心聲留言

跳至

首頁
12345...37

尾頁

侯爵府

come on

侯爵府

好耐冇開新topic

原帖由 zoezoebaby 於 09-7-7 22:53 發表
come on

侯爵府

morning...

子爵府

present ~

加多句想招攬多d新台灣會員,係咪呢?

原帖由 zoezoebaby 於 09-7-8 09:26 發表
morning...

[fly]YAN Yan yan[fly]

侯爵府

我當然要招攬d新會員吹下麻雀經啦!唔係點過日晨喎

原帖由 Yanlleung 於 09-7-8 09:48 發表
present ~

侯爵府

前日我99去打牌打到嬲爆爆返黎,問佢咩事,聽完覺得好攪笑,原來.....

個xx坐我99下家,副牌拎住5667萬,叫緊6萬,我99打8萬,佢用67上8萬打5萬,我99話唔可以上牌,因為唔岩規矩,但xx話佢鍾意點就點,上左隻8萬打左隻5萬單吊6萬,最後又比佢自摸清一色要我99包,我99嬲到震呀!

原帖由 Yanlleung 於 09-7-8 09:48 發表
present ~

子爵府

喂其實打廣東可唔可以咁呢? 台灣就一定唔得啦. 但打廣東又好似得既. 不過最攪笑係佢始終都係單吊六萬. 不過如果佢唔上就無得自摸. 好似知道咁自會自摸.

原帖由 zoezoebaby 於 09-7-8 10:02 發表
前日我99去打牌打到嬲爆爆返黎,問佢咩事,聽完覺得好攪笑,原來.....

個xx坐我99下家,副牌拎住5667萬,叫緊6萬,我99打8萬,佢用67上8萬打5萬,我99話唔可以上牌,因為唔岩規矩,但xx話佢鍾意點就點,上左隻8萬打左隻5萬單吊6萬,最後又比 ...

侯爵府

其實我都唔知廣東可唔可以咁樣,但冇人會咁打囉!佢分分鐘摸隻8萬都叫2飛啦!

原帖由 Yanlleung 於 09-7-8 13:08 發表
喂其實打廣東可唔可以咁呢? 台灣就一定唔得啦. 但打廣東又好似得既. 不過最攪笑係佢始終都係單吊六萬. 不過如果佢唔上就無得自摸. 好似知道咁自會自摸.

...

子爵府

其實我諗可能得. 因為到佢自己摸牌而唔摸, 少左個機會, 其實就係佢自己蝕底既. 因為叫緊糊分分鐘佢唔摸上牌摸果隻係六萬佢食糊都未定格. 不過佢咁打確實係自己傻蝕章. 但係呢咁啱佢又好彩自摸倒, 只有嘆句吹漲籮

原帖由 zoezoebaby 於 09-7-8 15:18 發表
其實我都唔知廣東可唔可以咁樣,但冇人會咁打囉!佢分分鐘摸隻8萬都叫2飛啦!

侯爵府

我99為呢件事好勞氣,但見佢係長輩就算,照比錢,但之後人地連叫佢3日去打牌佢死都唔肯去,不過個長輩都知衰,打黎道歉,仲塞返錢比我99

原帖由 Yanlleung 於 09-7-8 15:54 發表
其實我諗可能得. 因為到佢自己摸牌而唔摸, 少左個機會, 其實就係佢自己蝕底既. 因為叫緊糊分分鐘佢唔摸上牌摸果隻係六萬佢食糊都未定格. 不過佢咁打確實係自己傻蝕章. 但係呢咁啱佢又好彩自摸倒, 只有嘆句吹漲 ...

大宅

原帖由 zoezoebaby 於 09-7-8 16:21 發表
我99為呢件事好勞氣,但見佢係長輩就算,照比錢,但之後人地連叫佢3日去打牌佢死都唔肯去,不過個長輩都知衰,打黎道歉,仲塞返錢比我99

我問過打廣東牌既雀友, 佢哋話冇可能咁打, 因為不合乎情理, 除非3個想打死1個, 既然你99都已經開口同佢講唔可以, 但佢又企硬要做, 我係你99都嬲啦, 唔係錢既問題, 佢好似玩針對囉, 點建其他倆個唔出聲呢?

侯爵府

我都覺講唔通囉!都揸住567萬,仲上乜鬼8萬,即係焗我99包12章,我99當場話唔可以時,個長輩仲要話佢鍾意點就點,其餘2位,一個係佢老公, 一個係佢個女,冇人夠膽出聲。

原帖由 unionlaserlinda 於 09-7-8 16:58 發表

我問過打廣東牌既雀友, 佢哋話冇可能咁打, 因為不合乎情理, 除非3個想打死1個, 既然你99都已經開口同佢講唔可以, 但佢又企硬要做, 我係你99都嬲啦, 唔係錢既問題, 佢好似玩針對囉, 點建其他倆個唔出聲呢? ...

侯爵府

99都話唔係錢既問題,最嬲係人地話鍾意點就點,佢先激氣,仲要自摸,激上加激

原帖由 unionlaserlinda 於 09-7-8 16:58 發表

我問過打廣東牌既雀友, 佢哋話冇可能咁打, 因為不合乎情理, 除非3個想打死1個, 既然你99都已經開口同佢講唔可以, 但佢又企硬要做, 我係你99都嬲啦, 唔係錢既問題, 佢好似玩針對囉, 點建其他倆個唔出聲呢? ...

伯爵府

呢兩日我又忙到甩look, 前晚收8點,昨日收7點...
好在無蕩失路,都仲識返屋企
原帖由 zoezoebaby 於 8-7-2009 18:03 發表
99都話唔係錢既問題,最嬲係人地話鍾意點就點,佢先激氣,仲要自摸,激上加激

伯爵府

邊有人咁上牌架! 仲講句咁ge說話,我係你99都嬲.
咁你99有無so返佢呀?
原帖由 zoezoebaby 於 8-7-2009 18:03 發表

侯爵府

我以為你昨日休息添

原帖由 靚咪媽 於 09-7-9 09:20 發表
呢兩日我又忙到甩look, 前晚收8點,昨日收7點...
好在無蕩失路,都仲識返屋企

侯爵府

佢地連續3日都有約我99,但我99都冇so佢地,我99話如果係朋友,佢永世唔會再同佢打,後尾我叫佢算啦!人地又同佢道歉又連約3日,你米陪下佢地2老囉!

原帖由 靚咪媽 於 09-7-9 09:27 發表
邊有人咁上牌架! 仲講句咁ge說話,我係你99都嬲.
咁你99有無so返佢呀?

伯爵府

你99個心仲有條刺嘛~ 想算(無事)... 但可能都唔想同佢打住囉!
其實會唔會之後嗰個親戚個老公和女都話鬼佢,所以佢知衰先想氹番你99呢,話晒親戚,唔係比著你都唔會連約3日,擺明想氹番你99.
原帖由 zoezoebaby 於 9-7-2009 11:29 發表
佢地連續3日都有約我99,但我99都冇so佢地,我99話如果係朋友,佢永世唔會再同佢打,後尾我叫佢算啦!人地又同佢道歉又連約3日,你米陪下佢地2老囉!

...

侯爵府

我估大家都實有話佢,因為事實係佢唔岩麻,我99好講道理,唔會隨便鬧人

我99話佢有3不打:
1. 牌品唔好
2. 16圈牌不停講野唔停口
3. 好似個親戚呢d犯規行為

原帖由 靚咪媽 於 09-7-9 12:12 發表
你99個心仲有條刺嘛~ 想算(無事)... 但可能都唔想同佢打住囉!
其實會唔會之後嗰個親戚個老公和女都話鬼佢,所以佢知衰先想氹番你99呢,話晒親戚,唔係比著你都唔會連約3日,擺明想氹番你99.
...

侯爵府

聽99講唔知邊個襯家仲攪鬼,打打下牌因為輸得太勁冇啦啦走左去沖涼,大家都以為佢只係佢洗手間開大,點知等到佢出黎先知原來佢去左洗頭沖涼

原帖由 靚咪媽 於 09-7-9 12:12 發表
...

首頁
12345...37

尾頁

跳至