跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

Re: 有冇廿零歲live in ma on shan 既mama 呀??

mavis-lee
我通常放工會返去睇阿囡, 同佢玩下咁, 要weekend先帶佢返屋企
你bb幾大呀, boy or girl?, full time mama湊bb辛唔辛苦?

禁止訪問

Re: 有冇廿零歲live in ma on shan 既mama 呀??

珍珠宮

mavis-lee
咁你同佢玩完sin go back home ar??----->yes
咪好tired??----->開頭唔慣返到屋企已經半c, 唔想郁, 而家好d啦
你做乜ga??------>account
咪very miss your BB during the working hour lor?? ---->yes, so, i will update bb photo wallpaper every time, & talk with her in phone

複式洋房

報到先, 多多指教 !!!

大宅

monkichi,

hihi呀~好開心係度見到你呀! ...原來你都係住呢邊嫁...得閒我地可以出下黎喎 :mrgreen: ...多d入黎傾下丫

Brydon,

哈...我都係兩邊走黎走去呀!...好呀...約多d人一齊出黎好玩好多呀!

phibow & meldoy2216 & may9wsm,

welocme呀! ...我地越黎越多人喇...yeah!~

bgirl,

哈...咁岩既...唔知我地有冇見過呢?...你預產期係幾時呀?...我之前係順產既...不過係要醫生用吸盤吸bb出黎呀...我推完佢頭仔之後冇晒力喇...我都係威院生呀...你呢?...你呢胎係女呀?...正呀...我個仔又可以識多個女仔lu ...不過我個仔好煩...成日扭要人叫同抱 :evil:
[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

禁止訪問

民房

CAN ACCEPT I'M 32 YEARS OLD.
I'M LIVE IN MA ON SHAN ALSO

禁止訪問

複式洋房

Mavis-lee
confirm架! 我諗可以掛, 你有無第二個地方呀? 我第一次聽見有人恨同老爺奶奶住, 佩服! 佩服!

大宅

mavis-lee,

我地一家三口同埋我老公個妹一齊住呀...你問我既...我就鐘意自己一家人住喎...樣樣都會方便同free d呀...始終多個人就會易有意見唔同呀...點解你咁想同佢地住?

ngannie,

welcome呀! ...你住馬鞍山邊到呀?...我住錦泰呀!...你bb幾大呀?...你係唔係都係全職mum呀?

[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

禁止訪問

男爵府

2011至尊種植勳章

米雪兒, bgirl,
hi hi 我同你地係街坊呀, 因為我都係住錦泰.
我係 working mom, 星期一至五都要返工 ga.

mavis-lee,
hi 估唔到你咁後生, 都會想同老爺奶奶一齊住喎. 點解o既?
(後補: 已經見到你的答案)

禁止訪問

大宅

bgirl,

咁你而家陀得辛唔辛苦呀?...你記得盡量休息多d呀...因為生完之後你就少好多時間休息呀...我地住3房呀...因為我地一家三口同埋我老公個妹一齊住呀...你呢?

mavis-lee,

哈...可能人就係咁...有個d就唔想...冇個d就想...如果有得俾我擇...我就一定唔同人住喇...哈 ...不過你而家咁樣可能係過度期者...冇野既...我之前都係咁呀...生完之後都要定期返醫院情緒覆診呀...加油呀 ...冇事嫁

monkichi,

原來你都係住錦泰嫁??...yeah! ...好開心呀!...我住錦麗呀...你呢?...咁你平時返工...bb邊個湊呀? ...我好想見下你bb呀...佢好肥o者o者...好得意呀! ...係喎...我見到你328都有報呀...咁不如我地約埋一齊去丫...個日我老公應該都會同我一齊去呀

男爵府

2011至尊種植勳章

米雪兒,
我屋企 d 窗對到正你o個座, 如果你屋企係望公園o既, 咁可能會望到我屋企 tim
(咁你知唔知我住邊座)
我返左工, bb o係屋企由工人同 bb 的姑媽照顧. 如果天氣好, 姑媽同工人姐姐會帶囝囝落樓下公園玩/曬太陽 ga. 你得閒可以去 "撞" 下佢地.

mavis-lee,
咁一個人o係屋企照顧 bb 有時又係幾悶o既. 不過好彩有 bk, 可以同其他媽咪傾下偈. 你未生 bb 之前有無返工 ga?

大宅

monkichi,

我唔記得個名呀! ...但係我知邊座呀...係唔係閘口一入轉左個座呀? ...我屋企係望海個邊嫁...所以我望唔到你屋企呀 :-| ...乜你仔仔都會去曬太陽呀?...我都有帶佢曬呀...不過我就係我樓下石春路個邊呀...哈...等我下次行去公園撞下你仔仔先

複式洋房

Hi bgirl,
你現在大緊肚有無行多啲? 會唔會嚟新港城這邊? 我今日去咗Ma On Shan Plaza係Standard Chartered Bank 對面有一間賣bb用品Shop有啲baby girl 衫減價, 你可以去睇下

男爵府

2011至尊種植勳章

米雪兒,
"閘口一入轉左個座" ---- 我諗你估錯喇, 我係住錦 wei, 對正公園個o座呀, 都係十字型三房, 唔係 "蝴蝶型" 兩房o個幾座呀
嘩, 你屋企望海, 夜晚個 view 一定好靚. 我屋企係 "全樓景":-|

係呢, 你買左 babysling 未?

bgirl,
29週重左 18 磅係算正常定係多呀? 我唔係好記得 lu. 我淨係記得我臨生之前比未有 bb o個時重左大約 25 磅.
其實 d 人話行多 d 會易生 d, 所以我陀住 bb o個時差不多每晚都會同老公沿住海邊單車徑散步 ga. 不過如果你腰骨痛, 就要就住, 量力而為.
仲有呀, 你平時行路o個時的姿勢係點 ga? 有無不自覺咁 "拗後條腰, 凸個肚出來"? 我o個時就係因為成日不自覺拗後條腰, 到臨生o個時, 近 pat pat 個 "較" 位好痛. 痛到行唔到咁濟呀!! 醫院 d 姑娘見到, 話係因為我成日拗後條腰. 所以你要注意自己的姿勢呀.

講番買醋, 我唔知呢頭邊度會抵 d, 因為我奶奶搞掂晒.

禁止訪問

男爵府

2011至尊種植勳章

mavis-lee,
我之前都有勁甩頭髮呀, 由 bb 3 個月大甩到 bb 7 個月大就開始停. 不過好多人生完 bb 都會甩頭髮o既, 一般都會自己停, 唔駛咁擔心. 你個 bb 幾大呀? 不如你整番條 bb ticker o係簽名度啦.

首頁
12345...13

尾頁

跳至