夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

依架d大陸女仔.....唉.........真係唔知可以用乜野黎形容佢地

我有一個好朋友,佢鍾意左一個男人已經一年,佢地係同事,日日都有見面同接觸的機會,而佢同個個男仔一直以黎都係好朋友關係,放假又會相約去街~~~
記得上年農歷新年,我朋友同我講個男人約佢行花市,情人節又約佢去街,日日都一齊食lunch,我初時都諗住佢地一直順利發展落去一定會拍拖,但點知等左一年,佢地都無再進一步發展落去,連手都未拖過,亦無向對方表示過乜野,我同我好朋友都覺得好奇怪,個男的又無女朋友~~~
後黎我好朋友同我講,個男仔原來鍾意左大陸的一個女同事,佢地公司間唔中都會上大陸同分公司有聚會,佢發現有個女仔好姣,成日痴埋去同個男仔玩,又飲到醉哂,玩到"唉"身"唉"世,又用手掃個男人背脊,又摸個男仔大脾,又訓落佢"博"頭度,睇到我好朋友眼火爆,佢最嬲就係個大陸女仔係人都知佢有男朋友,真係唔知個"醜"字點寫 :evil:

有一次,我同我表姐傾開偈(佢以前長時間係大陸做野既),佢都話依架d大陸女仔開放到不得了,香港女仔相對就含蓄、保守得多,連d大陸男仔都話佢地都唔會揾大陸女仔做老婆,因為怕帶左綠帽都唔知,做2奶or玩下就可以,可想而知d大陸女仔的開放程度,真係影衰哂d女性~~~

禁止訪問

Re: 依架d大陸女仔.....唉.........真係唔知可以用乜野黎形容佢地

男爵府

Re: 依架d大陸女仔.....唉.........真係唔知可以用乜野黎形容佢地

"連d大陸男仔都話佢地都唔會揾大陸女仔做老婆,因為怕帶左綠帽都唔知,"

咁佢地搵咩人做老婆???? ?-( ?-( ?-( 鬼妹?香港妹?日本妹?韓國妹??

公爵府

有個朋友識咗個大陸女仔唔夠三個月就比人逼婚,有好多朋友勸過都無用,真係唔明 ?-( ?-( 岩岩年初七開工buy神見過呢個女仔 1.唔係後生2.唔係靚女3.又無身材 仲要比我老公開口叫佢地比利是我既仔時話佢地未結婚 :evil: :evil: 之前仲實teeth實齒話今年盲年唔可以結婚要响一月內結婚喎

該用戶已被刪除

大宅

我覺得個男仔都唔係好人啦
鐘意第2個就唔好咁大日子約你朋友去街啦
況且唔一定大陸女仔唔好嘅
有D香港女仔都好差啦
咩人都有 唔可以偏見嘅
[img align=left]http://forum.bjcg.com/images/upload/2005/02/18/161709.gif[/img]

男爵府

不過我就好鄙視個d有另一半,
但又出來同人玩到顛一顛個d女仔囖~
水性楊花,
鄧佢另一半可憐~
村姑 亞Bee

別墅

雖然我都覺得部份上面的女仔唔係咁好
但係我都有男仔朋友話上面的女仔係好純情(他是大陸男仔),香港女仔好任性,反而佢一定要內地女仔!
所以我覺得好難講的!係個人問題...
唔係上面的女仔一定差,香港女仔一定好!
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

男爵府

畀面勳章

我覺得大部份都不知所謂 :-x 前幾日同老公返大陸....已經同老公拖住手行街ga la....點知....老公話個大陸妹打眼色比佢....我當時望一望....嘩....無身材....無樣貌....仲以為自己好靚...真係想醒巴佢嘆...d人真係cheap到都唔知用咩嚟形容呀 :-x

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

同意。得罪講句,香港都有D女仔係咁,我都識D大陸女仔朋友,佢哋個個都好乖好純情。

[quote]
prettylamlam2004 寫道:
同意。是純粹是個人問題。曾經在很多討論區也看到有香港男士批評香港女士內涵比不上內地女士。
我覺得凡事也不應以偏概全。

EVA222 寫道:
咁講好唔公道,純粹是個人問題,等於d人成日話香港女仔無內涵,貪財好食懶飛,攪咗成年都拉唔埋,箇中原因佢地至知.
思想唔好咁狹隘,而家兩岸三通了.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

monchan 寫道:
我覺得大部份都不知所謂 :-x 前幾日同老公返大陸....已經同老公拖住手行街ga la....點知....老公話個大陸妹打眼色比佢....我當時望一望....嘩....無身材....無樣貌....仲以為自己好靚...真係想醒巴佢嘆...d人真係cheap到都唔知用咩嚟形容呀 :-x

同意,真係cheap到都唔知用咩嚟形容呀 :evil: :evil: :evil:
請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

男爵府

monchan 寫道:
我估呢d係出來搵食架,正常人家無啦啦打咩眼色喎~~何況你同你老公手拖手添~

p.s你老公係咪好靚仔架?

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

in hong kong, 9 out of 10 prostitute are from china, you can tell how good the girls in china are.
該用戶已被刪除

男爵府

畀面勳章

crystaltochan,
我老公....普普通通....順眼咁啦

別墅

同意, 什麼都有兩面的.

香港男人, 牛唔飲水, 點禁到牛頭低呢!!

民房

小manman 寫道:
我有一個好朋友,佢鍾意左一個男人已經一年,佢地係同事,日日都有見面同接觸的機會,而佢同個個男仔一直以黎都係好朋友關係,放假又會相約去街~~~
記得上年農歷新年,我朋友同我講個男人約佢行花市,情人節又約佢去街,日日都一齊食lunch,我初時都諗住佢地一直順利發展落去一定會拍拖,但點知等左一年,佢地都無再進一步發展落去,連手都未拖過,亦無向對方表示過乜野,我同我好朋友都覺得好奇怪,個男的又無女朋友~~~
後黎我好朋友同我講,個男仔原來鍾意左大陸的一個女同事,佢地公司間唔中都會上大陸同分公司有聚會,佢發現有個女仔好姣,成日痴埋去同個男仔玩,又飲到醉哂,玩到"唉"身"唉"世,又用手掃個男人背脊,又摸個男仔大脾,又訓落佢"博"頭度,睇到我好朋友眼火爆,佢最嬲就係個大陸女仔係人都知佢有男朋友,真係唔知個"醜"字點寫 :evil:

有一次,我同我表姐傾開偈(佢以前長時間係大陸做野既),佢都話依架d大陸女仔開放到不得了,香港女仔相對就含蓄、保守得多,連d大陸男仔都話佢地都唔會揾大陸女仔做老婆,因為怕帶左綠帽都唔知,做2奶or玩下就可以,可想而知d大陸女仔的開放程度,真係影衰哂d女性~~~

我相信你的朋友和那男士交往左成年都唔成事,箇中一定有原因既,男女不能繼續發展也唔可以話是因為大陸的一個女同事問題。
我覺得唔應該對大陸女性存偏見,咩國籍也會有性開放的女性,這只是個人問題。
我覺得這樣看大陸女性是思想以偏概全,就等於認為有愛滋病的人一定是濫交一樣。

民房

看到呢個topic,第一個感覺係對大陸女仔好唔公平,亦係歧視。
最近常常看到很多有關香港年青一代從事買淫工作的報導,我地也不可以從這些報導而認為所有香港年青一代都是性開放。
我覺得在外國人眼中係無香港人同大陸人之分,所以我覺得唔應該對大陸女仔歧視。我亦見過好多唔怕辛苦,肯做刻苦的大陸女仔。

珍珠宮

我同意路人甲123的看法
小manman 所說的case, 從另一個角度看, 兩人都是男未婚女未嫁, 「好姣」的女子「主動出擊」為自己爭取幸福沒過錯(「好姣」的女子不是妓女)
而且, 那「好姣」的女子雖然知道那男子有女朋友, 還向他「放電」一定不能說是「開放」, 只能勉強地說是「道德有問題」
另外, 我曾聽一位在大陸開廠的長輩說一件事。
一位來自北方的女子在他的工廠做「工廠妹」, 新年時她回鄉, 但假期過後, 員工都回來了, 只有她還沒回來, 這位長輩正打算另請人。但這時他收到一封信。信是那個女工寫的, 內容大意是家中發生急事, 她不能如期回來, 並向那位長輩道歉, 請他另外請人算了。那位長輩還對我說, 那位女子的一手字十分秀麗。
我聽了這件事臉都紅了--有責任感, 書寫。不說大陸人, 試問有多少香港人(男或女)可以真正做到? 前者可能做到(但現在的大陸同胞我不知道了), 但書寫方面真的是...唉

首頁

尾頁

跳至