家庭理財

跳至

首頁

尾頁

洋房

中國石油(875), 中國人壽(2628), 中國移動(0941)

大家好!

請各位給些意見...以上三隻股, 大家認為怎麼樣?現在是入貨時間嗎?

麻煩大家!!

別墅

Re: 中國石油(875), 中國人壽(2628), 中國移動(0941)

941當年宣佈單向收費, 累我25分鐘蒸發了6萬多, 所以呢一世都同佢再冇緣~
我們應該感恩 神的話語令人清醒

大宅

Re: 中國石油(875), 中國人壽(2628), 中國移動(0941)

想問下857 同0011 幾錢先買得過? 我諗住857 $5.0 同 0011 $104就買, 大家點睇呀?比d意見我,thks!

大宅

2628 我最初分o左一手, 後尾係5.05入左貨, 衰貪心舊年升到6蚊都冇放, 之後再係5.3又入, 依家總共揸住13000股, 最近個價都冇乜點升, 揸住d貨成2年, 發覺1月係會係高價,之後就會慢慢跌. 我都想佢升, 5.5就放晒佢.

日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

民房

我都有留意0011,之前$95買過,$100都買過,後來$103放哂!見佢升到$108都幾後悔.
而家見返$104,我會等到接近$100先買-個人意見,只作參考!good luck!
tabo33

別墅

唔知大家有咩咁有信心去支持恆生呢??? 我都好想了解一下~
我們應該感恩 神的話語令人清醒

大宅

#11 is one of the good stable dividend payment stock..........but because of the Shareholder's equity being limited, her stock price may be limited...

anway, it is a good stock.......
i hv bought it since 1997.....& her dividend
is paid over HKD40.- / share....

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好意思,想問下一手姐係幾多$.咁一股又係D乜 呀 ??

THX !!
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

首頁

尾頁

跳至