自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解現在時常寄失野?

以前寄失是少之又少,但這兩星期我都遇過寄失兩次,一次寄出,一次寄入,都唔知係唔系d郵差,你知啦,佢地試過偷信內的東西,一係就佢地求其派,激死我。

公爵府

好媽媽勳章

Re: 點解現在時常寄失野?

我都有個包裹寄失左, 5月5日寄而家我都仲未收到.
我都收唔少派錯既信, 通常我會放返入岩既信箱.
舉手之勞.

另外你可以上網登記追查郵件
https://app1.hongkongpost.com/SSL/eform/jsp/c_pos28b.jsp?mail_type=parcel_inl&tracknbr=CPHK

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都係咁話.我上個月18號 bank 食咗我張咭.到上星期五都未寄番比我.星期六就走去 bank 問.點知佢地話上個月21號已經寄咗比我喎.我話冇理由喎.我 日日都睇信箱.其他信都有.什至連你地 bank月結都有.就係冇咗我張 咭.我古可能 d 郵差以為係 d visa.咁就攞咗我.咁就可以"碌"我張咭呀.
少年耆英..為藝術而偽術..偽術煮意

男爵府

醒目開學勳章

係呀! 4月份我都有2個郵件收唔倒,寄失左 . 第1次遇到寄失郵件就打孖黎. :-( :-(

男爵府

你地可以CLICK以下網址,一切投訴佢D郵政服務,睇下
佢會唔會更進,起碼訓示下D郵差都好,我已投訴了。

CLICK HERE

子爵府

我屋企個信箱耐唔耐都會有啲派錯咗嘅信,
有時根本就係寄去第二條街嘅~~
咁我就會覺得擔心~唔知會唔會有好多我嘅信派錯咗去第二度而俾人掉咗~~

大宅

宜家有d郵差的職業操守真的好有問題...

我都試過收到封信,已經俾人拆開左,因為裏面有d硬卡的物質,可能郵差以為是visa card.我估當佢拆開之後,先知原來是普通會員證,所以咪裏面d野原封不動,但信封說俾人撕爛咁係個信箱裏面lor!

所以宜家d銀行咪會寄掛號收卡lor,費事成日唔見!

子爵府

我呢輪都有寄失信3次添,仲要係同bk媽咪換野同買野喎,
好彩我之後可以再換到同樣野補寄俾o個位媽咪唔係就好似係bk搵飯食o甘,我同郵局講過,佢地係唔會處理D普通信件
因太多冇法跟進,所以依家我都好驚寄信,好冇安全感
而且佢都試過寄失D 奶粉,奶粉coupon,好似D好野就成日寄失,我問番D bb會,佢地話寄左好多次,寄到都唔會再寄俾我,
叫我自已買,現在同bk媽咪換野,我都要o係郵差派信時間落去等,廢時唔見晒D信,跟住就冇唔見信lu

複式洋房

我都收過d寄錯既信,
如果係寄錯樓上樓下既都可以幫佢入番就算
但過份到,係香港既信,寄左黎新界 ?-(
都唔知點幫佢寄番,我會俾左管理員
但佢點處置我就唔知啦~~

首頁

尾頁

跳至