懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇媽咪響St.Paul 開刀又冇join 七日六夜package呢?

Hi,

請問有冇媽咪響St.Paul 開刀又冇join 七日六夜package呢? 因我醫生話其實留咁多日只係為想幫產婦拆埋線才出院, 如果認為出院後再回院拆線都冇問題的, 住少幾日都OK... 請問有試過的媽咪係咪慳了錢?咁如果住足七日六夜的媽咪又覺得有冇咁嘅需要呢?

Thanks...

Katmami

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 請問有冇媽咪響St.Paul 開刀又冇join 七日六夜package呢?

我今年6月係St.Paul 開刀有join 七日六夜package,如果你出院後有人照顧你及bb的話就無嘜所為.但你話住少幾日係咪慳了錢??我就唔清楚,我個人意見覺得開刀之後住足七日六夜對媽媽及bb都好.

複式洋房

Re: 請問有冇媽咪響St.Paul 開刀又冇join 七日六夜package呢?

Hi,janetngan2,

Thanks for your comment. 雖然我都覺得我住七日六夜可以好好休息, 但係我惗我會好掛住我個得歲半嘅大B...
咁請問D姑娘係咪會响期間隨時幫你照顧BB? 同你會做D乜呢? 咁大B可唔可以來探我呢?

Katmami

公爵府

好媽媽勳章

bb會有姑娘睇架, 你可以係餵奶時間去bb房餵奶. 其他時間你可以休息, 訓下, 都可以講冇咩可做. hehe
至於大b可唔可以去探你, 我就覺得唔好喇, 因為醫院好多病菌, 小朋友盡量唔好去喇.

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

katmami:
在住院其間st paul會24小時幫媽媽照顧BB 而BB 房每日早午晚都會有喂mike時間,你可自己喂(只限母親進入)或姑娘幫你,另外有親子時間(只限父母進入).其實你可當七日六夜給自己休息吧,至於我係醫院其間都係喂mike和休息.
我係住院其間都見有父母帶一d小朋友到醫院,我個人就覺得盡量不要帶小朋友到醫院(因太細)如真係想他到醫院探你我就覺得不要帶他到病房只帶他到BB 房門外 :mrgreen:
祝你生個肥肥白白BB及身體健康 :-P

複式洋房

Thanks for all your comments....

首頁

尾頁

跳至