自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

近日,該名港男於Facebook群組「HK Express 香港快運及旅行資訊關注組」發文,分享他坐廉航時遇上6名小孩吵鬧的經歷。他表示當日乘坐香港快運航空由福岡返回香港,4小時的機程,有「6個小朋友演出,爽過去紅館」,更指「全程無悶場」,當中有空姐齊自拍、走廊巡迴表演、「人肉按摩椅」、「NBA不停換人換位」、「全程落力大嗌」等「表演環節」,他笑言前後幾排的乘客都因小朋友的演出而「大飽耳福」。帖文同時也上載了多條短片。

小朋友嘈足四個鐘同機真係慘
https://topick.hket.com/article/3727757/%E9%A3%9B%E6%A9%9F%E5%90%B5%E9%AC%A7%EF%BD%9C%E5%AE%B6%E9%95%B7%E6%90%AD%E5%BB%89%E8%88%AA%E6%94%BE%E4%BB%BB6%E5%AD%A9%E5%98%88%E8%B6%B34%E5%B0%8F%E6%99%82%E3%80%80%E8%B8%A2%E6%AB%88%E5%B0%96%E5%8F%AB%E8%81%B2%E4%B8%8D%E6%96%B7%E6%BF%80%E5%AC%B2%E6%B8%AF%E7%94%B7%EF%BC%9A%E7%88%BD%E9%81%8E%E5%8E%BB%E7%B4%85%E9%A4%A8?mtc=10012

SiuBBee    發表於 24-3-20 16:07

大宅

d家長去晒邊

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無家教

伯爵府

judysmith 發表於 24-3-20 15:00
d家長去晒邊

我試過飛日本,爸爸媽媽,面沒表情抱著,任2個2/3歲的小朋友哭鬧。果次最辛苦,好彩隔離幾行。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

哭鬧都無辦法,唔通用個膠袋笠住佢咩,只能自嘆倒楣
但阿媽同個仔玩到癲、由得細路踢櫈,真係攞命

我啱啱搭咗7小時,前面嗰個細路狂放屁,後面路個踢櫈(好彩起飛後佢瞓咗)

男爵府

試過後面坐一個媽媽帶兩個細路
真係無一秒係安寧
踢凳 尖叫 喊 個阿媽又唔理 絕對攞命

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

hongfago 發表於 24-3-20 14:50
近日,該名港男於Facebook群組「HK Express 香港快運及旅行資訊關注組」發文,分享他坐廉航時遇上6名小孩吵 ...

而家個個細路都係金笸籮
有的父母表面上叫佢哋唔好玩得咁癲
唔好咁大聲嘈住人
實際係念口簧冇改善

子爵府

回覆樓主:

記得有次飛台灣我同老公分開坐,老公後面有個男人抱住個目測1歲到B係咁踢老公背倚,當時我見到過程,老公禮貌地提醒,結果比人呀爸粗口問候,真係好野蠻,好彩飛台灣忍受果兩個鐘咋,真係人都癲

大宅

2024年龍年勳章

又唔係包機,任由小朋友咁樣滋擾到其他乘客,家長好不負責任

大宅

2024年龍年勳章

Charlotte_mom 發表於 24-3-20 15:15
哭鬧都無辦法,唔通用個膠袋笠住佢咩,只能自嘆倒楣
但阿媽同個仔玩到癲、由得細路踢櫈,真係攞命

放屁控制唔到,同哭鬧一樣無仇報

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

成家咁福佳

珍珠宮

2023年兔年勳章

lvy0208 發表於 24-3-20 15:17
試過後面坐一個媽媽帶兩個細路
真係無一秒係安寧
踢凳 尖叫 喊 個阿媽又唔理 絕對攞命 ...

我都試過後面坐個細路女(3、4歲左右),不斷踢凳!佢老豆又唔理!

珍珠宮

2023年兔年勳章

烽mami 發表於 24-3-20 15:24
又唔係包機,任由小朋友咁樣滋擾到其他乘客,家長好不負責任

X2咪就係!!

男爵府

只能夠當自己倒楣

公爵府

其實係香港好多父母都係咁樣,由得細路係公眾地方嘈到影響人都唔管,可能覺得自己個細路咁樣可愛啦,又會話細路仔梗係咁樣等等……但係其他人眼中係冇家教囉

大宅

hongfago 發表於 24-3-20 14:50
近日,該名港男於Facebook群組「HK Express 香港快運及旅行資訊關注組」發文,分享他坐廉航時遇上6名小孩吵 ...

見到有啲留好有問題,話點解當事人唔搭商務頭等,或者唔好坐UO,成件事概念錯晒,父母俾小朋友咁樣玩法係咪應該父母包機啊!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

OMG

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

麟媽媽 發表於 24-3-20 15:06
無家教

無錯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

太多不合格嘅父母
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

日月水火 發表於 24-3-20 15:32
我都試過後面坐個細路女(3、4歲左右),不斷踢凳!佢老豆又唔理!
...

我都試過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊