0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問問大家bb差唔多兩個月,佢成日谷住谷到個面好紅,腳仔縮起晒甘,感覺似個肚仔有d不適甘,但睇過醫生,醫生又話好多bb都係甘,但佢谷個時間好密,差唔多每一個鍾都會谷,有時3至5分鍾谷一次,一日谷幾十次,望到佢就覺得佢好辛苦甘,仲要佢會呀呀聲,所以想問有無人知咩事,加上佢面上近來多左一撻撻紅,好似濕疹甘,而佢又好似個鼻呼吸時好似鼻塞甘聲,但佢又唔係感冒,想問大家知唔知可以點做?已睇左醫生,但完全無改善。會唔會關奶粉事,不適合佢?

複式洋房

咁谷完有冇便便出? 胃口點啊?

複式洋房

回覆 |3|3 的帖子

谷完有時有,有時無,胃口無咩問題,我上網睇,睇過谷便便都會係甘,但我見佢谷得好密同好辛苦,叫到呀呀聲好痛甘,同一個鍾會谷同叫成十幾次甘多,仲要每個鍾都會甘谷甘叫,所以驚佢唔係谷便便果d

男爵府

谷得咁密又唔係屙便便會唔會係消化得唔係咁好?我B嗰陣時一個月已經有濕疹,全身好多個地方都紅到一達達,夜晚仲會R醒,不停搽醫生開嘅藥膏,但唔搽就會出現返,後尾我聽醫生講喺飲食同環境個方面着手,奶粉我B試咗幾款最後轉左皇家美素有機個款就開始好返好多。

大宅

回覆 nicole39128 的帖子

有無幫bb按摩吓個肚仔?都會有d幫助嫁。再唔係試吓轉奶粉,真係未必隻隻奶粉夾到bb,我囝都係轉咗幾次,最後有機美素先夾到佢,濕疹改善咗,日日有靚便便。

男爵府

似搞腸痛喔,我呀B頭幾個月都試過,搞到成日哭鬧,可以去IHERB買gripe water餵,好快痾到。餐後一小時可以順時針打圈按摩肚子同腳仔做踩單車動作都可以幫到舒緩好多。我呀B嗰時仲轉埋有機奶粉,改善左少左谷便同皮膚好咗

複式洋房

唔洗咁擔心,醫生睇過的話,應該唔大問題。
如果真係想試轉奶粉,建議選擇天然有機的,我女之前都食有機奶粉食得幾好。

大宅

一日谷十幾次又好似有點多, 咁佢便便係唔係日日有?

複式洋房

nicole39128 發表於 23-12-17 01:35
回覆 |3|3 的帖子

谷完有時有,有時無,胃口無咩問題,我上網睇,睇過谷便便都會係甘,但我見佢谷得好密同 ...

如果睇左醫生醫生話唔係其他問題咁應該都唔洗太擔心既, 如果你想睇下情況可以考慮試下轉另一隻奶粉會唔會好D? 有時都好睇夾唔夾到, 我自己係俾BB食美贊臣neuroprx touchwood佢食完冇點谷便便都去得順暢

複式洋房

回覆 Minijen 的帖子

美素佳兒?有機果款?有分的嗎?

複式洋房

回覆 yanyan_625 的帖子

有同佢做按摩同排氣操,但都唔得,佢有得痾又有屁放,但都成日谷,美素佳兒?有機即是什麼?

複式洋房

回覆 tracymbyk 的帖子

好的,謝謝

複式洋房

回覆 Aa`koKo 的帖子

日日有,而且一日都有3至5次

男爵府

回覆 nicole39128 的帖子

我自己就飲開呢款嘅有機系列,對我個女濕疹好有幫助。

複式洋房

佢去便便之前,會唔會谷和喊一輪先痾到?佢似有肚風痛/消化唔太好,keep 住得閒幫佢順時針按摩肚仔。排便唔好,皮膚都有可能出粒粒。我仔仔個時都係去親便便都大喊一輪,面仔出粒粒濕疹,自己不停試唔同cream、換床單,咩可能性都試過晒,之後有朋友提我可能係奶粉唔岩,我先識去試轉奶粉,最後才有好轉。樓主可試下。

複式洋房

試下A+ Neuropro,呢隻特別幫到BB腸胃,我個囝轉左呢隻之後便便都好左好多,同埋佢有mfgm會加強到BB免疫力,可能對你小朋友都有幫助

別墅

牛年勳章

nicole39128 發表於 23-12-15 23:53
想問問大家bb差唔多兩個月,佢成日谷住谷到個面好紅,腳仔縮起晒甘,感覺似個肚仔有d不適甘,但睇過醫生, ...
似係腸胃消化得唔係咁好, 搞到BB谷便又出疹, 我仔仔以前都係咁, 轉飲雅培親護先正常返, 呢隻無棕櫚油同埋98%無乳糖, 幫到BB消化同痾便便

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊