懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

生第二胎時有陣痛/見紅仲可唔可以沖埋涼洗埋頭先入院!

我知穿水就一定立即入院,但生第二胎時有陣痛/見紅仲可唔可以沖埋涼洗埋頭先入院?(因為d人話第二胎快d)
請有經驗媽咪幫忙回答!

大宅

Re: 生第二胎時有陣痛/見紅仲可唔可以沖埋涼洗埋頭先入院!

MuelMuel,

我聽好多人講佢地都係沖埋涼洗埋頭先入院,
但我太緊張, 我唔o敢, 我一開始痛就即刻叫
老公車我去e院。

複式洋房

Re: 生第二胎時有陣痛/見紅仲可唔可以沖埋涼洗埋頭先入院!

m9394pp.
多謝你的回應!

複式洋房

為安全起見,我勸你就唔好咯,我生細仔個陣,陣痛加埋生都係兩個半鐘,比起第一淘胎快一倍有多,如果我個日係屋企坐多5分鐘都趕唔切,細仔好似搶住出黎噤!

子爵府

我有, 因為只見紅唔痛, 結果我要見紅後8hr才痛

我第二胎快在痛3~4hr開晒生得, 第一胎由小痛到開晒要11hr.
(曾經失去, 更感恩現有的快樂)Timothy 係天父照顧沒有哭聲的細哥哥

大宅

of course take a shower and wash hair before go to hospital.

男爵府

呢d都係我想知架,唔該哂 :-P

複式洋房

faynia,Tabima,
你地生第二個可以係2-4hrs內由痛到生搞掂真好!有什麼方法可以唔駛痛咁耐,好似你地咁快生到bb呀?

男爵府

If you are afraid of pain, then request for an epidural la.
I also suggest that you eat something before heading to the hospital. I was so hungry and didn't have lots of strength to push when I was delivery my first child.

公爵府

牛年勳章

我只係見紅, 無痛, 所以我洗乾淨先入院

複式洋房

我第二胎見紅後2日先陣痛, 初時唔係好似, 痛左2-3小時, 沖涼食埋早餐先入院, 之後2個幾小時生左.
[img align=left][/img]

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

faynia 寫道:
為安全起見,我勸你就唔好咯,我生細仔個陣,陣痛加埋生都係兩個半鐘,比起第一淘胎快一倍有多,如果我個日係屋企坐多5分鐘都趕唔切,細仔好似搶住出黎噤!

Agree! :wink:

複式洋房

blee,
咁你係咪見紅無入院,陣痛才入院呀!唔係見紅就要入院嗎?仲有,我想問陣痛入院係咪好痛先叫陣痛呀?有什麼方法可以2個幾小時就生到呢!係咪因為係第二胎呢?

複式洋房

無辦法架,順其自然啦,生得太快未必係好事,生我細仔需然係快一倍,但係亦辛苦一倍,所有止痛方法都唔用得,仲因為產程太急令到子宮唔識得自動收縮,引起失血過多,輸左成三包血

首頁

尾頁

跳至