跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我預產期本來係3月10号嘅,不過之後揀日子就變咗2月19号開刀,但係医生話驚bb個肺濕同埋唔夠强,所以建議我開刀一星期前打支强肺針令bb强啲wor,請問有冇人聽過呢?有冇副作用ar?希望各位bk mama幫幫手俾啲意見

大宅

原帖由 wkmak31 於 10-1-27 22:20 發表
我預產期本來係3月10号嘅,不過之後揀日子就變咗2月19号開刀,但係医生話驚bb個肺濕同埋唔夠强,所以建議我開刀一星期前打支强肺針令bb强啲wor,請問有冇人聽過呢?有冇副作用ar?希望各位bk mama幫幫手俾啲意見 ...

2月19你都足o左37周, 照計BB已經足月, 唔需要再打强肺針, 除非你BB特別輕磅jei, 如果真係咁輕磅, 我寧願佢遲d出世喇

複式洋房

我昨日比醫生捉了入醫院打了兩針, 一針中午打, 一針成十二點才打, 回到家都好晚了...
SO FAR打完針想瞓覺囉!! 但我老公跟我說, 我似乎呼吸暢順了, 可能連我個肺都強埋????
我打針的原因說真是隻B唔係好夠重, 星期五就開刀出世了, 現在才得2.7KG, 即6磅. 但照超聲波始終有出入, 我朋友個女之前照到有6磅半, 出來得5磅半. 所以真是好難講, 你早咁多要佢出世, 醫生保險一點叫你打強肺針, 真是無可口非的, 都是想BB出來的時候, 可以自己呼吸到, 不用瞓氧氣箱.
其實都不是一日要打兩針的, 只是的隻B星期五就要出世, 唔係好夠時間, 所以昨日一定要打晒兩針而已...

複式洋房

我到最後一次10/2覆診,医生話BB進度都算唔錯,有2.9kg,仲話强肺針有医生話有用,有医生話冇用,同埋嗰支針喺類固純,叫我自己決定,所以最後我冇打到,希望用啲一星期訓多啲等細B吸收啲啦!!

首頁

尾頁

跳至