爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想安尾翼

我想幫部車安尾翼,唔知邊到有得買,有冇好介紹.

別墅

Re: Illegal Installation 尾翼

If you always driving your car at 150Km to 200Km/hour
(Engine Power at 180 - 200Hp plus turbo charger)
尾翼is very useful,
If you installed it for decoration purpose,
Police would charge you illegal modification.

http://www.car8.com

男爵府

唔好理佢實際用途有幾大啦, 最緊要型丫嘛, 尾翼+裙腳包圍真係好型架! 我諗如果唔係裝好誇張個d, 差佬多數都唔理既, 而且有換尾翼的車通街都係...:mrgreen:

別墅

差佬多數都唔理Additional尾翼???????????????????

Ask your Police Relative or friend la???????

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

如果加埋"頭唇"重靚仔呀~~~~

嘿嘿 寫道:
唔好理佢實際用途有幾大啦, 最緊要型丫嘛, 尾翼+裙腳包圍真係好型架! 我諗如果唔係裝好誇張個d, 差佬多數都唔理既, 而且有換尾翼的車通街都係...:mrgreen:

洋房

Re: 想安尾翼

九龍城福佬村道topmix

網址按這

大宅

BK Milk勳章

首先要問下閣下架車係咩牌子和型號,第二如果閣下架車係有原廠出品嘅尾翼(Rear spoilor)嘅話,首選當然是原廠出品的.第三如果原廠無出的,可以買本地的,一般千維或炭千的都會有,價錢一定平過正廠,但可能質素麻麻.跟住你要考慮加隻翼就一定要晌個尾箱蓋鑽幾個(最少2個)4~6mm嘅hole,再裝上你千挑萬選嘅翼,裝好之後尾箱一定重左,(就算你買到至靚嘅炭千加鈦金屬架)不信??上車按下尾箱制,睇下會唔會好似未裝之前咁瀟灑,"的"一聲就彈起個尾箱蓋?綜合各點,我認為如果閣下架車款原裝係有嘅,買番原廠的.但需考慮尾箱蓋會否因加上尾翼後,重量增加,引至開關不便.以上少少意見,如有不當,請各大大指正!!!
Papadaddy :wave: :mrgreen: :wink: :cheeze: ;-) :-P :lol: :-) :-D 8-)

複式洋房

多謝大家的回應,我部車唔係嘜嘢勁嘢,只係一部7人車,因為車尾冇安尾翼,所以睇落去覺得好圓,而我見到其它7人車安咗尾翼又真係靚好多,所以先想安尾翼,Topmix我都問過,但係冇,我問到晞帆到有得賣,但佢隻尾翼我又覺得太大,太誇.所以就問吓大家有冇好介紹.

洋房

香港揾唔到去日本網址係日本訂貴好多正好多

大宅

試下牛頭角"kingsmart". 可能會有及平d.
Tel: 27961765
http://www.kingsmart.com.hk
該用戶已被刪除

複式洋房

holiday :
Tks, 不過kingsmart 都係冇.MITSUBISHI 有原廠,不過要HK$5,000.我就覺得太貴啦.

複式洋房

Hi 聖心&英藝的BB爸爸(粉嶺) :
我果部係Super Exceed (7人車).
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至