美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

別墅

幫家姐問既,佢話想做D V面 treatment,見呢兩隻都出名而且做一次可以last到成年,不過唔知佢既情況比較適合做邊種… 有冇jm可以俾d建議?

Hinhinbaby1997    發表於 24-1-31 13:57

男爵府

豬豬笑笑跳 發表於 24-1-31 13:18
幫家姐問既,佢話想做D V面 treatment,見呢兩隻都出名而且做一次可以last到成年,不過唔知佢既情況比較適 ...

問過美容師,而家興面頸做ultherapy for v 面
眼做thermage去眼紋

禁止訪問

大宅

2024年龍年勳章

thermage改善皺紋效果好好
尤其是抬頭紋同法令紋個d,做完會feel到皮膚緊緻咗,毛孔都會細d
ulthera就偏向拉提V面收雙下巴

象牙宮

豬豬笑笑跳 發表於 24-1-31 13:18
幫家姐問既,佢話想做D V面 treatment,見呢兩隻都出名而且做一次可以last到成年,不過唔知佢既情況比較適 ...

告家姐其原理。
Ultherapy treats your skin from “inside out” and targets deeper layers that are designed for a non-surgical facelift.
Ultherapy is better at tightening our skin.
Ultherapy uses ultrasound.

Thermage is bulk heating of the skin from the superficial layer up to 3.0mm and treats your skin from “outside-in”.

Thermage treats more superficial wrinkles and lines, while Ultherapy is better at tightening our skin.
Thermage uses radiofrequency to restore collagen production, while Ultherapy uses ultrasound.

二者都可。 做了沒效果。大把
人在。做和不做一樣。
二者之代替物。类似。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

別墅

tsuitinyan 發表於 24-2-1 10:16
尤其是抬頭紋同法令紋個d,做完會feel到皮膚緊緻咗,毛孔都會細d
ulthera就偏向 ...

其實可以兩樣都做野就做
雖然唔係人人都岩做ulthera

大宅

開心吸收勳章

淨係做過thermage, 你家姐個情況應該都啱用. 我係Medilxxx度做, 有效同埋唔算太痛, 可接受ga痛如果想靚的話 lol,
我做1次已經last到差不多成年. 我見到 d明星都有係佢地度做, 所以感覺都幾安心.

禁止訪問

別墅

liverpool2023 發表於 24-1-31 14:16
問過美容師,而家興面頸做ultherapy for v 面
眼做thermage去眼紋

兩樣都做價錢會唔會好貴?

別墅

咁好似兩樣佢都需要如果二選一真係有難度

別墅

Stell1221 發表於 24-2-1 17:07
其實可以兩樣都做野就做
雖然唔係人人都岩做ulthera

請問咩情況唔適合做ulthera?thx

複式洋房

豬豬笑笑跳 發表於 24-2-9 11:53
請問咩情況唔適合做ulthera?thx

如果塊面有肉底和有雙下巴,就啱做ulthera。

大宅

2024年龍年勳章

豬豬笑笑跳 發表於 24-2-9 11:53
咁好似兩樣佢都需要如果二選一真係有難度

其實佢咁樣最好去d center搵醫生consult下啦
我前排先介紹咗個朋友去C記度見醫生
最後係建議佢ultherapy同thermage兩樣夾埋打,針對唔同既皮膚問題黎做

複式洋房

tsuitinyan 發表於 24-2-9 12:24
其實佢咁樣最好去d center搵醫生consult下啦
我前排先介紹咗個朋友去C記度見醫生
最後係建議佢ultherapy同 ...

Cosmax?? 兩樣都打咪好貴??

公爵府

thx

大宅

2024年龍年勳章

suzuka118 發表於 24-2-9 14:39
Cosmax?? 兩樣都打咪好貴??

都唔係架,佢好彩撞正呢排有promo
好似計計埋埋先3萬頭$$,仲有送返d treatment俾佢添
以C記既服務同質素黎講真係唔算貴

男爵府

豬豬笑笑跳 發表於 24-2-9 11:52
兩樣都做價錢會唔會好貴?

都是逐part計

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊