自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

在欧洲 最低时薪能吃到美食?
Too Good To Go   app

Too Good To Go: End Food Waste - Apps on Google Play

Too Good To Go is the free food recovery app that makes it easy to make a positive impact on the planet while saving money on your favourite foods. The #1 app for reducing food waste, you can save tasty unsold …
Too Good To Go

讓您可以輕鬆地對地球產生積極影響,同時也能在購買您喜愛的食物時省錢。作為減少食物浪費的排名第一的應用程序,您可以通過保存美味的未售出的剩餘食物(例如零食、外賣餐以及直接來自您所在地區的商店、咖啡館、雜貨店和餐館的食材),在做好事的同時吃得好。無與倫比的價格。

食物浪費是一個嚴重的環境問題。在當今世界,每年有三分之一的食物被浪費,Too Good To Go 應用程式是您解鎖實惠美食的門票,從而幫助地球。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

333s 發表於 24-5-4 22:08
在欧洲 最低时薪能吃到美食?
Too Good To Go   app

有冇試用过?

我朋友有,开頭好勇躍,之後就話其實比錢買D唔啱食,又有聽過价值唔係咁抵(不过佢呢家人性格係有D煩既)。

如果乜都食既人係真係又扺又減廢。

男爵府

manfatcentre 發表於 24-5-5 06:32
有冇試用过?

我朋友有,开頭好勇躍,之後就話其實比錢買D唔啱食,又有聽過价值唔係咁抵(不过佢呢家人性 ...

有,試過樓下間Starbucks, 係抵既,不過我嗰次大部分都係甜包,唔係咁好。好似你話咁,咩都食既人買係好ok, 買嗰時可以睇下邊間評分高先買

子爵府

回覆樓主:

香港有Yindi, 同歐洲嘅Too Good To Go意念差唔多,但係我覺得做得唔好,主要係因為香港啲餐廳做生意去得太盡!
首先,你想買麵包,大部份都好夜先至會減價,夜晚8:30你會唔會去?最佳例子就係city’super,真係cheap 到爆,佢啲包冇人買都唔早啲pack好佢平啲賣出去,根本就浪費。

外國唔會咁,通常三四點已經可以去拎,而且Yindi上面嘅餐廳、麵包舖,主要都係啲高檔貨,就算佢減完之後仍然都係好貴,冇意思。參與嘅餐廳亦都少。

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

我有download過Y字頭的app,side氣啦,那些高檔西餐店/西式麵包店一d都唔平宜,最常見的食物就是pasta和pizza。。。 試過在6點左右睇到合適的,想按入去就不停load,永遠入不到。

大宅

回覆樓主:

香港老闆計到盡唔會有好野
外國唔同,佢地唔係食剩先pack
耐不耐有意想不到嘅收獲

水晶宮

咁自己源頭慎買慎煮仲好啦。好似新鮮食物,有啲人係買到塞爆家中冰箱,擺到壞,食不完,浪費。

一家人,幫幫手,多啲屋企食野,清下冰箱,咁已經減少到浪費。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊