母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

乳暈損了同周圍好痕

我現在懷孕35weeks,但前排天氣'干',乳暈損了而且周圍好痕(都有成個幾月了),我希望產後可以餵人奶,現在巳經忍住唔抓,但仍然乳暈損同好痕,可以點呀?

珍珠宮

Re: 乳暈損了同周圍好痕

hi,MuelMuel ,
我未生前乳暈周圍都好痕,我買了mother care的nipple cream$39,好似好d,不過你都唔好抓呀!!損咗細菌感染就敝啦!!生咗我就轉咗用純羊脂膏$100over,因為阿b可以食落肚,你都可以試下
祝你母乳成功

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

複式洋房

webjen,
謝謝你!'mother care的nipple cream$39'仲可以在哪裡有得賣?

珍珠宮

係mother care出的,我估淨係mother care先有,不過生咗我就無用,因為不可以食落肚,不如你試下medela的羊脂膏,生咗都可以採,大支over$100,我個支用咗6mths都未用完

medela的羊脂膏

尚健醫療
香港區:
銅鑼灣廣場1期
新都城百貨公司地下

九龍區:
東英大廈

新界:
沙田中心高場3樓
大馬路75號
屯門醫院地下大堂

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

medela的羊脂膏 can also be found in Mannings.

If you still feel itchy after given birth, use your breastmilk to heal, it's good!

複式洋房

LoveYiLok,webjen,
THANK YOU!我現在可以用medela的羊脂膏嗎?另外,是否可以好番同唔會再痕!

別墅

我都係好痕呀. 唔知係咪抓得佢多依家有一細塊厚皮生出黎, 醫生話可能係過濾性病毒...所以真係唔好攪佢 :cry:

珍珠宮

MuelMuel
可以架,係防治乾燥&損架,如果你係因為乾所以痕,就ok
之前我餵到損,採咗係好d,依家無損我一日採一次

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊