媽媽會所

跳至

首頁
45678...54

尾頁

大宅

好媽媽勳章

Re: 荃葵青媽咪會

Hi, Jennie,

我個女多數會o係學之園讀pre-nursery(if she is admitted), 但到幼稚園我會同佢報考多間(如St. Catherine, York, Kentville, Pui Ching etc), '目第'下邊間收佢再作打算.

男爵府

Hi! Sara, nice to meet you!
wic,原來我o地又多個街坊,
大家都住VE,分分鐘撞過都唔知!

Sara,我個囝都o係港安出世o架!
我個囝而家9個月大,開始學行lu!
妳個囡6個月大,應該識坐o刺o播!
肯唔肯爬呀?我個囝淨係識單腳爬,
佢始終鍾意企同行多d!
:-P

侯爵府

hi!各位好。我新o黎o嫁。

荃灣:
gordonma (Gordon) - March, 2002
jade (mui mui) - 11 May, 02
micky (紀賢) - 19 Oct., 02 (瑪麗出世)
小白兔(小小兔~恩曦) -24 Dec., 02 (瑪加烈出世)
Winnie (Franco 7 yrs & Francesca) - 囡囡 22 Apr 2002 (浸會出世)
白素 -蕊b 15個月(法國出世)
irene828(俊瑋) - 15 Sep,00 (QE出世)
hhma (兩個囝囝) - 18 Mar 97 & 02 Nov 99 (浸會出世)
大碼BB媽媽 - 13 Feb 02 (瑪加烈出世)
Crazycat(hang hang) - 16 May.,01(QE出世)
Edith (baby boy - Karsten) - 16, Aug.,02(QE出世)
Christina (KEI TING- GIRL) - 27 JAN, 01 (QE出世)

葵涌:
leon (Jason, ching ching & zhung zhung) - 細孖10 July, 02 (廣華出世)
大窩口肥媽
俊傑媽咪
莎樂美(桐桐) - 26 June, 02 (仁安出世)
babysummer (琛琛) - 13 Nov 2000 (廣華)
kobemumm 仔仔叫Kobe May 02, 2002 (瑪麗出世)
珮珮媽咪(樂浠)---25,3,2002(瑪嘉烈)

青衣:
Ah Yiu (嬈嬈) - 23 March, 02 (廣華出世)
Jennie (Chloe) - 2 May, 02 (廣華出世)
Kimmy(Cheuk Yin) - 12 Jul, 02 (浸會出世)
chieko - Nov., 2000 (囡)
sara - 瑤瑤 26 Aug., 2002 (港安出世)
Ronnie (Yan Chak) - 19Sep2002 (瑪麗出世)
karen - 將會24 April, 2003 (廣華出世)
coming soon
海桐媽咪 (海桐) - 9/March, 2001 (養和出世)
Littlebaby (君澄Chloe) - 6 June 2002(瑪麗出世)
Florence (嵐嵐),囡 - 6 July 2002 (QE出世)
LOOLOO (家愿)仔仔 - 03 DEC 2000 (廣華出世)
SzeLam (霖霖),囡 - 20 DEC 2000 (廣華出世)
GraceMami (Grace) 囡囡 - 18 Sep 2001 (聖德肋撒)
HeiHeiMa (羲羲), 囝囝 - 2 JUN 2002 (荃灣港安出世)
oscarmama (oscar), 囝囝 - 11 APR 2000 (贊育出世)

大宅

Irene828:
我係住3期.喱頭冇咩地方好玩,都係2期個playground,同埋向住荃威個方向行上去,有一個市政嘅大playground law~~!
我要做野ga,BB比我媽咪湊law(我媽咪都係住3期),我放工返嚟湊返佢.

別墅

Jennie,

Grace 剛在星期三到學之園面試, 明早就去啟思. 其實, 宏福已取錄她, 不過我會首選學之園.

wic,

Grace had the interview in Learning Habitat on Wednesday but the principal said that the children not reaching the age of 2 in Aug may possibly put on wait list. Learning Habitat is my first choice, I hope Grace could admit it in Oct. Tivoli has accepted Grace but I prefer LH. Grace will have interview in Creative tomorrow, will Ting Ting have interview there?

子爵府

HEIHEIMA
你囝囝9個月就鐘意行, 我個衰妹依架10個月,只係識爬.....佢學野同出牙都慢過人
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

HeiHeiMa,
你係唔係盧乃本醫生同你接生架,我係盧醫生接生架!
青衣雖然既好住,但係個青衣城好多人,食野地方又唔夠,我都係鍾意住荃灣!

子爵府

gracemami/海桐媽咪

學之園/啟思/宏福 nursery 係幾$$個月呀???雖然我個女仲細, 但好儲定錢比佢讀書呀.

耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

複式洋房

Grace Mami,
I recieved the interview letter from Creative which is located in Mount Haven. Ting Ting suppose has interview yesterday (Saturday). I phoned them that I've changed my mind and I want to apply the one in Ma Wan (park lai wan). They said that they will transfer the application to Ma Wan, so Ting Ting will have an interview later.
Have you visited the Creative in Ma Wan? It is very beautiful and vey big. Looks like a "外國學校".
Let's be friends! ~ WIC ~

大宅

好媽媽勳章

Hi, Jennie,

我剛打過電話問, 以下是他們N1的每月學費:

學之園 $2,950.-
啟思 $2,680.-
宏福 $2,430.-

男爵府

Jennie:
我囝囝係鍾意行,但都要扶住先得.
不過,物理治療師話BB先學爬好d架!可以幫助佢肌肉協調,
我都想我個囝爬多d,但佢好懶,爬一陣就唔肯!
但企就可以企好耐o播!可以周圍望丫o麻!

Sara:
我係胡廣森接生o架!
盧乃本我都聽過,知道都有唔少人搵佢o既!
不過,我係開刀生o既!開完刀個傷口都唔係好覺痛!
所以我覺得胡醫生手勢唔錯!
其實我覺得青衣都幾好住o架!交通方便!
但食同買o野就真係唔及荃灣o刺!
我都係由荃灣搬入青衣o既!
但而家依然o係荃灣做o野,所以好多時買o野都係o係荃灣o既!
尤其係買送,我就唔係咁鍾意o係長發買,
但青衣城百佳又成日都咁多人o咼!
有時o係開荃灣,寧願買埋先番去!

複式洋房

irene828,小白兔:
我都係住荃灣中心(一期),bb10個月大,有機會約出來飲下tea.
汶汶 :-D  :-D  :-D

侯爵府

sara,

hi!我大肚個時都係睇盧乃本醫生,但係吾係佢接生。我又係住青衣。

大宅

nf8884,

好呀!你去Tea叫埋我wor,我多數∼多數∼一定∼一定得閒ga,再加上我咁為食∼hehe∼
活著一天,就是有福氣,就該珍惜。 當我哭泣我沒鞋子穿的時候,我發現有人卻沒有腳。*************************************** [img align=left]http://mimisozai.uhome.net/aa_ad_clean2.gif[/img] [img align=left]http://mimisozai.uhome.net/aa_ad_ironing.gif[/img] [img align=left]http://mimisozai.uhome.net/aa_ad_shopG.gif[/img]

大宅

nf8884:
好開心呀,估唔到喺度都可以撞到敢多街坊呀~
好呀,有時間出來飲茶啦~!我逢星期四放假. :-P

子爵府

嘩, 你地就好啦, 可以約埋tea. :-P

俊傑媽咪
近來傑仔食唔食飯呀????

你地d bb 又點呀??? 春天到啦, 要小心身體呀, 呢d天氣好易出疹喎(d 老人家話呀).

大宅

我住荃灣綠楊.想攪一次gathering,希望跟02年出世bb的媽咪可以聚埋一齊交流吓!(其他媽咪想參加都同樣歡迎),地點想在荃灣(近荃灣地鐵站某公司的員工會所),最好是Sunday.有冇人想參加呀?

大宅

HEIHEIMA & oscarmama,
d人話盧醫生成日叫人開刀,而且太忙啦!睇醫生及接生都等好耐,不過我好彩,隔離生完到我生,否則都等好耐!

WY,
呢個主意都唔錯,復活節假期也不錯啊!

別墅

Update List:
荃灣:
gordonma (Gordon) - March, 2002
jade (mui mui) - 11 May, 02
micky (紀賢) - 19 Oct., 02 (瑪麗出世)
小白兔(小小兔~恩曦) -24 Dec., 02 (瑪加烈出世)
Winnie (Franco 7 yrs & Francesca) - 囡囡 22 Apr 2002 (浸會出世)
白素 -蕊b 15個月(法國出世)
irene828(俊瑋) - 15 Sep,00 (QE出世)
hhma (兩個囝囝) - 18 Mar 97 & 02 Nov 99 (浸會出世)
大碼BB媽媽 - 13 Feb 02 (瑪加烈出世)
Crazycat(hang hang) - 16 May.,01(QE出世)
Edith (baby boy - Karsten) - 16, Aug.,02(QE出世)
Christina (KEI TING- GIRL) - 27 JAN, 01 (QE出世)

葵涌:
leon (Jason, ching ching & zhung zhung) - 細孖10 July, 02 (廣華出世)
大窩口肥媽
俊傑媽咪
莎樂美(桐桐) - 26 June, 02 (仁安出世)
babysummer (琛琛) - 13 Nov 2000 (廣華)
kobemumm 仔仔叫Kobe May 02, 2002 (瑪麗出世)
珮珮媽咪(樂浠)---25,3,2002(瑪嘉烈)

青衣:
Ah Yiu (嬈嬈) - 23 March, 02 (廣華出世)
Jennie (Chloe) - 2 May, 02 (廣華出世)
Kimmy(Cheuk Yin) - 12 Jul, 02 (浸會出世)
chieko - Nov., 2000 (囡)
sara - 瑤瑤 26 Aug., 2002 (港安出世)
Ronnie (Yan Chak) - 19Sep2002 (瑪麗出世)
karen - 將會24 April, 2003 (廣華出世)
coming soon
海桐媽咪 (海桐) - 9/March, 2001 (養和出世)
Littlebaby (君澄Chloe) - 6 June 2002(瑪麗出世)
Florence (嵐嵐),囡 - 6 July 2002 (QE出世)
LOOLOO (家愿)仔仔 - 03 DEC 2000 (廣華出世)
SzeLam (霖霖),囡 - 20 DEC 2000 (廣華出世)
GraceMami (Grace) 囡囡 - 18 Sep 2001 (聖德肋撒)
HeiHeiMa (羲羲), 囝囝 - 2 JUN 2002 (荃灣港安出世)
oscarmama (oscar), 囝囝 - 11 APR 2000 (贊育出世)
ccl (Colin), 仔仔 - 15 May 2002 (QE)

大宅

WY,

好呀!你攪Gathering我第一個報名呀,不過我囝囝唔係02既BB,希望你唔好介意呢∼
活著一天,就是有福氣,就該珍惜。 當我哭泣我沒鞋子穿的時候,我發現有人卻沒有腳。*************************************** [img align=left]http://mimisozai.uhome.net/aa_ad_clean2.gif[/img] [img align=left]http://mimisozai.uhome.net/aa_ad_ironing.gif[/img] [img align=left]http://mimisozai.uhome.net/aa_ad_shopG.gif[/img]

首頁
45678...54

尾頁

跳至