自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

請問有咩色係溫暖色?謝謝

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 腩媽 於 09-9-12 15:31 發表

紅,橙,黃
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

原帖由 腩媽 於 09-9-12 15:31 發表

男爵府

畀面勳章

紫色、橙色、黃色、米色 & 紅色等

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

冷色 Cool colours

暖色 Warm colours

我們會因心理作用而對色彩產生寒冷或溫暖的感覺,其中紅、橙、黃、紅紫屬於暖色;而藍、藍綠、綠為冷色;黃綠色和紫色是中性。

明度高的色彩較涼爽,明度低的色彩較溫暖。

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

紅橙黃紫~~~暖色
綠藍灰~~~冷色

公爵府

謝謝!請問重有冇呀‘

大宅

睇下以下條link幫唔幫到你. :>

http://tw.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=1009022312306

侯爵府

brown.

原帖由 腩媽 於 09-9-12 15:46 發表
謝謝!請問重有冇呀‘

水晶宮

至尊種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 爸B勳章

暖色

紅色、橙色、黃色等顏色令人聯想到火和太陽等有溫暖感覺的事物上,因此這類顏色便被稱為暖色。

--------------------------------------------------------------------------------

冷色

綠色、藍色等顏色令人聯想到海洋、樹林這些給人清涼、寒冷感覺的事物上,這類顏色便被稱為冷色。
不要問國家能為你們做些甚麼,要問你們能為國家做些甚麼。Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

公爵府

謝謝

大宅

好媽媽勳章

Wtf

首頁

尾頁

跳至