跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 元朗媽咪會

yy@october,

元朗啟恩已收左呀仔,e ka等埋真光的消息,兩間你會選邊間呢.
xo仔

大宅

我會選啟思,因為同我返工地點近,而且啟思出黎既細路仔認字能力高,同埋個腦仔靈活d,我有個同事個女大我個仔一年,佢係一個好會打算既人,生仔前後樣樣都做到好足,我有乜野唔明都會問佢,而且佢親戚係幼稚園校長(但唔知邊間),所以佢介紹得啟思,亦打算比個女讀呢間,我諗都會幾好卦

大宅

xo仔:

我想問點點綠賣咩架?點解你要去搵呀?你知啦,我係元朗地道鄉下人黎架嘛 :-P :-P

大宅

yy@october,

啟思九龍一定掂,但元朗個間係新校(兩至三年),5知掂5掂,可否代為問下.

xo仔

大宅

yy@october,

有個topic講十穀粥,對身體好,又話對 病有幫助,我身體5好,所以試下.
xo仔

複式洋房

HI, 各位媽媽, 不如我地元朗媽媽攪個聚會, 我住在錦田年半, 我原本是九龍友,我希望可以在元朗認識夕D新朋友, 而且我返工都在甫洪水橋希望各位媽媽多多指教.

小合,
你個囝囝好得意, 我囡囡都是7月出世叫SONIA.你是否去容鳳健康院.

COBE,
我都是住錦田大家做個朋友.

今次在公司SEND MASSAGE 比大家, 我公司常常HAND機, 如果第宜時遲左回覆, 請不要忘記我, 因在公司只可以LOOK, 有時才可以SEND MASSAGE(因行56K).

CARMAN
SONIA-MAMA

別墅

carmicarman,

你就好喇!返工都在元朗,我都想找半天工作在元朗,但找不到。我都是住在天水圍。你原本是住在九龍這麼好,怎麼要搬到這裏來,這裏又遠。

xo仔,
你幫小朋友決定選擇那一個幼稚園呀!還未拿定主意呀?不過第一個是緊張些。
:idea: 我的家務和烹飪秘笈 :idea: :idea: 教兒樂 :idea:

大宅

Twins媽咪,

我會在真光或元朗啟思其中選一間.
xo仔

複式洋房

TWINS,
我97年前買左天水圍居屋, 但三年前先入伙,後來覺得單位細及價錢貴所以入伙未能兩年, 原價退回房署. 因我老公喜歡村屋及接近大自然, 所以就買村屋,跟住就有了囡囡SONIA, 現在她已經7個月. 本來我地兩口子生活, 多左囡囡後, 囡囡的婆婆又入黎幫我湊, 因我要返工. 好在搬左村屋如果不是, 囡囡就要出九龍跟婆婆住.

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

大家你地好..我都係元朗人..因為我嫁左入元朗
PLEASE"侵"埋我玩... 我而家住大橋街市附近...遲d搬去天水圍...

YY,

你過左黎呀..好..我又答訕... 你如果幼稚園話珈琳好..咁我第日都比我女女去珈琳啦..

大宅

KEMOSABI,

你e ka住大橋街市附近,買送好方便又平,你搬去天水圍邊處,希望你到時會習慣la.
xo仔

別墅

carmicarman,

你答得很詳細呀!我明了。
carmicarman 寫道:
TWINS,
我97年前買左天水圍居屋, 但三年前先入伙,後來覺得單位細及價錢貴所以入伙未能兩年, 原價退回房署. 因我老公喜歡村屋及接近大自然, 所以就買村屋,跟住就有了囡囡SONIA, 現在她已經7個月. 本來我地兩口子生活, 多左囡囡後, 囡囡的婆婆又入黎幫我湊, 因我要返工. 好在搬左村屋如果不是, 囡囡就要出九龍跟婆婆住.
:idea: 我的家務和烹飪秘笈 :idea: :idea: 教兒樂 :idea:

大宅

KEMOSABI:

係呀,人地話珈琳唔錯架(不過學生成績好唔好,我就仲未調查,要遲d先話得過你知!)你諗住幾時比曉琳讀書呀,我兆桓會遲一年先讀,因為我地個b係年尾出世,大人地少少先讀書有著數呀

大宅

XO仔,

唔好意思,我唔知個topic搬0左0黎呢度,所以唔知你問我幫個女揀邊間幼稚園添,我都同你一樣,上個禮拜五去真光面試呀,今日放榜喎,我都未去睇結果,如果得0既話,我都係考慮真光或啟思其中一間,雖然肖珍都收我個女,但係我唔係咁鐘意佢個環境,同埋聽講佢0的英文教得麻麻地,不過我阿媽又很鐘意,話咁難入唔好放棄喎。

我自己睇過真光,覺得環境幾好,啟思就衰在環境,校舍較細和冇戶外地方,所以我而家都決定唔到揀邊間好呀,你有冇打聽到有關真光同啟思0既其他資料呀?
SumSum媽咪

大宅

xo仔:
唔好意思,咁遲先寫野!我已聽你話,決定繼續用保母,唔請工人啦,因為驚傲凡仔跟工人會好百厭呀!多謝你的忠告! 保母聽到我的決定都好開心,因為佢好錫傲凡仔,唔捨得佢呀!

Cobe:
真係好耐冇見啦,你近來好嗎?我會搬入八鄉牛徑村呀,你呢?你住八鄉邊樹呀? :-P

carmicarman:
多謝你讚傲凡仔呀,係呀,佢係去容鳳書架,咁我地咪有機會在健康院見下面? 我在27號會帶佢去做智能測驗呀!SONIA幾時會去呀?

各位元朗區媽咪:
請問要幾大開始幫bb搵幼稚園呀?因為我個仔得七個月大,但係已經有人叫我留意下幼稚園啦,係咪早左d呢?

大宅

Hi everybody,

I live in Tin Shui Wai and have a little girl of 2 yrs & 3 months old. Besides, I'm a working mom. I take travel bus to Causeway Bay for my work every morning. Any moms here have same experience with me ? :-P

Cheers

洋房

哈囉啊.JANICE.我都係元朗0架.我有個OMA仔已經21個月了.要揾幼稚園.你0個女係讀邊間?我依家睇緊大家0的資料.但係我都唔知邊間好?

複式洋房

小合,
Sonia 24日帶佢去做智能測驗呀!

我都好想知幾時開始幫bb搵幼稚園呀?bb 7-months

複式洋房

各位元朗mama,
知唔知元朗邊個兒科醫生好同幾錢?
sonia 咳同啖多, 鼻仔唔舒服. 唔知係唔係焗相風.

希望各位mama 快d覆我.

大宅

OMA媽咪,

My girl has take the nursery class at Tsuen Wan District starting from this month cos she is take care by grandmother during week day.

I still thinking where (Tsuen Wan / Tin Shui Wai)to let her have K1 cos I want to have more time with her at week day. ( Not easy for me to choose )

首頁

尾頁

跳至