想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

我上次是5月26日第一日來m,之前既cycle 是28日,
我由6月7日開始量體溫, 6月8日至9日都是36及36.1度, 之後幾日溫度開始上升...36.3--> 36.7
我地都有係 5-7號有 dodo的...
但好奇怪, 係 10號有一次既小便中有血絲, 11號直頭有啡血塊! (都係得一次)! 是不是著床升呢 ? 如果係, 好似好早來wor...

我記得係上2個月前, 都試過有啡血塊, 但size就細d.
我起初都以著床. 之後咪來m囉 .. 食咋糊...

我要不要睇睇醫生啊 ?

大宅

我前日問過董醫生, 乜嘢叫著床血?
醫生話做ivf先會有著床血
自然懷孕係唔會有著床血的

原帖由 pohung20 於 09-6-19 14:07 發表
我由6月7日開始量體溫, 6月8日至9日都是36及36.1度, 之後幾日溫度開始上升...36.3--> 36.7
但好奇怪, 係 10號有一次既小便中有血絲, ...

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

原帖由 szetoszeto 於 09-6-19 14:13 發表
我前日問過董醫生, 乜嘢叫著床血?
醫生話做ivf先會有著床血
自然懷孕係唔會有著床血的

oh.....原來係咁.....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 pohung20 於 09-6-19 14:07 發表
但好奇怪, 係 10號有一次既小便中有血絲, ...

如果係著床血, 大約排卵後約 7-10日有.

但你話偶然係唔係M日子有血塊流出, 最好睇醫生檢查一下.

大宅

原帖由 miffymiffy 於 09-6-19 14:21 發表

如果係著床血, 大約排卵後約 7-10日有.

但你話偶然係唔係M日子有血塊流出, 最好睇醫生檢查一下.

我以前係冇的, 只是3月份開始做人仔, 就第一次係m來之後就有咁既情形囉

複式洋房

回覆 2# szetoszeto 的文章

自然懷孕都會有著床血的, 我第一胎食排卵藥同今胎是自然懷孕(孖胎)都有著床血的, 今次仲流了兩次tim!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 CelinaYeung 於 09-6-19 21:50 發表
自然懷孕都會有著床血的, 我第一胎食排卵藥同今胎是自然懷孕(孖胎)都有著床血的, 今次仲流了兩次tim!!

咁你要多d臥床休自啦~

複式洋房

回覆 7# miffymiffy 的文章

多謝關心! 我現在已正常了, 依家已經十四周, 兩個BB 都好健康!

男爵府

我有幾個朋友都係咁,
以為M 黎,不過比平時少,跟住過一排,
唔舒服睇醫生先知有左.

大宅

我想問著床是否好少好少容量呀.只是3-4滴呀
JO JO PIG

複式洋房

原帖由 JOJOPIG 於 09-6-20 10:39 發表
我想問著床是否好少好少容量呀.只是3-4滴呀

我係做IVF有著床血,量都有成個5蚊咁多,不過就係啡色,流左3日先停。

複式洋房

最好睇下醫生穩陣D.

首頁

尾頁

跳至