少年成長

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

lu2forever 發表於 23-11-4 09:12
心好攰,冇人可以幫到我!
阿仔,你想點?

要耐性,要忍耐,我對仔女青春期唔出聲黑面好多嘢都冇回應,我真係而得一把二把摑過去,忍忍忍,而家2個都大學,2個都忙到咩咁,食餐飯都要約,對少左感覺好d

男爵府

日本妹妹 發表於 23-12-5 08:44
我女初中,由小學全級第一跌倒現在中學全級包尾。日日只睇手機上網,打機,功課唔做,測驗唔溫,考試唔理。 ...

而家啲青少年真係手機中毒太深,唔係IG就不停loop YouTube嘅videos,10個鐘可以有6、7個鐘頭揸住個電話

子爵府

mimi005 發表於 23-11-12 22:45
我個女直情想我死,由 12 歲開始,依家20 都係咁,食痾瞓,唔返學唔返工,我要睇佢面色,痴線,全家比佢迫 ...

20歲女坐定傾下啦

侯爵府

charlotte2008 發表於 23-11-29 23:45
阿女由小四開始就爆情绪,用暴力打我,用拖鞋大力拍落我大脾......今年十五歲了,青春期大哂,叫佢停玩手机 ...

點解可以容易佢暴力打你?會唔會教導方式唔岩佢?

大宅

睇到大家分享終於感覺冇禁孤單,見到自己小朋友由天使變惡魔,心情跌落谷底,之前以為佢大左就冇禁close ,估唔到未到大個已經疏離⋯⋯

洋房

OJL 發表於 24-4-6 23:33
睇到大家分享終於感覺冇禁孤單,見到自己小朋友由天使變惡魔,心情跌落谷底,之前以為佢大左就冇禁close , ...

認同由可愛嘅天使變惡魔,中二病真可怕

禁止訪問

大宅

Scarlettttt 發表於 24-4-20 16:22
唔好咁唔开心啦,可以同大家分享下你嘅煩惱,可能會有人可以幫到你架。唔好孤單,一齊傾下偈啦。 ...

我仔依家中一,自從小6開始青春期發作,吾鍾意分享學校既野,問佢嫌你煩,會黑面。。英文弱死都吾肯補習話自己攪得掂 但攪得掂就吾會咁低分 吾肯聽意見,話我地針對佢針個科講。。唉好勞氣

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

fatping 發表於 24-4-1 12:28
要耐性,要忍耐,我對仔女青春期唔出聲黑面好多嘢都冇回應,我真係而得一把二把摑過去,忍忍忍,而家2個都 ...

我想快啲過埋呢兩年,個女一考完DSE,我即刻送佢去外國讀書,唔使同佢一齊住,受佢氣、睇佢面色、俾佢騷擾,嗰陣時我先會有好日子過!

禁止訪問

發表於 昨天 17:50 |只看該作者

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊