跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

Re: 有冇廿零歲live in ma on shan 既mama 呀??

CrystalMok,

哈哈!!!....我真係周圍去傾嫁...我未生個陣仲吹得勁呀! ...我真係成日都上黎bk呀...因為我好多野都係bk既媽咪教我/support我嫁 ...同埋我之前係另一個topic識到一班媽咪...而家大家都好friend呀...久唔久都會去對方屋企/行雨街呀

bgirl,

我個陣參觀都好似有黃色警號呀...姑娘講左如果有就冇得睇呀?

[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

男爵府

2011至尊種植勳章

Re: 有冇廿零歲live in ma on shan 既mama 呀??

米雪兒,
我未買 babysling 之前已經用過傳統的印尼揹帶, 所以用 babysling 時係即刻上手. 係呀, 如果用得正確, 雙手係可以 free 出黎嫁. 尋日我見你都用得幾好丫.....不過如果你有問題, 我都可以同你研究研究下嫁, 大家咁近.

CrystalMok,
Hi
你個 "朱寶" 同米雪兒個囝同一個月出世喎. 你地條 "bb banner" 咁似o既

Brydon,
我淨係o係 office 先會 online 嫁咋, 係 bk 個 "在線上" short short 地, 所以成日 show 我 "在線上", 其實 non-office hour 我係 "不在線上" 嫁.
我囝囝宜家 10 個月大, 佢 6 個月大開始自己戒, 可以一覺訓到天光.
你囝囝日頭係咪訓好多, 所以夜晚訓得唔長時間? 好似話唔好比 bb 日頭連續訓多過 2 個鐘喎.
呀, 今日好似係你囝囝 1 歲生日喎. 祝佢生日快樂, 身體健康, 快高長大.

複式洋房

Monkichi
多謝! 你係印尼人呀! 點解你會用babysling? 我見好似好兒戲是但扭住咋喎, 我今日帶咗我個仔去九龍公園玩, 佢不知幾開心, 下次你都帶你baby去玩呀! 個度有好多不同國籍嘅小朋友, very nice

大宅

monkichi,

你咁勁識用印尼揹帶既?...我亞爸亞媽都係印尼華裔呀...我姨媽有買左一條俾我呀...不過我冇用呀...因為唔識用...
個日都係gigi同pc9幫我咋...所以唔係我識用呀...哈...我唸都真係要請教下你呀! ...仲有...你個日幫仔仔著既look真係以為佢係女仔呀!...好攪笑!
同埋...我想問你生完之後...快唔快修身呀?...因為我聽好多媽咪都會好快修...但點解我而家都仲係咁肥既? :-( ...我又唔敢唔食野喎...因為我嘗試過食少d去keep...點知好明顯d奶量少左呀...咁我就唔敢亂黎喇

[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

大宅

好媽媽勳章

monkichi,
係呀,我同米雪兒個囝都係10月bb,我們條 "bb banner"係04十月果邊有個媽咪幫我們做架!

複式洋房

hi

我都加入你地啦, 我係TszYiu媽, 今日係大快活見到你地d bb都好得意呀, 不過我個女又訓覺都冇乜點玩, 下次約去公園再叫我啦.

大宅

好媽媽勳章

我今日都好想來,但朱寶病o左,咳又漏鼻水,我見到佢都辛苦呀! :-(
幾時去公園,如果朱寶好番,而我仲做緊量地官的話,我一定去!

男爵府

2011至尊種植勳章

Brydon, 米雪兒,
我唔係印尼人, 只係我屋企請左個印尼工人, 佢教我用印尼揹帶啫
你地尋日 tea gathering 開唔開心呀?

米雪兒,
我整個懷孕期只係重左大約 25 磅, 所以好快修身, 未放完產假已經輕過未有 bb 之前. 不過後來返工之後, 因為好得閒, o係 office 成日食零食, 同埋餵人奶成日都覺得餓, 每餐都食多左, 所以重番. 宜家比未有 bb 之前重幾磅. 我囝囝宜家食少左奶, 我奶量都少左, 我諗我都要食少 d 零食, 同埋做多 d 運動先得. 我生完 bb 到宜家都無乜做運動............不過就來夏天, 又可以去游水.

CrystalMok,
IC, 唔怪得兩條 banner 咁似啦.

Brydon,
同仔仔去九龍公園玩慶祝生日咁開心
你囝囝識得企同行未呀?

大宅

大家好丫,我係28歲既媽咪,我住海柏架,多多拍教!!!!^^

mavis-lee,
唔好甘擔心啦,我阿囝去做評估都比人話過,不過之後都無事,你可以同佢做多d執野既動作就會好d架啦.^^

cml123

複式洋房

Monkichi,
Brydon已經識得行, 不過有時行行下會跌, 佢係一個百厭星, 少啲體力都攪佢唔掂 我哋gathering 好開心呀! 見到其他BB好得意 有機會你都一齊嚟, 你幾時會放假? 下次我哋約去馬鞍山公園, 希望見到你

複式洋房

CrystalMok

你個仔冇乜事嗎? 而家點呀? 我個女都有幾聲咳, 但就好耐先會咳一吓半吓, e生話可能有d野敏感到佢喎.
希望朱寶快d好返一齊去玩啦.咁我下次先再比隻cd你啦.

禁止訪問

大宅

Mavis-lee

eeee...你都係海柏?甘你幾多座丫,我5座架.我唔係全職媽咪黎架,夜晚放工仲要去利安湊囝囝返黎訓.

甘你呢?你係全職媽咪?得閒可以約去下街街.

你試下比d有colour既粒粒佢執下丫,都得架.

cml123

禁止訪問

複式洋房

我想問吓大家覺得買網床有用嗎? 我放阿b在地上佢經常"look"左去, 今日上bk有個topic話兒童膠墊釋致癌毒物, 我仲係日本城買了, 唔知有冇問題...真閉...!!

複式洋房

Michelle, Ivy, Ling & Mavis,

Please check pm, 昨日攞漏咗Debby電話, 下次出嚟玩勞煩Michelle通知佢

男爵府

我都晌日本城買咗o個d膠墊,但係我覺得好臭,所以唔會俾bb用了

chan04 寫道:
我想問吓大家覺得買網床有用嗎? 我放阿b在地上佢經常"look"左去, 今日上bk有個topic話兒童膠墊釋致癌毒物, 我仲係了, 唔知有冇問題...真閉...!!
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

複式洋房

我覺得唔駛擔心, 所有公園現在都放啦! 我都買咗膠墊, 只要清潔乾淨然後放係窗口吹走晒啲膠味就得 至於網床我就無買, 覺得同放係bb床一樣 , 其實可以嘅話最好放地下, 唔怕跌落嚟, 又可以快啲學行 :mrgreen:
chan04 寫道:
我想問吓大家覺得買網床有用嗎? 我放阿b在地上佢經常"look"左去, 今日上bk有個topic話兒童膠墊釋致癌毒物, 我仲係日本城買了, 唔知有冇問題...真閉...!!

男爵府

今日番健康院做產後檢查,本身個傷口已經痛緊,之後仲"甘":-( ,我生b真係先甜後苦啦.

bb而家個半月大,呢排佢開始日頭食完奶唔肯瞓...不停舞手舞腳,對手好似摩打咁發嚟發去同埋擦隻眼(唔知係唔係痕呢? ),對腳就十足十踏單車.係呢,你o地o個時同bb玩d咩o架?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

複式洋房

Ivy,
你今日係咪去馬鞍山健康院檢查? Brydon今日2:00p.m.係健康院打1歲針, 我都撞唔到你

首頁
23456...13

尾頁

跳至