自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

晚安小雞造假惹怒柬埔寨‎前總理洪森:一定讓他們服滿2年刑期

https://www.hk01.com/article/991913?utm_source=01appshare&utm_medium=referral#media_id=10824571

我諗呢兩個人係柬浦寨坐監呢2年,都唔慌好過,邊有香港咁舒服吖。

***有最新案件消息在網上流傳,請看#71***
attach0/tmp/phpTpQFwF
attach1/tmp/phpGux1p9
attach2/tmp/php7aXCjD
attach3/tmp/phpSoHud7
attach4/tmp/phpvwlB7A
attach5/tmp/php6Wz214
attach6/tmp/phpB2AVWy
attach7/tmp/phpiePbS2

琥珀宮

SandyKL 發表於 24-2-21 01:48
晚安小雞造假惹怒柬埔寨‎ 前總理洪森:一定讓他們服滿2年刑期

https://www.hk01.com/article/991913?utm ...

晚安小雞的造假片

https://youtu.be/aPNZuhcaDuM?si=h2eV_5ffmTPx4tja

別墅

詐騙基地咁易入到去已經夠奇怪,聲稱追捕者開槍,仲可以咁鎮定望鏡頭講感受

依加好多片都嘩眾取寵,超級誇張又無厘頭,好似琴日新聞報由巴黎餐廳執到小學功課,咁啱交俾網紅,網紅打開幫做功課,最後山長水遠飛番去交還物主

咁多人點擊賺名氣賺快錢,個個有樣學樣,有咁誇得咁誇

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

被搶劫,但手機仍在可以做直播,劇本太爛!

琥珀宮

KarsonReggie 發表於 24-2-21 08:43
詐騙基地咁易入到去已經夠奇怪,聲稱追捕者開槍,仲可以咁鎮定望鏡頭講感受

依加好多片都嘩眾取寵,超級誇 ...

自從有網紅出現,令到網紅為賺流量,譁眾取寵仲好啲,不惜挺而走險才死,呢單之外,日本果個去舔迴轉壽司店嘅豉油、筷子等果個17歲網紅,雖然唔使坐監,只是賠錢,但被騷擾,最後退學。

呢單案係台灣好轟動。

男爵府

之前睇新聞都見過呢單,但就冇深入睇內容

琥珀宮

Protea 發表於 24-2-21 08:58
被搶劫,但手機仍在可以做直播,劇本太爛!

真係好蠢 但對關心佢嘅人包括老婆,會起到一時作用,冷靜研究,就錯漏百出。

la_source    發表於 24-2-21 10:46

琥珀宮

Carolinewongc 發表於 24-2-21 10:34
之前睇新聞都見過呢單,但就冇深入睇內容

奇怪,呢單案係台灣好轟動,各傳媒爭相報導,但BK就唔見有人講,等咗幾日,都冇人開帖,咁我開囉。

兩個網紅申請減刑,但洪參講咗唔得,一定要坐滿2年,太嚴重,損害柬浦寨,包括經濟。

伯爵府

回覆樓主:

呆灣人鍾意睇造假新聞

水晶宮

有種就真係去揭露真相,做呢d下三濫既嘢黎吸眼球,抵佢坐監。

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

抵死 初初話失聯柬埔寨仲有官員呼籲人幫忙留意,真係應該嚴懲,判坐耐d,罰多d錢!

子爵府

SandyKL 發表於 24-2-21 10:42
奇怪,呢單案係台灣好轟動,各傳媒爭相報導,但BK就唔見有人講,等咗幾日,都冇人開帖,咁我開囉。

兩個 ...

緊係無人講,如果係大陸就唔止BK、重有各大傳霉鋪天蓋地咁報啦

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

SandyKL 發表於 24-2-21 10:42

兩個 ...

我有留意,佢失蹤嗰日我已留意到,當時只覺得佢蠢,呃like呃到無命 (我直覺咁俾人捉到仲邊有得剩)
之後好快又蒲頭,有人話佢做假,我心諗唔係下話?咁多人為佢心急,佢醜唔醜 (我又唔識佢無特別鄧佢心急,只覺得佢蠢)
跟住又話俾人拉咗,報導話當地監獄如煉獄,今次佢真係蠢到個點!仲慘過俾人殺害,有無命返出嚟都唔知。我睇完真係超無言

https://www.ettoday.net/amp/amp_news.php7?news_id=2683581

子爵府

Piaget 發表於 24-2-21 11:00
抵死 初初話失聯柬埔寨仲有官員呼籲人幫忙留意,真係應該嚴懲,判坐耐d,罰多d錢!
...

絕對要,等呢D人重敢唔敢造假

子爵府

所以已經有圖有片有真相真係bullshits啦

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

造假應有此報, 唔抵可憐!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

非常認同及支持不能減刑,呢D博流量而造謠他國,其實甘樣人地國家不但旅遊業受影相,
而外資亦卻步,對經濟有好大損失,所以服刑外亦應該罰重款以警效尤。

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

想起水扁個肚皮。
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

伯爵府

SandyKL 發表於 24-2-21 10:33
自從有網紅出現,令到網紅為賺流量,譁眾取寵仲好啲,不惜挺而走險才死,呢單之外,日本果個去舔迴轉壽司 ...

好憎呢d人,唯恐天下不亂

大宅

好玩唔玩呢d博點擊率.....
呢d網紅真係冇咩素質

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊