自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

幫朋友問,佢有隻好大隻既金錢龜叫三線金錢龜喎,听人講賣到幾萬蚊喎,但唔知可以拎去邊度賣呢?

唔該晒大家先,我朋友搵到人要了,佢都有問個位係要黎做咩,都好驚佢拎黎食架,佢話係拎去繁殖先賣俾佢咋﹗

珍珠宮

畀面勳章

搵 大俠龜苓膏

男爵府

之前係2手市埋見過有人徵呀......

大宅

回覆 1# tiffchong 的文章

thx, 咁我都去二手市場先﹗

大宅

二手市場

象牙宮

海天堂law...ha...ha..

男爵府

唔知旺角賣金魚街, 有無呢 ...

大宅

公...值錢好多

大宅

回覆 8# pkpk_1125 的文章

I saw from Mong Kok before, on the streets where there are fish and tortoises selling.

大宅

回覆 9# pkpk_1125 的文章

And it's talking about HK$30k for a "male" tortoise of this kind.

侯爵府

冬日勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

If the tortoise is sold to someone else, will it be eaten? Poor tortoise. It is the endangered species. Pls do something to protect it.
:wave: :wave: :wave:

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

養到咁大,賣左去,無感情架咩?

子爵府

BK Milk勳章

原帖由 pkpk_1125 於 10-5-20 00:03 發表
幫朋友問,佢有隻好大隻既金錢龜叫三線金錢龜喎,听人講賣到幾萬蚊喎,但唔知可以拎去邊度賣呢?

唔該晒大家先,我朋友搵到人要了,佢都有問個位係要黎做咩,都好驚佢拎黎食架,佢話係拎去繁殖先賣俾佢咋﹗
...

你係U仔出過POST,係我用8皮收左

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 +3金熱血 2018母親節勳章 2018父親節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 爸B勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 2016畫展勳章

親子王國嚴禁會員徵求及出售 動物及動物標本

請各會員注意,本站範圍內,嚴禁會員售賣、徵求、交換或以任何方式交易以下物品或服務:

1 槍械、彈藥、武器及仿製火器
2 售賣動物及動物標本 (包括稀有及瀕危動物、受保護野生動物)
3 售賣稀有及瀕危植物及其標本
4 人體器官、體液、分泌物及任何人體組織
5 中西藥
6 毒藥、危險藥物及器具
7 自製藥品、護膚品、清潔劑或其他化學品
8 未經註冊除害劑
9 危險品
10 煙草產品
11 含酒精飲料
12 贓物
13 宣傳或推廣訊息
14 網上帳戶
15 個人資料及身份文件
16 偽鈔
17 偽造或模仿商標
18 版權
19 考試內部評分文件
20 解碼器
21 淫褻及不雅物品
22 性服務
23 性用品
24 二手內衣褲及骯髒衣物
25 彩票
26 三合會社團物品
27 任何其他觸犯香港法例之貨品或服務
28 自製食物

如有任何爭議,親子王國有限公司保留最終決定權。

首頁

尾頁

跳至