0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

飲哂湯+戒哂口 但都5係好上到奶...

複式洋房

大壓力休息吾夠?或者飲得少水都會,你試下keep住埋身返一排睇下有冇用先

複式洋房

母乳機制係埋身啜多d,就可以幫助刺激到母乳分泌,但如果真係效果麻麻都係建議你補奶粉先,我BB補enfinitas都飲到幾肥肥白白咖,呢隻又多營養有乳鐵蛋白同mfgm,隻味又似人奶嘅,你可以試下

複式洋房

休息同飲水超重要,有人幫手你就好去即刻補眠,心情又要識得放鬆,唔好咁大壓力,真係唔得咪餵奶粉囉,bb都會健康嘅

洋房

有呀...我兩三個鐘頭就埋身或者泵,狀態好最盡都係得4,50,呀B又愈來愈好胃口,唉...

複式洋房

我bb補奶用Enfinitas,呢隻唔甜又似人奶浸味我覺得補奶算幾好

大宅

埋身多D同埋自己飲水飲多D, 休息多D都好重要, 加油, 唔好俾太大壓力自己, BB食量大都係好事呀

洋房

YannisTt 發表於 23-12-21 15:25
我都係...只可以講人人體質都唔同,我已經一日食五更飯加一煲湯,都係奶量都係少,後來頂唔順同屋企人商量補奶粉,揀左雅培有HMO嗰隻奶粉,我見得佢一隻有齊益生菌同HMO係令BB腸胃吸收好,補左之後啲便便都同人奶嗰陣咁靚,見到都放心晒

複式洋房

呢D野真係冇得夾硬黎, 媽媽自己既休息同埋健康都好重要, 唔好逼得自己咁緊啦, 補下奶粉都唔係咩大事, 我自己都補緊

複式洋房

YannisTt 發表於 23-12-21 15:25
明啊…我生大仔個陣都係奶量少,試過好多方法都上唔到奶,掙扎左好耐最終都係轉左飲奶粉,仔仔又飲得幾好喎,冇便秘冇扭肚…後來生第二胎時就直接餵返心美力俾佢,so far大細仔都飲得好好,冇乜點病過

大宅

2024勳章

會唔會係bb啜得唔好同埋吸啜時間唔夠?有d人天生就係富媽,有d幾努力都只係僅僅夠或未必夠,總之用盡方法盡左力就得,就算bb唔夠飽都仲可以補奶粉,唔好完全放棄餵母乳

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊