自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

https://hk.news.yahoo.com/%E8%AD%A6%E6%8B%98%E6%AD%A3%E7%94%9F%E6%9C%83-4-%E8%91%A3%E4%BA%8B%E6%B6%89%E4%B8%B2%E8%AC%80%E8%A9%90%E9%A8%99-5000-%E8%90%AC-%E5%9B%9B%E5%B9%B4%E9%96%93%E7%A7%BB%E5%8B%95%E8%B3%87%E9%87%91%E9%80%BE-300-%E6%AC%A1-%E9%80%9A%E7%B7%9D%E6%AD%A3%E7%94%9F%E6%9B%B8%E9%99%A2%E6%A0%A1%E9%95%B7%E9%99%B3%E5%85%86%E7%84%AF%E7%AD%89-3-%E4%BA%BA-%EF%BD%9Cyahoo-063830491.html

我認得依個校長,竟然會因為詐騙被通緝???

寶石宮

2024年龍年勳章

露比EE 發表於 24-1-18 23:07
https://hk.news.yahoo.com/%E8%AD%A6%E6%8B%98%E6%AD%A3%E7%94%9F%E6%9C%83-4-%E8%91%A3%E4%BA%8B%E6%B6%8 ...

頭先睇新聞我聽到講話慈善機構呃錢, 走佬 但係詳細未睇

呢個校長我都認得呀
幸福可以好簡單

子爵府

2024年龍年勳章

正人渣!!利用正生書院d學生氹人捐款!原來九成係入自己袋

子爵府

2024年龍年勳章

好多以前電視訪問過佢喺講述幫啲青年戒毒同埋喺個島上嘅日常生活,點樣培訓青少年有責任感,遠離毒品,點樣自立,不過都係嗰句啦人性本性,一見到金錢誘惑,就控制唔到

珍珠宮

yan12345678 發表於 24-1-19 06:05
好多以前電視訪問過佢喺講述幫啲青年戒毒同埋喺個島上嘅日常生活,點樣培訓青少年有責任感,遠離毒品,點樣 ...

原來真係佢我都記得佢,當時諗有冇咁好人呀?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

818 發表於 24-1-19 03:39
正人渣!!利用正生書院d學生氹人捐款!原來九成係入自己袋
係, 所以宜家我真係唔敢做善事連旗仔我都NO

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

cara.mak 發表於 24-1-19 09:31

當時我都係咁諗,咁大愛?

子爵府

2024年龍年勳章

cara.mak 發表於 24-1-19 09:31

對!我有睇電視,因為正生書院位置系島上,所以只要船先到,d細路好自律讀書,自己做家務洗衫煮飯,自己擔擔抬抬,估唔到個校長原來系,……….

子爵府

校長被金錢冲昏咗頭腦,忘了初心

珍珠宮

yan12345678 發表於 24-1-19 09:50
對!我有睇電視,因為正生書院位置系島上,所以只要船先到,d細路好自律讀書,自己做家務洗衫煮飯,自己擔 ...

仲拍到佢好有熱誠!原來係一名演員捐款嘅人都比佢呃得透了

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

原來高調的公義,背後是私利

侯爵府

yan12345678 發表於 24-1-19 09:50
對!我有睇電視,因為正生書院位置系島上,所以只要船先到,d細路好自律讀書,自己做家務洗衫煮飯,自己擔 ...

我睇電視都覺得佢好為班學生又無私,點知……

侯爵府

回覆樓主:

呢個校長以前好高調成日上電視接受訪問,講到幾有理想幾咁為啲誤入歧途嘅年青人,原來又係壞腦嘅人。

珍珠宮

熱媽 發表於 24-1-19 09:55
校長被金錢冲昏咗頭腦,忘了初心

佢嘅初心係咪一直都諗住呃飯食呀?

有間浪浪送行者,係專幫貓狗等動物送最後一程,最後咪又係被揭發拿左啲善款用,到依家都仲厚顏無恥繼續做!

其實好多捐款機構嘅董事年薪都幾百萬!

珍珠宮

露比EE 發表於 24-1-19 09:57
我睇電視都覺得佢好為班學生又無私,點知……

佢班學生一定好傷心失望

侯爵府

cara.mak 發表於 24-1-19 10:00
佢班學生一定好傷心失望

一定,可能會影響佢地未來

公爵府

yan12345678 發表於 24-1-19 06:05
好多以前電視訪問過佢喺講述幫啲青年戒毒同埋喺個島上嘅日常生活,點樣培訓青少年有責任感,遠離毒品,點樣 ...

我諗當時佢已經係報緊個局。正生書院係佢賺錢計劃裏面其中一部份。
真係幾人渣。唔淨係因為佢呃咗好多人嘅錢,而係佢成為咗好多更生青年嘅壞榜樣,甚至會令外界會帶更重嘅有色眼鏡去睇更生人士。

公爵府

2024年龍年勳章

露比EE 發表於 24-1-18 23:07
https://hk.news.yahoo.com/%E8%AD%A6%E6%8B%98%E6%AD%A3%E7%94%9F%E6%9C%83-4-%E8%91%A3%E4%BA%8B%E6%B6%8 ...

另一單眾籌呃錢姐、好出奇咩

珍珠宮

回覆樓主:

佢好耐之前已經被人投訴過。

侯爵府

moma1023 發表於 24-1-19 10:21
我諗當時佢已經係報緊個局。正生書院係佢賺錢計劃裏面其中一部份。
真係幾人渣。唔淨係因為佢呃咗好多人嘅 ...

利用班誤入歧途嘅小羔羊去揾食,真係太過分了

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊