自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今日放工搭火車返屋企
去到火炭站無啦啦停晒車話大學站有人意外墮軌
攪到全部車d人係火炭站迫埋一埋
小巴又爆
的士又爆
攪到8點幾先有車返屋企
= ="
勁辛苦!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

我啱啱拍咗咭上車, 諗住搭1個站出旺角轉西環小巴~
等咗2個字未開車, 最終行返過MTR

伯爵府

畀面勳章

男子港鐵大學站墮軌死阻列車
(星島)2009年7月7日 星期二 20:55
一名僅穿拖鞋的中年男子,傍晚六時身懷手機在港鐵大學站跳軌,遭一列南行列車撞倒輾過,身軀斷成兩截,警員調查後認為無可疑,暫列為自殺案並跟進死者身分。

死者殘肢後由消防員移走,列車服務受影響近一小時,港鐵派出接駁巴士疏導受影響乘客。

大宅

火炭有穿梭巴去大埔, 但d人唔要命衝晒出馬路上車, 我呢要命既就排隊, ,但就冇可能上到車, 最後都係要等火車通番, 再入閘搭火車, 真係好過份, 上到巴士果d, 差不多全部係唔排隊既人, d人企晒出馬路, 一有穿梭巴到就企晒係車前面, 唔比佢埋站, 最後司機就開門比佢地上車, 連續6架車一齊到, 條隊都未郁過, 第一次覺得香港人好得人驚

別墅

放工一聽到有人墮軌即刻去左跳funky, 避過lay場劫~~

侯爵府

so SAD

複式洋房

今日APPLE 網上新聞有埋張相....
好驚.....

大宅

我老公就係搭呢班車, 只係等左20分鐘就可以出車, 佢話見到d人圍住晒黎睇 ... 佢自己就唔敢望, 拿拿林走人 !!!

男爵府

畀面勳章

我當時喺火炭都猶疑緊轉穿梭巴定繼續等...聽完你咁講好彩我無轉穿梭巴士...原來咁亂

原帖由 catdog123 於 09-7-7 23:35 發表
火炭有穿梭巴去大埔, 但d人唔要命衝晒出馬路上車, 我呢要命既就排隊, ,但就冇可能上到車, 最後都係要等火車通番, 再入閘搭火車, 真係好過份, 上到巴士果d, 差不多全部係唔排隊既人, d人企晒出馬路, 一有穿梭巴到就企 ...

侯爵府

好采尋日我都無落車乍, 如果唔係, 分分鐘仲遲
我去到差不多火炭時就開始停車, 老公打黎, 岩岩係kowloon bay 放工, 我即刻叫佢唔好搭火車, 佢去左搭巴士, 火車就行下停下, 佢返到fanling我仲係大埔

複式洋房

昨晚我都諗住要轉搭接駁巴士, 好彩火車到達沙田時就通翻

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章

大宅

我yesterday又係岩岩坐個班車去到火炭就話停開(在kowloon tong上車到去到火炭, 斷斷續續都要成30min架喇), 要d乘客全部落車要轉接駁巴士, 好彩我係在火炭落車行返屋企姐, 嘩, 一出"集"已經好難行出個出口, 迫到我死死下, d人真係好恐怖呀, 走曬出馬路, 真係成條馬路都係人, 我迫左好耐先過到對面

公爵府

好媽媽勳章

又有一單

珊瑚宮

昨天, 就係比"呢位人兄" 遲了 一粒鐘返到屋企, 好彩沒有離開火車轉巴士, 如果係就會更遲先返到屋企. (企了2個鐘呀 ....

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大宅

醒目開學勳章

昨日有網民拍下接駁巴士蜂擁情況。

http://www.youtube.com/watch?v=O15QB8OjK_A

(有小小粗口,敬請留意)

男爵府

我係沙田上車去到火炭停左10多分鐘聽到廣播大學站有人墮軌!我同老公都覺得一定有排搞所以就係火炭食雞粥!

首頁

尾頁

跳至