單親天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

離婚後為咗小朋友仲同個女人一齊住咗三年,最近終於分開,大家住得近,小朋友放學去我度,夜晚返阿媽度瞓,放假就去我度瞓。
本來都算和平,幫佢睇屋,經濟上都支持佢的,點知佢搬好晒之後我送個女返佢度,無意中睇到佢同個男人對話,佢同個男人講:我口技都仲可以,張新床都幾好砌!
當時嬲到震,原本諗住以後佢同個女所有嘢都唔理,最終都唔忍心唔理個小朋友。
但係個女人搬咗後晚晚帶個男人上佢屋企,十一、二點先走,個女得三年級,個男人仲要成身纹身、金毛,完全冇理個女感受,完全唔怕影響個女!
大家點睇?

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-5 21:44
離婚後為咗小朋友仲同個女人一齊住咗三年,最近終於分開,大家住得近,小朋友放學去我度,夜晚返阿媽度瞓, ...

你同前妻已經離左婚,佢識d 乜嘢人你都無權干涉,我諗你前妻都未必想同個女一齊住。

可以的話帶走個女同個女一齊住

洋房

amychann 發表於 24-5-6 02:38
你同前妻已經離左婚,佢識d 乜嘢人你都無權干涉,我諗你前妻都未必想同個女一齊住。

可以的話帶走個女同 ...

係嘅!佢同邊個一齊我真係冇權干涉,可能係我放唔低,可能我做男人佔有慾強又可能我仲愛佢。
我都好想個女同我生活,最起碼個女需要乜嘢我都可以滿足到個女,可惜我爭唔贏佢!
我唔係想講有錢就大曬!但係自己起成長期都經歷過,好彩我係男仔,學壞可以返轉頭,但係女仔行錯一步就一世(emoji)
所謂男女嘅情可以放低,但骨肉之我絕對唔可以拋低

男爵府

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-6 04:04
係嘅!佢同邊個一齊我真係冇權干涉,可能係我放唔低,可能我做男人佔有慾強又可能我仲愛佢。
我都好想個女 ...

試吓向Ex 提議,文件不變,經濟援助一樣如常。平時俾女跟你,假期如佢有空閒可接女回去,咁樣佢砌時都可以free 啲啦,吾使吓吓就住就住。
如佢認為照顧女兒是一種負擔,呢個提議應該都幾吸引。

複式洋房

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-5 21:44
離婚後為咗小朋友仲同個女人一齊住咗三年,最近終於分開,大家住得近,小朋友放學去我度,夜晚返阿媽度瞓, ...

一般女人唔會唔理個女嘅?
係咪你做錯嘢佢要報復你呀?

複式洋房

回覆樓主:

她另結新歡導致離婚,對小朋友已經好唔負責,跟佬走還要爭撫養,佢心理有問題,還要傷害小朋友心理。
樓主,話唔埋個賤男唔肯要小朋友,迫個女人放棄撫養權。

洋房

lm251099 發表於 24-5-6 08:25
試吓向Ex 提議,文件不變,經濟援助一樣如常。平時俾女跟你,假期如佢有空閒可接女回去,咁樣佢砌時都可以 ...

已經提出過

洋房

Parlos 發表於 24-5-6 10:31
她另結新歡導致離婚,對小朋友已經好唔負責,跟佬走還要爭撫養,佢心理有問題,還要傷害小朋友心理。
樓主 ...

並不是另結新歡導致離婚的,已經離婚三年,不過仲有一齊住

洋房

花墟小三 發表於 24-5-6 08:39
一般女人唔會唔理個女嘅?
係咪你做錯嘢佢要報復你呀?

佢冇唔理個女,只不過佢有認知障礙,覺得夜麻麻大個男人返屋企冇問題(emoji)

洋房

amychann 發表於 24-5-6 02:38

可以的話帶走個女同 ...

的確佢去識邊個男人,我冇權干涉,但係個女跟佢一齊住,係咪應該要理個女感受?唔好帶個男人返屋企?
佢又唔肯個女跟我住(emoji)

子爵府

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-6 19:19
的確佢去識邊個男人,我冇權干涉,但係個女跟佢一齊住,係咪應該要理個女感受?唔好帶個男人返屋企?
佢又 ...

尼樣真係要慢慢傾吓,可能佢做愛情運動時個女已經瞓左呢! 你諗得太多,相反我驚d 男人對你個女有興趣多d (變態)

洋房

amychann 發表於 24-5-6 19:25
尼樣真係要慢慢傾吓,可能佢做愛情運動時個女已經瞓左呢! 你諗得太多,相反我驚d 男人對你個女有興趣多d ...

咁我估計佢又唔會喺我女面前做呢啲嘢嘅,我個女唔喺屋企就肯定會會囉,最慘佢兩母女瞓埋一張床(emoji)我已經同佢講到我俾埋錢你去爆房

子爵府

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-6 19:26
咁我估計佢又唔會喺我女面前做呢啲嘢嘅,我個女唔喺屋企就肯定會會囉,最慘佢兩母女瞓埋一張床(emoji)我已 ...

得一張床就真係好有問題,唔應該比個女跟佢

洋房

amychann 發表於 24-5-6 19:28
嘩得一張床就真係好有問題,唔應該比個女跟佢

唉…..佢仲好意思叫我買張床比佢

子爵府

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-6 19:29
唉…..佢仲好意思叫我買張床比佢

佢都幾攪笑叫前夫比錢買床比你同d 男人砌係你先做到

洋房

amychann 發表於 24-5-6 19:31
佢都幾攪笑叫前夫比錢買床比你同d 男人砌係你先做到

我梗係采佢都傻,不停叫個工人換佢張床單

洋房

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-6 21:42
我梗係采佢都傻,不停叫個工人換佢張床單

我話你哋搵地方傾偈,可以去啲酒吧,我有幾間酒吧成日去,我叫佢哋落去講我個名唔使埋單,要爆房我喺Agoda開俾佢,總之唔好影響我個女就得,佢好意思叫我俾錢佢出街(emoji)都唔知乜撚嘢人嚟

子爵府

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-6 21:44
我話你哋搵地方傾偈,可以去啲酒吧,我有幾間酒吧成日去,我叫佢哋落去講我個名唔使埋單,要爆房我喺Agoda ...

不如諗諗點樣可以攞番個女撫養權好過啦

複式洋房

a6e45a042ee9fd 發表於 24-5-6 21:44
我話你哋搵地方傾偈,可以去啲酒吧,我有幾間酒吧成日去,我叫佢哋落去講我個名唔使埋單,要爆房我喺Agoda ...

你咁諗會唔會太好人?

複式洋房

發表於 前天 13:45 |只看該作者

佢見你offer咁多嘢,就自然要求更多,更加亂嚟!...好在阿女跟你嘅時間都不少,你都可以正面咁旁住她成長。反而我擔心佢D男朋友多D,教阿女有咩事要同爸爸講,同阿女多D傾偈咁形式,去了解佢日常跟阿媽的情況...或許有一天阿女大了,都覺得喱個阿媽唔掂,亦都唔想跟佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊