跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 元朗媽咪會

元朗媽咪會會茶聚日期:2003年3月29日(星期六)
地點:?
時間:下午 2:00

請大家先報名.之後再PM我留聯絡電話.

1.loklokmamaa

禁止訪問

別墅

sorry! 超級遲鈍, 而家先黎報到!

我孖女剛剛1歲, 3個都病緊(加埋我)! 我地住元朗橫州, 我娘家就係天水圍. 雖然係全職媽咪, 但湊住兩隻怪獸都好忙, 佢地好伯厭冇時停, 得閒一齊出黎tea tea!!

男爵府

育兒性格勳章

meijing :

好似係上個月, 有朝我去天盛買完野, 行出街市就見到你亞媽冋亞婆推住大細孖去天瑞飲茶, 走個時你個細孖仲不停手咁同我拜拜, 幾鬼醒呀!
你知唔知呀~~ 我每次去飲茶見到碟腸粉就諗起細孖喇
幾時得閒去飲茶茶啫? 我好掛住你同大細孖呀~~

大宅

meijing:

你近來點呀?湊住兩個真係好辛苦架,我湊一個都心力交瘁啦!係呢,點解唔post你孖女的近照上來呀?

洋房

哈囉啊.LOKLOKMAMA!我想報名參加3月29日的PARY呀.一個大人加一個22個月的仔仔[img align=left]http://baobao.yaolan.com/picture/15306/MyPhoto285567.jpg[/img]

男爵府

hi lok lok ma ma 我和十九個月大的bb報名參加3月29日的聚會
,保持聯絡 thanks!

複式洋房

請大家先報名.之後再PM我留聯絡電話.update

1.loklokmamaa(loklok 7.5m)
2.meijing(孖女剛剛1歲)
3.OMA媽咪(22個月的仔仔)
4.michellel (十九個月大的bb)
5.
6.
7.

大宅

請大家先報名.之後再PM我留聯絡電話.update

5.xo仔 (兩歲半 仔仔) - 暫定
xo仔

複式洋房

請大家先報名.之後再PM我(loklokmama)留聯絡電話.update

5.xo仔 (兩歲半 仔仔) - 暫定
6.JamieMami ( 仔15 個月) - 暫定

大宅

想問下有沒有讀過“香港天才兒童藝術協會”在元朗劇院的playgroup呀?可否分享下。因我想幫我個女報讀EQ親子幼兒音樂學前教育証書班,但係一交交3個月學費($2400)。

大宅

嗚...真係可惜,我星期六要返工,因為剛剛請假今個星期六同七月媽咪聚會,唔想咁快又請假俾人話呀,希望下次時間許可,我可以join你地啦! :-(

大宅

請問各位元朗媽咪:

你地bb有冇用噓噓樂棉柔呀,我聽其他媽咪講話幾好,我想試下,請問你地知唔知元朗邊間藥房賣噓噓樂平?謝謝!

男爵府

好媽媽勳章

喂喂,我都係住元朗架,我有兩個百厭仔,一個三歲四個月,一個九個月,我都係住村屋架,雖然係多蚊d同埋多狗吠,但住慣左村屋叫我搬返上樓真係會唔慣架,因為地方大好多,小朋友又多地方走動,我仲係天台搭左玻璃屋,閒時想燒下野食都幾嘆架,小朋友又多個玩樂地方(乜我好似slae緊樓咁o既, hehe),我大仔依家讀緊信義生命堂,據我知係元朗信義,真光,肖珍都算好出名,亦都好多人考,加琳我都知多人讀但環境唔好,係住宅大廈,雖然係一二樓遮,但無戶外地方走動ma,啟思係區外係名校,但係咪得個名我就不得而知啦,因為講出名我相信係元朗我上面提果幾間都無人唔識,至於救世軍區外口啤就好好啦,亦好難入,錦田果間係新校,樣樣設施都新,環境好好,地方大,如係錦田住都係一個好好選擇.

小合:係住邊度村屋架? 搵到人裝蚊網未? 我知係元朗郵局對面有一間叫福昌o既舖頭係專幫人裝蚊網做鋁窗架,服務幾好架,你可以去睇下,至於尿片,我就去開光華廣場樓下果間x興藥房or舊元朗郵局附近果間莉滿藥房買啦,價錢算幾平,你可以夾下價

大宅

loklokmama,

我同你連絡5到, 不如你致電給我.
xo仔

別墅

Jessica, 小合:
我而家好少上黎, 因為湊孖女實在太忙喇! 以前我媽咪都日肯間中同我湊下孖女等我可以自己去街, 但孖女9個月開始真係好伯厭, 連我媽咪都頂唔順話以後只可間中幫我湊1個. 所以Jessica妳以後應該冇乜機會再見我媽咪同婆婆一齊同孖女出街既情景! 有機會再同妳飲茶等卓賢仔再餵野食比我孖女!

男爵府

育兒性格勳章

meijing :

我個卓賢有幸餵到細孖食腸粉, 簡直係榮幸之至啦, 我都好想再睇下卓賢點服侍你對孖女, 好攪笑

或者等我媽咪番黎, 我搵埋佢同我地一齊飲茶, 咁咪有多個人幫你湊女囉~~

大宅

hicat,
你可以問下屯門區rio,佢仔仔讀屯門大會堂o個班“香港天才兒童藝術協會”。
我都睇過佢地架資料,好似之前冇咁貴。你話3個月俾$2400,如果小朋友不鍾意讀,咁有冇得退番其餘月份架錢對?如果冇得退真係唔抵。

複式洋房

請問係唔係諗住約MAR 29. 出嚟呀! 會去那裡呢!

複式洋房

hi, 各位mama及loklokmama,

我都是住元朗, 可唔可以join 你地gathering, 我囡囡sonia 8個月大. 我好想認識多d.

首頁

尾頁

跳至