跳至

首頁

尾頁

大宅

仔仔夏天校服要求:
1對白皮鞋,
1對白運動鞋,及
1對不 常用但仍需要的技巧鞋

白鞋及白運動鞋普通鞋店約$100對,
但日日著幾個鐘,我想買好D品質俾佢
除左Dr. Kong($280-$369)有無其他牌子好介紹(budget與Dr. Kong接近/平少少)

另外街市鞋舖/普通鞋店都無咁細對技巧鞋,邊位知道邊度有得買?

Thanks.
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

別墅

我都想知...

大宅

我響另一版post左相同問題,多D人回應:

http://forum.baby-kingdom.com/thread-2449047-1-2.html
My lovely boy Andrew was born!

大宅

hoho79

你仔仔最後會讀邊間既PN?

原帖由 hoho79 於 09-7-21 11:32 發表
我都想知...

我宜家最頭痕係對技巧鞋...

大宅

唔係好記得聽醫生定朋友講, dr. kong 比較適合小學以上小朋友著, 沙田有一間叫 shoe box的唔知有冇你想搵的鞋

原帖由 viv-viv 於 09-7-21 16:11 發表
hoho79

你仔仔最後會讀邊間既PN?

我宜家最頭痕係對技巧鞋...

大宅

到過 Dr. KONG ,他們的白波鞋和皮鞋都是高筒型設計的,很不適合而且無折扣要$349或以上真是....

沒有時間去juXco看FROG,最後剛剛在TKO千色店買
原先想買IFME,他們只有白波鞋沒有白皮鞋
我的少爺仔的臭腳實在厚肥得很,
IFME白波鞋不像他們出品的涼鞋/casual鞋
鞋面的橡根很緊,他平常涼鞋穿15號,
試波鞋要17號才勉強穿進去,
但又太長(我的standard是剛夠放多1個拇指就是fit)
行起來苯苯的

雖然千色店另一行也有另一美國健康鞋品牌buster都想試試
最後試了IFME旁邊的台灣製的健康鞋品牌
mini nono白波鞋 和 kinghealth 白皮鞋
白波鞋是1條魔術貼款式買了16號,
白皮鞋也是1條魔術貼款式因內有健康鞋墊要大些7號
雖說是台灣製,但我家少爺穿得不錯
不太軟不太硬
行起來很舒服的樣子
款式也不老土
見有減價立即買了

mini nono白波鞋 減價後 $139
kinghealth 白皮鞋 減價後 $219
姨姨很好人說同一專櫃買2對鞋
送我們1對kinghealth返學白襪(價值$15)
真的太好了

原帖由 puiting_99 於 09-7-24 12:32 發表
唔係好記得聽醫生定朋友講, dr. kong 比較適合小學以上小朋友著, 沙田有一間叫 shoe box的唔知有冇你想搵的鞋

子爵府

2011至尊種植勳章

vivian
我係Dr Kong 買咗, 有優惠喎..
買2對平50蚊, 買3對平100蚊, 即時入會有sock 送, 皮鞋即時再折喎...
妳係邊間睇呀?

之前係屋企樓下有promotion counter , $20/4pairs white sock 呀...

早知我打電話俾妳啦....

原帖由 viv-viv 於 09-8-3 13:08 發表
到過 Dr. KONG ,他們的白波鞋和皮鞋都是高筒型設計的,很不適合而且無折扣要$349或以上真是....

沒有時間去juXco看FROG,最後剛剛在TKO千色店買
原先想買IFME,他們只有白波鞋沒有白皮鞋
我的少爺仔的臭腳實在厚肥得很 ...

大宅

我知道有優惠
新都城間分店問過啦...
佢話要係同1個著既人...媽咪搭仔1+1唔淂
果間得1款白波鞋
lunch去office附近原來都有另1個OK既款既白波鞋
仲要係$199
但對白皮鞋得中筒1個款真係唔OK囉
反正買唔夠2對今朝都買左適合既咪算囉

lunch再買socks3對裝$20

原帖由 bebesoky 於 09-8-3 17:56 發表
vivian
我係Dr Kong 買咗, 有優惠喎..
買2對平50蚊, 買3對平100蚊, 即時入會有sock 送, 皮鞋即時再折喎...
妳係邊間睇呀?

之前係屋企樓下有promotion counter , $20/4pairs white sock 呀...

早知我打電話俾妳啦.. ...

大宅

想問借了朋友dr.kong 的 member card, 係米可以畀個仔買鞋便宜d???

原帖由 viv-viv 於 09-7-17 00:39 發表
仔仔夏天校服要求:
1對白皮鞋,
1對白運動鞋,及
1對不 常用但仍需要的技巧鞋

白鞋及白運動鞋普通鞋店約$100對,
但日日著幾個鐘,我想買好D品質俾佢
除左Dr. Kong($280-$369)有無其他牌子好介紹(budget與Dr. Kong接近/ ...

禁止訪問

大宅

好耐無上黎啦, 我係先施買, 魔術貼白鞋,個sales話係美國牌子"BUSTER"(下文VI VI有提過,不過佢最後買了另一牌子),東南亞做(我估都係中國做),正價 $ 160.00, 有折 $ 125.00,都好似 mr. kong 咁有腳弓位, 鞋頭硬少少保護腳趾, 掛往個牌仔寫"genuine leather upper"

原帖由 YS_mommy 於 09-8-16 07:24 發表
想問借了朋友dr.kong 的 member card, 係米可以畀個仔買鞋便宜d???

首頁

尾頁

跳至