自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

係唔係長×闊×高130cm,即係24吋?(高鐵網站寫)咁如果我同我媽咪冬天去旅行,要放兩個人嘅野,24吋好難裝得哂喎,我又唔想老人家自己拉一個喼,可以點呢?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

應係28吋。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

以前西九嚴啲,規定28吋內。 而家就唔知有無放寛喇。

而响內地搭高鐵,成日見啲人至少30吋都入到。

我自己就保守啲,攞28吋咋。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

my005 發表於 23-11-1 12:46
以前西九嚴啲,規定28吋內。 而家就唔知有無放寛喇。

而响內地搭高鐵,成日見啲人至少30吋都入到。
咁即係而家放寬左,28吋可以,多謝你嘅回應。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我啱啱上星期搭完, 冇人理行李幾大件, 我帶28吋喼冇問題

小妮子    發表於 23-11-1 12:53

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

請問帶充電寶有冇限制
前面是絕路~希望在轉角

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mimichong 發表於 23-11-1 12:51
請問帶充電寶有冇限制

沒有人理
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珊瑚宮

請問帶充電寶有冇限制

我見我女放背包,無問題。

重陽至西九搭完。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

寫係咁寫,見好多大喼,唔覺有人 check

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

請問帶充電寶有冇限制
香港冇人理, 但內地高鐵有限制唔可以大過20000

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章

大力大力 發表於 23-11-1 12:53
沒有人理

感謝
前面是絕路~希望在轉角

男爵府

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

想借位問,24吋喼可以放座位上面嗎?(即頭上行李位置)

珍珠宮

但我成日有個疑問,行李位好似得車廂頭尾幾個位,無位時座位咁細放唔落,點算?!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

kubileo 發表於 23-11-15 20:54

咁大個應該唔得、可以放在座位前、因為每個坐位空間好闊~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

kubileo 發表於 23-11-15 20:54

24吋肯定可以
再大D就吾得

大宅

白毛毛 發表於 23-11-15 21:17
但我成日有個疑問,行李位好似得車廂頭尾幾個位,無位時座位咁細放唔落,點算?!
...

大喼可放喺上落車門位置
但有一個風險,要自己在每次有到站,有人落車时,自己要望實件行李有冇畀人順便攞埋落車....
24吋喼就可以放喺自己頭殼頂睇實

國內高鐵对行李好嚴格架,咪乱帶野

珍珠宮

mcheungm 發表於 23-11-15 21:39
大喼可放喺上落車門位置
但有一個風險,要自己在每次有到站,有人落車时,自己要望實件行李有冇畀人順便攞埋 ...

24寸放滿舉上去都幾重

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊