夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

在很多人眼中我是很幸福的,有愛我的老公,可愛的兒女,很不錯的工作,但不知什麼時候開始,一個人在工作上認識的人在我心中留下影子. 開始每天渴望收到他的MSN,每次與他見面前都讓我偷偷歡喜. 但為這樣令我很痛苦,很內疚,但又不能控制自已不去想他. 每次一個人靜下來的時候就是他的影子....

子爵府

原帖由 snuffy 於 10-6-12 04:50 發表
在很多人眼中我是很幸福的,有愛我的老公,可愛的兒女,很不錯的工作,但不知什麼時候開始,一個人在工作上認識的人在我心中留下影子. 開始每天渴望收到他的MSN,每次與他見面前都讓我偷偷歡喜. 但為這樣令我很痛苦,很內 ...

思想上出下軌好喇。。。好好控制自己!

珍珠宮

在很多人眼中我是很幸福的,有愛我的老公,可愛的兒女,很不錯的工作,但不知什麼時候開始,一個人在工作上認識的人在我心中留下影子. 開始每天渴望收到他的MSN,每次與他見面前都讓我偷偷歡喜. 但為這樣令我很痛苦,很內 ...

你係咪生活太枯燥? 如果唔係, 又唔駛同個同事成日有接觸..不如試下搵野分散自己注意力....
成日諗住佢...咪仲會愛上佢...!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

真係要快d唔好再諗呀.

大宅

好媽媽勳章

好耐之前我都試過咁樣~~
當時我有一個好錫我honey(而家老公)!
我同個男人系工作上認識ge~初初只系傾計, 但後來發覺佢對我好好(連外人都睇得出), 我地系公司成日見到, 有時系canteen撞到就一齊食飯, 傾得多我就愈了解佢人, 慢慢就吸引左我對佢有好感~~! 心入面就開始成日唸起佢, 有種掛住ge感覺..我地同一間公司, 周不時都會撞到, o個時成日都想撞到佢咖~~而佢一見到我就會好開心!

我開始意識到自己有d鍾意左佢, ...我同自己講, 唔得, 要自制下! 因為我覺得好對honey唔到!個同事試過約我食飯, 問心!有心思思咖~!!
而每次當我唸起佢時, 我就唸下自己honey.,, 唸佢點好點好, 不停同自己講, 我已經有個對我好好男人, 仲唔知足呀,千祈唔好比藉口自己做錯, honey好無辜.做人唔能夠三心两意~~, 個腦不停咁提醒自己lo!

到而家我都周不時會唸起依個人, 但只當系一種回憶~

我覺得你既然有個好老公, 你就好好珍惜, 就算出邊有幾好男人都好, 你都只可限於欣賞, 有d野錯左就冇得返轉頭, 趁而家仲未去到不能自拔階段, 要克制下自己丫~多d唸下自己有幾幸福, 有個好愛自己ge老公~!幸福唔系必然, 好好珍惜la

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

初相識,佢d缺點你睇5到啫...過1排就無呢d感覺架la....

瑪瑙宮

想下可以, 但若有一日成真 (您地地下交往發展), 您會真正得到快樂嗎? 您想個家散嗎? 您想 c6 心傷欲絶, 食唔安, 瞓唔落, 恨您一世嗎? 您想孩子大個時問, 點解個老母咁賤格嗎? 不如您想下呢 d , 去取代想個同事咁無謂o既野.

水晶宮

" ...愛上不是老公的人..."

你肯定你對他的是 "愛" (love) 嗎?
我估計只是 "迷戀" (infatuation, fascination) 而已。
這種迷戀的感覺,很多人都誤以為是愛哩!
你對 "愛" 的理解是什麼呢?

大宅

認同

原帖由 sandy1425 於 10-6-12 11:14 發表
初相識,佢d缺點你睇5到啫...過1排就無呢d感覺架la....

男爵府

我建議你唔好再對那男人動心...
因為我之前就係有左第三者ge出現令到我個家差d散...
雖然我係你地每個入面仲好細個..
但當時我覺得我仲細唔可以比個女同婚姻困住我...
當我老公知到之後佢好傷心...仲差d為左我而死...我老爺知道仲暈左係到...
之後我都好明白當你唔要你老公ge時候,將來你會唔會都係再有第三者就唔要你現在愛的男人....
佢有d野唔會咁早比你知道...當你地再婚ge時候你就後悔點解當初會同老公離婚....

我只係以一個過來人ge身份黎同你講
你有d咩事想傾ge都可以pm我架...

男爵府

一殺那的時間, 令到妳神暈顛倒,
清醒d呢...妳有好的老公, 有可愛的女兒,

只係一個普通"MSN"令到妳有心動,
咪傻呢... 少少眼看功夫, 對妳咁樣, 對個個都一樣~

妳自己想清楚一下,,,,
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你道你有老公同個女都send, msn比你.....
呢啲咁架男人...啲男人真係衰

我以前工作, 嗰時我仲廿一, 二歲, 有個三十幾歲男人結咗婚, 有個女....都仲要成日約你去街, 打電話比你.....幾黑人憎!!!!! 要到佢個樣都想嘔!!!

水晶宮

生活太枯燥...對第三者有幻想...勸你不要試...試過後就會發現還是老公好...幻想...好多人都會有...但還是留在心裏好了...因為我們有道德,責任和感情的困綁規範...
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

好媽媽勳章

原帖由 54heima 於 10-6-13 15:59 發表
生活太枯燥...對第三者有幻想...勸你不要試...試過後就會發現還是老公好...幻想...好多人都會有...但還是留在心裏好了...因為我們有道德,責任和感情的困綁規範... ...

講得好~
一切都只系過眼雲煙, 最好o個個其實系身邊

洋房

多謝各位的回應. 我想我要再多一點時間去叫醒自已.

上來傾下都係想俾自已清醒下. 因為我好清楚無論如何都係唔會有好結果的.

複式洋房

妳此刻明白就最好,發展下去的結果都不會好的。真的,最好的就在身邊。

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

你同你老公生活係咪好單一?試下搵d 共同的喜好...一齊去玩....唔好再同果位朋友見面住....淡化下先

禁止訪問

複式洋房

原帖由 snuffy 於 10-6-13 22:51 發表
多謝各位的回應. 我想我要再多一點時間去叫醒自已.

上來傾下都係想俾自已清醒下. 因為我好清楚無論如何都係唔會有好結果的.

翡翠宮

心裏面時時都係諗住"最好個位已經係自己身邊"喇!!!

出面個d令你動心的人,只係因為你唔係同佢一齊生活,未真真正正相處過,只係你未了解佢,你未發現佢的缺點,要知道每一個人都有令你欣賞同討厭的野~~~

首頁

尾頁

跳至