自由報料

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

今日又去左果欄買平生果, 真係好平, 忍唔住又上來報下料

日本巨峰提子10 pack 一盒, $400蚊, 平均40蚊一pack, 勁抵呀!!!!(佢話如剛有人拆箱, 可散pack買)

日本富良野哈密瓜$130一個, 福剛$220一個

見到水晶梨, 唔係日本, 100蚊一箱20個

抵呀!!!

大宅

我在街市買水晶梨,$70/24個/箱.

禁止訪問

別墅

係唔係就咁入去可以買?? 有無分時段??
最小要買幾多??(一合OR幾合)

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

最少要買幾多 ?

複式洋房

回覆 1# ada0707 的文章

i want to buy the grapes near the mid-autumn festival for present, any one interest, may be we can gather to buy ar ???

子爵府

我住果頭附近...成日都好想去買...好似新鮮D靚D...但之前睇雜誌..話要好早去買...下午已經收檔.....
係唔係真架?

伯爵府

有無話要幾多點前要去到呢 ? 因為果欄要收工

伯爵府

原帖由 cclin 於 09-9-18 14:22 發表
i want to buy the grapes near the mid-autumn festival for present, any one interest, may be we can gather to buy ar ???

我有興趣買哦 一齊SHARE 都好哦

男爵府

係唔係晨禁早去先買到生果?

複式洋房

i think 9-10 am is ok la, cos they will not 'SO' u if u too early to go, cos we are small customer, if too early to go, we will interrupt their normal big business and they will black face us ga,

any one can provide the best time to there lei ??thanks

男爵府

我唸11點前都有, 但下午一定收檔架la. 我今日就係10點行過, 之前又試過9點, d人都好好, 冇黑面.

其實行入去, 你會見到好多檔口開哂d箱show d 生果出來比人睇, 我唸最小要要買一箱, 不過可以問下佢散買得唔得和幾多錢一箱, 裹面其實好安全, 都幾多野睇架, 值得行下.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

最少買一箱....我怕太多食唔切擺到爛...
如果有相熟朋友一齊夾就可以。

男爵府

我都試過係西環既果欄買

1) 橙 - 點知拆出黎底部有好多爛既...
2) 青提 - 睇落去好靚, 點知酸到爆
3) 火龍果 - 好靚, 又甜....
4) 蘋果 - 好大個, 好靚....

禁止訪問

珍珠宮

原帖由 peckykoo 於 09-9-18 02:25 PM 發表

Me too...
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

大宅

回覆 2# Fiona0235 的文章

其實最遲4點倒要揀定生果,果欄大約係收10點,但6點打後就冇乜好野,6-10點多數d人嚟收貨走,因早段己經有店主揀好或打電話嚟訂定!我每朝8:30囡囡都係果欄上校車,最近都見有d水果擺係度買,但唔係最靚果d!(以上只係個人意見)

男爵府

我都想買日本水晶梨呀...

大宅

原帖由 peckykoo 於 09-9-18 14:25 發表

me 2
Anson已經七歲了,嚟近六月做哥哥 !!!
細佬十四週四有8.5cm..我就重左3LB左右
       十九週三有10.4cm..

首頁
12345...7

尾頁

跳至