影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

今日十點半出門, ton左3家算少...
早上去奶奶度食開年飯, 飯後失驚無神點左支candle在蛋糕上...佢同老公夾埋因我今日牛一....

晚上同我啊媽一家食飯, 2個弟弟真好送上禮物, 遠在日本的家姐也來了一個SMS...

我未開眼晨早老公在耳邊說生日快樂...禮物是超神秘原來一早已安排放在家中自己沒察覺

琥珀宮

MagDog,

呢一d言論,除左扮黑人之外,係其他歌手中都有人咁樣俾人寫過,可能係某d商業敵人既手筆,睇黎唔似係真正喜歡聽歌既人寫出黎既野。

扮黑人,哈哈!講得出呢一句就證明係冇用心去聽或根本不懂爵士啦!爵士樂本身係黑人音樂,我覺得佢唱得幾有個人風格,就係因為佢唔似黑人唱既風格,我先有d唔習慣既感覺。

MagDog,網上有好多打手架,你睇下鄧麗欣稍為受歡迎,就俾人係網上狂踩,不過佢本身唱歌質素又真係 ,所以俾敵人入到位,而謝安琪一樣境況,俾人唱佢老公、唱佢外面有男人.....謝本身有料先冇俾敵人完全打沉咋。

原帖由 MagDog 於 10-2-15 23:29 發表
SANDYKL,
oh..惡言中傷..你可能沒有看過吧...有些人說盡難聽又沒有根據的comment, 如投資失敗侷住重出江湖, 忘恩負義對tvb, 扮大佬話support香港樂壇為什麼出碟才出來, 香港唱jazz又不是他第一人, 扮黑人..評論是無論是正面和負面一定需要, ..作為公眾人物是有心理準備和應該appreciate..
我當然不會逐一去反駁.. 這個世界沒有可能有一個人可以去please所有人.. 但當用常理和這個人平時的行為來推斷, 都不太成立..

琥珀宮

咁樣即係換湯不換藥啫,我試下改劇情:

薛海係寶茱做最後一次現場廣播時,打去俾佢,求佢原諒,而寶茱講話佢真係好掛住達浪,但知道永遠不可能再見到佢。

收線之後,薛海去電台搵寶茱,要求佢俾一次機會佢,果晚8點係噴畫牆搵佢,寶茱遲到但最終赴約,見到薛海,佢求寶茱留下,但寶茱斷然拒絕,心中冇放薛海既位置,薛海傷心。

寶茱終於離去,隨學長到英國,一年後,寶茱獨自返台,因為接到杭州淅江大學邀請舊生回校慶祝校慶。寶茱回到大學,想起與達浪一起的日子,非常感慨,想著想著,不自覺行到當年達浪送粉紅豹的大樹前,眼前景象嚇了她一跳,全棵樹掛滿粉紅豹,而薛海「變回」達浪的樣子,在樹後慢慢走出來,定定地站著,達浪說他從沒有忘記寶茱,以達浪身份迎接佢......最後寶茱感動,撲上去,達浪拎出戒指求婚.....完。

原帖由 cheapbombom 於 10-2-15 23:42 發表
我之前講過海派故事橋段似, 睇埋12集, 直頭啤一聲...

放羊的星星又係講女1男1重遇後點都係無得猛, 就係一場大火男1女1係火場情情塔塔咩要死一齊死...男1冒死相救又係差點葬身火海

一模一樣, 前後幾年搏人無睇過/唔 ...

珍珠宮

美男有幾個畫面好難忘

新x哥在明洞跟住女角 (女角著回女裝)
叫佢轉身行前 想相認
可惜就差一步,,,

在草園內男一自由地享受
突然有野豬出現
好爆笑

珍珠宮

cbb

大東何只cute...越大越有男人味了
再等多幾年 再去簽唱會認該仲好玩

原帖由 cheapbombom 於 10-2-15 23:47 發表
TW,

今日舅父2個女極力推荐, 佢叫我一氣呵成....大東好Q...
佢有DVD所以拎左回家...有d興趣睇近期持續降呢反而發屈到真興趣...

翡翠宮

tw,
如果你還未睡..可以現在看下j2..有個sbs歌謠大獎2009. 有新禹兄和美男做主持..

你說的明洞那段幾memorable. 新禹在明洞拍時, 有fan而迅雷不及掩耳的速度拿走了新禹兄的帽子..幸好有spare, 要不不連戲..
野豬追的那幕是惡搞別人的cm..

原帖由 好姨 於 10-2-16 12:38 AM 發表
美男有幾個畫面好難忘

叫佢轉身行前 想相認
可惜就差一步,,,

在草園內男一自由地享受
突然有野豬出現
好爆笑 ...

伯爵府

MagDog,

尋晚開左聖雪黎睇, 一心想睇2集, 點知未夠30分鐘就Zzzzz

不好的兆頭, 今日要重來, 頭10分鐘仲記得, 之後腦海一片空白..

原帖由 MagDog 於 10-2-16 01:06 發表
tw,
如果你還未睡..可以現在看下j2..有個sbs歌謠大獎2009. 有新禹兄和美男做主持..

你說的明洞那段幾memorable. 新禹在明洞拍時, 有fan而迅雷不及掩耳的速度拿走了新禹兄的帽子..幸好有spare, 要不不連戲..
野豬追 ...

伯爵府

大東對我黎講暫時只是鄰家小男孩...距離觸電仲有一段路
你只是90後即同我姪女同年代又點同...

原帖由 好姨 於 10-2-16 00:40 發表
cbb

大東何只cute...越大越有男人味了
再等多幾年 再去簽唱會認該仲好玩

伯爵府

好姨,

之後有好多劇情都好正, 你慢慢欣賞

原帖由 好姨 於 10-2-16 00:38 發表
美男有幾個畫面好難忘

叫佢轉身行前 想相認
可惜就差一步,,,

在草園內男一自由地享受
突然有野豬出現
好爆笑 ...

伯爵府

TW,

聽緊小豬唱既"愛不單行"...海派插曲, 又幾鬼好聽...
想番起浪漫劇情也不賴
駡完偏要回味台劇就係咁黑人憎

原帖由 cheapbombom 於 10-2-16 11:34 發表
好姨,

之後有好多劇情都好正, 你慢慢欣賞

琥珀宮

cheap,

你今年年初二生日,恭祝你身體健康,青春美麗,心想事成!!

原帖由 cheapbombom 於 10-2-15 23:53 發表
早上去奶奶度食開年飯, 飯後失驚無神點左支candle在蛋糕上...佢同老公夾埋因我今日牛一....

晚上同我啊媽一家食飯, 2個弟弟真好送上禮物, 遠在日本的家姐也來了一個SMS...

我未開 ...

伯爵府

仙,

對, 你個結局合情合理好多, 不過唔好介意, 我又覺欠少少創意

其實我係幾期待男1最後以薛海身份跟寶珠姐再續前緣, 始終薛海才是真正既身份...

証婚時比人三次反對, 平淡中見感動...3個出聲既人, 都係跟他們見証愛情波折的人...

台劇有時會有純純的愛...就是要睇這些超浪漫的...

如果要我改寫結局, 我就會追溯到楊回去杭州大學, 在回味佢跟達浪既回憶個幕, 楊在倒數十, 薜海出現在佢眼前, 並不是沉默站在一旁流淚, 而是, 溫柔地叫佢一聲寶珠姐, 說一句, 我又險些遲到了........之後講番幾句當年只有達浪才知道的對白...跟住羅抱住楊, 幾秒後楊知道真相, 當場連聲小豬三巴掌, 轉身走左去...

總好過講佢失憶, 個段真失策, 亳無幫助不特止令故事尾段降呢....

原帖由 SandyKL 於 10-2-16 00:23 發表

薛海係寶茱做最後一次現場廣播時,打去俾佢,求佢原諒,而寶茱講話佢真係好掛住達浪,但知道永遠不可能再見到佢。

收線之後,薛海去電台搵寶茱,要求佢俾一次機會佢,果晚8點係噴畫牆搵佢,寶 ...

大宅

睇到硬照,睇吾到動畫...

原帖由 SandyKL 於 2010-2-15 20:47 發表
Monty,

咁奇?!我自己睇到簽名檔係你第一次貼出黎個會郁林朱煥係《垂涎》入面既場面,同以前R相反,果時其他人睇到佢個頭像,佢自己就睇唔到自己個頭像。

咁問下其他人睇唔睇到我個簽名檔有兩個影像?左手邊係林朱煥硬照, ...

伯爵府

仙,

多謝你既祝福語! 係, 啊女話今年特區政府為左我放煙花添...萬千寵愛在一身...

原帖由 SandyKL 於 10-2-16 13:03 發表
cheap,

你今年年初二生日,恭祝你身體健康,青春美麗,心想事成!!

大宅

好彩我未睇過放羊的星星,否則一定會 ...

原帖由 cheapbombom 於 2010-2-15 23:42 發表
我之前講過海派故事橋段似, 睇埋12集, 直頭啤一聲...

放羊的星星又係講女1男1重遇後點都係無得猛, 就係一場大火男1女1係火場情情塔塔咩要死一齊死...男1冒死相救又係差點葬身火海

一模一樣, 前後幾年搏人無睇過/唔 ...

伯爵府

其實我識得有個朋友, 寫愛情故事拎去sell, 曾經有一套電影, 2本小說及一套兒童話劇買左朋友版權, 你都諗諗佢...

2010成新晉創作人......我地做軍師, 集合中港台韓日劇既精華, 一定大賣

原帖由 SandyKL 於 10-2-16 00:23 發表

收線之後,薛海去電台搵寶茱,要求佢俾一次機會佢,果晚8點係噴畫牆搵佢,寶 ...

大宅

愛宅我一向覺得吾錯,所以推薦俾sandy...

原帖由 cheapbombom 於 2010-2-15 23:47 發表
TW,

今日舅父2個女極力推荐, 佢叫我一氣呵成....大東好Q...
佢有DVD所以拎左回家...有d興趣睇近期持續降呢反而發屈到真興趣...

大宅

cheap,

原來尋日係你牛一,係度祝你
"生日快樂、青春常駐﹗"

原帖由 cheapbombom 於 2010-2-15 23:53 發表

我未開 ...

伯爵府

R,

放羊係起碼5年前既作品啦, 比起現今既韓台劇, 質素叫不錯, 我番睇過一次...當年既李威型過學長好多, 演明星啊..

放羊女主角係韓國人, 每句對白都由佢親口背, 不得了, 所以嚴格黎講係韓+台劇.....

林志穎當年拍放羊復出, 佢同女主角既感情係一波三折, 當年佢也是因為一場交通意外, 去唔到跟林講永遠在一起, 幾年後重逢林要報仇...報報下又愛上了後發現當年真相...又係幾鬼感人喊到我咳

原帖由 Reuteri 於 10-2-16 13:29 發表
好彩我未睇過放羊的星星,否則一定會 ...

大宅

這個好過原著...

原帖由 SandyKL 於 2010-2-16 00:23 發表

首頁

尾頁

跳至