家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

用咗都有六七年 機都換咗四部, 用之前要去做呼吸 測試 要呼吸科醫生 出證明.

禁止訪問

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睡眠質素好左, 鼻鼾聲冇左得機器聲, 身邊既人的睡眠質素都好左. 其他相關問題都會少左, 例如唔使半夜去廁所, 瞓覺腳冇抽筋.

做完睡眠測試, 知道度數買機時一定要試用, 問多幾間公司, 唔同品牌唔同型號都有不同特點.

要因應自己生活考慮唔同特性, 有冇需要加濕, 要比較安靜定要常去外地要方便攜帶....

禁止訪問

別墅

回覆 clpapa 的帖子

真?

大宅

clpapa 發表於 24-1-10 15:57
用咗都有六七年 機都換咗四部, 用之前要去做呼吸 測試 要呼吸科醫生 出證明.

...

請問點解七年要換到四部機?係壞機嗎?Resmed Sales又話一部機可用到5年wor

版主

第一部用咗三年, 機器運作正常,只係 因為想 旅行方便啲買咗部細啲嘅機用咗兩年, 又因為 咁啱果部機 出現 採用物料問題 要 全球 回收, 於是又換另外一部。去旅行就同呼吸機公司租部比較輕便嘅機。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊