐今年11月約滿, 我都會同佢續約, 但搵用開的陽x續約費成$2500+, 姐姐都要俾$300, 所以姐姐提議轉用另一個agent 做續約, 個間agent叫SUND?Y, 係D印尼報紙都有賣廣告, 都係收$1200, 姐姐無收費添, 差成倍價錢喎, 有焦咁大隻蛤蜊隨街跳???????

所以上黎問吓大家意見:
1.依間SUND?Y agent有無人用緊, 服務如何?
2.佢收咁平, 會唔會係個d 串通d工人攪三攪四既agent?
3.我姐姐都做野OK又老實, 我應否信佢只係為左唔洗俾佢$300個份而提議我轉用另一間agent, 佢會否另有後著?

我好似好多疑咁, 但係到睇過咁多騎呢case, 不禁諗多左!

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 sinbb 於 10-6-24 13:14 發表
姐姐今年11月約滿, 我都會同佢續約, 但搵用開的陽x續約費成$2500+, 姐姐都要俾$300, 所以姐姐提議轉用另一個agent 做續約, 個間agent叫SUND?Y, 係D印尼報紙都有賣廣告, 都係收$1200, 姐姐無收費添, 差成倍價錢喎, 有 ...

包嘅野係咪一樣?
我建議, 如果你用開的agent跟得好, 你比埋印姐嗰份啦
差價係千幾蚊, 但你唔使擔心 - 你諗下, 你由而家已經開始擔心, 要擔到11月續約都未止喎~

用番自己agent啦 ~

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

我都係用SUND?Y,係咪在太子,佢出名平d,不過佢收我$2300(我係新請一個,唔係續約),無收姐姐費用。佢d服務幾好,跟得好好,比我之前那間好好多。你可以放心。

原帖由 sinbb 於 10-6-24 13:14 發表
姐姐今年11月約滿, 我都會同佢續約, 但搵用開的陽x續約費成$2500+, 姐姐都要俾$300, 所以姐姐提議轉用另一個agent 做續約, 個間agent叫SUND?Y, 係D印尼報紙都有賣廣告, 都係收$1200, 姐姐無收費添, 差成倍價錢喎, 有 ...

子爵府

2024年龍年勳章

我唔識你所講既Sunday...我以前用開個間, 收我 $2500,. 收姐姐 $2500 ..好貴...後來經 lee 到BK 媽咪介紹...收我 $1200, 姐姐不用比...我剛續左, 未知有無詐...but 我諗ok 掛...now process 中...

大宅

可給我有關資料嗎, 請pm我.

原帖由 MuiTse 於 10-6-24 15:54 發表
我唔識你所講既Sunday...我以前用開個間, 收我 $2500,. 收姐姐 $2500 ..好貴...後來經 lee 到BK 媽咪介紹...收我 $1200, 姐姐不用比...我剛續左, 未知有無詐...but 我諗ok 掛...now process 中... ...

男爵府

can u pm me the information, thanks
我唔識你所講既Sunday...我以前用開個間, 收我 $2500,. 收姐姐 $2500 ..好貴...後來經 lee 到BK 媽咪介紹...收我 $1200, 姐姐不用比...我剛續左, 未知有無詐...but 我諗ok 掛...now process 中... ...

別墅

回覆 3# hotsing 的文章

hotsing,

幫你跟個staff叫咩名? 你知啦, 唔同人跟service 都可能好大出入! 等我再詳細d問吓佢.

別墅

回覆 2# ellawyc 的文章

ellawyc,
其實依家個agent 無話跟得好唔好, 跟進文件無問題, 姐姐來開頭都有打電話來跟吓姐姐有無咩唔妥. 最緊要係我姐姐做得ok, 都無咩需要agent介入跟進, 所以feel唔到佢有幾好/差.
但佢收既費用貴人地一倍(大家都係只包文件處理費), 我就唔明, 同覺得唔值姐!

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

佢好似叫Judy.

原帖由 sinbb 於 10-6-25 09:17 發表
hotsing,

幫你跟個staff叫咩名? 你知啦, 唔同人跟service 都可能好大出入! 等我再詳細d問吓佢.

別墅

why don't you renew her yourself, only need to pay few hundred dollars.

大宅

可pm給我agent資料嗎?
Thx!

大宅

回覆 3# hotsing 的文章

我都係呢間 sunday, 我舅母都係用呢間.

佢用開介紹比我, 我覺得佢都幾ok.
我就覺得唔洗太擔心, 大間既Agnet 又點丫, 我之前用海外僱X, 咪又係樣樣都唔Ok, 去親都聽到D客投訢佢D姐姐.

首頁

尾頁

跳至