自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

多謝TVB呢份小心意,送畀我地留下美好回憶。真係好耐無趕住返屋企睇電視,呢套劇做到了,今年最佳劇集

https://youtu.be/j1jwc9dkrq0?si=ClVgIxgucVE6VvFb

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

回覆樓主:

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

侯爵府

分甘同味 發表於 23-12-22 23:29
多謝TVB呢份小心意,送畀我地留下美好回憶。真係好耐無趕住返屋企睇電視,呢套劇做到了,今年最佳劇集 :goo ...

值得攞最佳劇集,難在結局好睇有高潮,無咩邊套做到

男爵府

畀面勳章

睇返先發覺原來有咁多演員參演,一套好認真拍的電視劇

珍珠宮

牛年勳章

回覆樓主:

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

啲相片片段好好睇!

禁止訪問

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

真係年度最佳劇集

伯爵府

多謝TVB呢份小心意,送畀我地留下美好回憶。真係好耐無趕住返屋企睇電視,呢套劇做到了,今年最佳劇集 :goo ...

其實我覺得唔只係呢一年,係近呢幾年最好嘅劇集!

公爵府

虎到金來勳章

呢套的確係好,不過大家可能忘記咗其實隱形戰隊都唔錯,佢個劇情都設計得好有新鮮感,同埋啲演員都做得好好,我就投票畀呢兩個劇,因為我真係覺得係過去一年最好嘅劇集!

水晶宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

meowmeow34 發表於 23-12-23 09:45
其實我覺得唔只係呢一年,係近呢幾年最好嘅劇集!

同意,有競爭先有進步。我都有睇ViuTV,不過今年佢哋跌watt得好勁。開電視反而愈做愈好

新聞女王劇本加入咗幾單本地新聞case,令人有反思何謂新聞。好喜歡阿佘ending幾句說話,呢套劇令觀眾上咗一堂傳媒道德與社會關係

男爵府

十一哥 發表於 23-12-23 10:08
呢套的確係好,不過大家可能忘記咗其實隱形戰隊都唔錯,佢個劇情都設計得好有新鮮感,同埋啲演員都做得好 ...

一套正經,一套輕鬆 ,演員火花無得頂
(個人喜歡睇有message嘅電視劇,相比下新聞女王多少少少少 )

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好多年冇追劇,呢套真係由頭睇到尾

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

分甘同味 發表於 23-12-23 10:53
同意,有競爭先有進步。我都有睇ViuTV,不過今年佢哋跌watt得好勁。開電視反而愈做愈好

新聞女王劇本加入 ...

大叔的愛果一輪, 我都有睇viu, 不過後勁不繼, 後期劇集成日好實驗電影的感覺。睇兩集就睇唔落。

開tv 無咩劇, 多數資訊、體育、煮餸、清談節目,多咗前tvv 藝員加入, 有d熟悉感。

tvv 劇集無以前咁多元化, 古裝劇通常靠内地劇。 新聞女皇差不多傾盡全台最演得的新/舊人, 執返身彩。 不過今年的香港人在北京、你好我的大夫算有新意;叠影狙擊節奏明快, 唔係一貫套路, 估唔到下逐發展, 有驚喜。

男爵府

ChloeMa 發表於 23-12-23 12:08
大叔的愛果一輪, 我都有睇viu, 不過後勁不繼, 後期劇集成日好實驗電影的感覺。睇兩集就睇唔落。

開tv 無 ...

意見中肯
正如新聞女王帶出嘅message 一樣,要樣樣睇下先響公海作批評(你嘅回應有深度)。希望本地電視台加把勁,唔好流失曬觀眾去Netflix, Disney+ etc.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊