自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

【爱宝乐园:向大家传递福宝回国的消息-哔哩哔哩】 https://b23.tv/qelmdpr

4月初福寶返中國了,兩位爺爺實好唔捨得

希望將來輝寶或睿寶可以有一隻留低啦!中國再借多隻男熊貓就可以繼續開枝散葉
attach1/tmp/php2tHUQk
attach2/tmp/phprh7fP9
attach3/tmp/phpSjHVNY

珍珠宮

2024年龍年勳章 熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

驚佢返中國唔適應,點解唔可以續簽呢?
我的生命由我主宰.

水晶宮

回覆樓主:

福寶是唯一一隻唔想佢回祖國的熊貓 兩位韓國爺爺太有愛了,真怕福寶回國後會抑鬱,姜爺爺話福寶從小在愛中長大,自尊心很強,希望唔好將食物用拋掉方式比福寶,之前話去北動,而家又好似話係去四川 我覺得去北動最適合福寶,同丫丫一樣就好了

水晶宮

waiyuktsoi 發表於 24-1-23 20:27

因為國外所有出生的熊貓3歲就要回國,無續簽的

la_source    發表於 24-1-24 09:16

子爵府

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

waiyuktsoi 發表於 24-1-23 20:27

所有熊貓寶寶係4歲前都要歸還中國,我記得有簽條約,返中國有利種類繁殖

珍珠宮

emilylam 發表於 24-1-23 20:31
福寶是唯一一隻唔想佢回祖國的熊貓 兩位韓國爺爺太有愛了,真怕福寶回國後會抑鬱,姜爺爺話福寶 ...

我都唔想佢返嚟。之前有報導有隻海歸熊貓被送到一個好細同殘舊的地方住,睇相個環境真係差,唔知會唔會變刻板。亦有講增加繁殖的同時園區等等地方無相應配合。我哋見嚟見去的頂流只係非常少部分,其他大部份熊貓到底生活係點,外人唔知。

男爵府

其實可唔可以借一隻嚟香港?香港人等咗熊貓BB好耐啦

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章

愛寶樂園都冇位,又唔肯擴建,福寶返嚟好啲

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

簽左約要返中國 唔會留一隻
我都有睇好多熊貓的fb
好多都係度鬧 中國要收返d 熊貓

我鐘意花花 福寶同7仔

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Charlotte_mom 發表於 24-1-23 20:20
【爱宝乐园:向大家传递福宝回国的消息-哔哩哔哩】 https://b23.tv/qelmdpr

4月初福寶返中國了,兩位爺爺 ...

睿同輝過左3歲都一樣要送返中國,樂寶同愛寶幾年後都要回中國

伯爵府

應該淨係識聽韓文。。。點算。 希望佢認竹,唔認人啦

伯爵府

牛年勳章

熊貓3歲要回國繁殖下一代

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

Charlotte_mom 發表於 24-1-23 20:20

4月初福寶返中國了,兩位爺爺 ...

覺得福寶留喺韓國會好幸福,二位爺爺太有愛!

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

最擔心係福寶自尊心強,又好有性格,怕佢去到新環境,再見唔到爺爺會唔開心同唔肯食嘢,而家喺韓國,佢都一定要有爺爺在場先肯做身體檢查,佢返到中國,之後再見唔到爺爺真係唔知點了希望佢會遇到真心愛佢嘅飼養員啦!仲有希望佢唔好被電擊繁殖

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Danjunior 發表於 24-1-23 21:05
應該淨係識聽韓文。。。點算。 希望佢認竹,唔認人啦

姜爺爺有教福寶中文架,佢有同福寶講國語的

水晶宮

bu-b 發表於 24-1-23 21:16
最擔心係福寶自尊心強,又好有性格,怕佢去到新環境,再見唔到爺爺會唔開心同唔肯食嘢,而家喺韓國,佢都一 ...

姜爺爺會跟住福寶返中國一段時間,等福寶適應,唔使擔心

大宅

回覆樓主:

福宝回國初期,其中一位爺爺會隨行,會有一段適應期
樂園已經無位置,現在福宝及愛宝要一個去外場,一個去內場營業

水晶宮

白毛毛 發表於 24-1-23 20:46
我都唔想佢返嚟。之前有報導有隻海歸熊貓被送到一個好細同殘舊的地方住,睇相個環境真係差,唔知會唔會變 ...

有流量的熊貓待遇會好d,沒流量的有啲好慘 小奇跡回四川都麻麻,好似抑鬱了,以前在美國起碼可以同媽媽一齊,回國後强行分開了,小奇跡不適應無左媽媽,加上又轉左新環境...很多網民都覺得小奇跡回國後嘅情況不多好

水晶宮

bu-b 發表於 24-1-23 21:16
最擔心係福寶自尊心強,又好有性格,怕佢去到新環境,再見唔到爺爺會唔開心同唔肯食嘢,而家喺韓國,佢都一 ...

在中國電擊繁殖好難避免 太不人道了,熊貓要承受極大痛苦

子爵府

我好鍾意福寶佢哋一家,好擔心福寶回國後唔適應,又怕到時冇咁多片可以睇到佢,其實所有愛福寶嘅人都唔想佢返中國,想佢留喺爺爺身邊,但係冇辦法,唯有希望佢返到去可以有好似爺爺咁錫佢嘅奶媽奶爸照顧佢,愛佢,開開心心幸幸福福

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊