懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

懷孕七個月時你地重咗幾多呀?

我覺得我朋友有產前抑鬱,叫佢睇醫生佢又唔肯,佢而家已經30週,但只係比懷孕前重多8磅(佢本身都幾肥),食咩可以重得快d呢?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 懷孕七個月時你地重咗幾多呀?

我肥到比doctor鬧成30磅,係因為食外賣(不要学)我聽講座doctor話食燕窩bb會長肉,其實mama不用太肥,只要bb夠磅就ok!唔好似我咁到生時肥成四十幾磅 叫你朋友去見見doctor未必有事,有d人都係肥好小係醫院見到一個mama生完好似無生過一樣的都有啦!同佢多d傾計去吓街!加油

複式洋房

係啊係啊, 食燕窩幾好, 我阿姨個時只係肥左2幾磅, 但個b出世成10磅, 仲入埋醫院巨b排行磅添
我30週時大約肥左30磅, 但醫生話無問題, 媽媽無超重.
我聽朋友講想肥d飲媽媽奶粉嫁
預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

大宅

我7個月個時,重左40磅呀,
過肥喇,而+150到呀,未有bb前得100磅呀 :-(

大宅

~20磅

大宅

減齡達人勳章

我而家七個月啦, 都係重左二十磅

男爵府

我果陣重o左40磅呀 :-( 好彩生完努力減肥都可以回復以前o既體重

大宅

e''家已經懷孕七個月喇,但我已經重

大宅

me2 la~~~so whatvcxan i do ar!!need help la!!
草仔仔 寫道:
我7個月個時,重左40磅呀,
過肥喇,而+150到呀,未有bb前得100磅呀 :-(

伯爵府

Re: 懷孕七個月時你地重

我都三十幾磅喇.... :-( :-( :-(

冇辦法.. 唯有食少d 野囉... 我依家仲食少野過未有之前呀 :-( :-( :-(

洋房

我果陣重o左around 28磅
now week 39, 重o左36磅
but BB weight is only around 6.8lbs .

大宅

Re: 懷孕七個月時你地重

我7個月時重左23磅, 而家8個半月, 125磅,,未有之前100磅..
各位媽咪唔好咁擔心..我諗重得少或多都唔怕既..只要醫生話小b正常就得了..因為bb都有分細碼, 中碼同大碼,,,好多時仲要睇番媽咪本身既體格,,,食多d有益既野啦...

首頁

尾頁

跳至