跳至

首頁

尾頁

男爵府

有呀.........仔仔成日都話比我知老師比糖佢食, 真係好想打番去同佢o地講唔好成日比糖佢o地食喇, 如果o甘做一陣仔仔又覺得點解人o地有佢冇。

乜唱遊100分有CD買o既咩, 我都想買o黎同仔仔一齊唱, 佢返o左學真係多o左唱歌, 尋日買o左套phonics比佢睇, 不過都要我睇o左先可以同佢一齊睇同教佢。

原帖由 三個白白豬 於 09-10-19 21:49 發表
你地平時有冇同小朋友唱下學校 d 歌架.
但我打開本唱遊100分 , 我發現 , 我有一首歌識唱mouth:mouth:" />
如買隻 cd 好似要成 50蚊 , 又覺好貴喎 ~
搞到冇乜交流添 ...

別墅

你好, 三個白白豬,

我個仔讀信班。

我都有問老師佢地唱d咩歌, 因為自己都想陪佢地唱嗎 !!
原來有d係詩歌黎架, 無歌詞。
另外琴日姨媽接佢放學時已經同老師講唔好比噤多糖佢地食啦, 返到屋企扭計。
希望老師聽話啦 :;pppp:

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

而家好多興趣班上堂都會派堂.
阿女跳完舞個老 c 都會派 , 但我個女唔食 , 老 c 都好識做 , 派貼紙比佢.
如學校係咁都好喎 ~

伯爵府

琴日轉派貼紙喎

男爵府

頭先去按亞仔放學我見到你拖住個小朋友呀, 我係o甘同你揮手你都睇唔到。

原帖由 三個白白豬 於 09-10-21 13:52 發表
琴日轉派貼紙喎

伯爵府

原帖由 小比豬仔 於 09-10-23 17:48 發表
頭先去按亞仔放學我見到你拖住個小朋友呀, 我係o甘同你揮手你都睇唔到。

看唔到呀 , 唉 , 我一放學就好鬼趕 , 如頭一轉車過唔到支燈 , 就有排塞出去,我試過由尾塞返上頭要成廿分鐘呀.
今日奀豬畫畫麻 , 所以咪接埋表哥仔一齊去畫囉.

複式洋房

換季

我昨天問過學校, 而家己經可以穿冬季校服, 正式則在十二月開始.

下個星期天氣轉冷~

伯爵府

原帖由 Beacon 於 09-10-29 10:29 發表
我昨天問過學校, 而家己經可以穿冬季校服, 正式則在十二月開始.

下個星期天氣轉冷~

琴日都見有小朋友開始著.
我都係等遲 d 先 , 中午返學都幾熱.

別墅

上星期派左張memo有得學抬拳道喎,不過想問下你地知唔知道邊道有詠春學?? daddy 話想呀仔學詠春。

同埋派左本習作做嘜 ??? and 之前d工作紙又係做嘜呢 ??

別墅

點解無晒人 ????

伯爵府

別墅

請問有無媽咪知道那裡有"詠春"學???
(for 差不多四歲)

別墅

琴日收到那個月曆, 好開心呀 !要好好珍惜佢先得 。
唔知其他幼稚園係唔係都有呢d野 ???

複式洋房

回覆 1# MikaBoy 的文章

我都係第一次見, 打開後, 我和阿囡一起找, 最後, 終於見到她...她十分開心 

伯爵府

上左網看短片未呀 ?
摷左好耐 , 先見到阿女閃過一次咋

別墅

琴晚同呀仔、Daddy一齊睇 (我已經睇過晒), 多數係體能個部份搵到呀仔,同埋有大頭走過黎 , 指住比呀仔睇返佢自己四圍走,佢覺得好得意。
另外琴晚佢自己用左1-2分鐘做左個"大小"的功課, 我重以為佢講笑,(原來係真), 之前每次我都同佢一齊做,連我自已都好開心。

伯爵府

原帖由 MikaBoy 於 09-11-18 08:58 發表
琴晚同呀仔、Daddy一齊睇 (我已經睇過晒), 多數係體能個部份搵到呀仔,同埋有大頭走過黎 , 指住比呀仔睇返佢自己四圍走,佢覺得好得意。
另外琴晚佢自己用左1-2分鐘做左個"大小"的功課, 我重以為佢講笑,(原來係 ...

佢地 d 功課 , 一定係學校到教晒點做啦 ~
我個女日日放學都自動波開工,係某 d 要我幫佢畫 , 佢先叫我.
我問返佢 , 你知唔知張工作紙講乜 , 佢只答返 d 答案出黎.
所以做完之後都以同佢講一次d細字講乜.

首頁

尾頁

跳至