自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

32台8:55開始播影亞殘運會節目。

昨日亞殘運比賽,港隊進帳好多面獎牌,今日港隊又會有咩成績

只希望港隊運動員繼續努力,爭取好表現。

昨晚32台如果今日叫焦點賽事,輪椅劍擊團體賽又來了。

不過,兩項劍擊團體賽,港隊都係抽籤上遇到國家隊!

有冇機會晉級?奇蹟出現囉?

特別係男子花劍團體,港隊要同國家隊爭入四強,我覺得正常嘅賽果係》

港隊落敗,會喺稍後時間打五至八名排位賽⋯⋯

香港女子隊比較幸運,喺女子重劍團體比賽,香港隊直接入四強,就算半決賽對上國家隊,都已經肯定有獎牌。

好開心, 32台改變直播策略,將羽毛球比賽改回上晝做!

今日既賽艇比賽,港隊只有兩位運動員參加一個項目,32台會播映相關比賽。希望兩位運動員努力加油。

草地擲球比賽,今日仍然係小組賽,希望各運動員加油。

硬地滾球今日進行團體同混合雙人小組賽,祝願各玩動員加油。

田徑項目,32台跟進港隊三個競賽項目,佢哋比賽時間係上午9:30後,我唔知會唔會同輪椅劍擊比賽撞期,因為輪椅劍擊喺比賽中途人員轉換,輪椅調教呢你方面比較花費時間,我唔知半小時港隊嘅比賽能否完結。

更加唔知, 32台係咪直播完港隊比賽就會轉去田徑比賽?

10點既WH2級半決賽,港隊陳浩源喺對日本殘奧冠軍,祝願佢努力表現,一報上次受誤判,落敗之仇!

至於朱文佳同王鎮炎,非常不幸,佢哋係半決賽相遇,上演港隊內鬥⋯⋯

亦代表佢哋其中一位將會得到銅牌,另一位向金牌進發,加油吧!

祝福各位比賽嘅港隊運動員,努力加油爭取表現

Update:

港隊任國芬在田徑項目,女子100米T36級決賽,以刷新個人最佳成績獲得銅牌。恭喜!

羽毛球男單半決賽:

港隊陳浩源在WH2級不敵日本選手,奪得銅牌。

港隊王鎮炎在港隊內戰中落敗,不敵朱文佳,獲得銅牌。

輪椅劍擊女子重劍團體銅牌戰,港隊不敵韓國隊, 只能得第四名,無緣獎牌。

輪椅劍擊男子花劍團體排名賽,港隊最終取得第五名。

硬地滾球賽事, 港隊混合雙人BC3和BC4,2個組合晉級4強, 明天將進行半決賽。

港隊陳睿琳 喺女子100米蝶泳S14級決賽,以破大會紀錄奪金! 恭喜

子爵府

對於呢場輪椅劍擊男子花劍團體賽,港隊同國家隊打咗四個回合,比分20:10,其實相當滿意,總分45,如果到第九回合,分差唔超過20我已經覺得贏㗎喇⋯⋯
因為對方實力擺喺度,何況呢場根本冇擺攞咗花劍個人金牌嘅國家隊選手喺度

子爵府

嘩!國家隊玩輪換, 結果俾我哋嘅陳穎健連追好多分呀

我嘅目標 肯定達到。
陳曦小哥打完, 港隊已經有25分了,
第九局又輪返到陳大哥上場, 努力攞分!

子爵府

講一下琴日拎到不少獎牌既乒乓球港隊,今日嘅比賽資訊。

今日係唔會播乒乓球比賽,昨天都睇得夠多了,何況今日係會上演各項雙打賽事包括男雙,女雙同混合雙打比賽。

因為官網上資料,唔係咁全面,有啲組別要打小組賽,有啲組別就直接去打淘汰賽,比較混亂。

我會等港隊嘅成績確定之後,在統一匯報。

子爵府

劍擊比賽最後比分45:31非常高興,相差只有14分,已經係一種成績
港隊男子隊,晏啲去參加排位賽吧

子爵府

無縫銜接,輪椅劍擊比賽完,跟住就可以睇港隊田徑比賽
男子100米T 35級決賽,港隊鮑錐耀最終得到第四名,未能奪得獎牌,希望下次繼續努力

子爵府

跟住兩場港隊會參加既100米徑賽,女子 100米T36決賽,比賽時間係十點半後, 到時播緊羽毛球比賽, 未必會有直播睇。
而男子100米T36預賽,12點比賽, 可能有直播睇。

子爵府

今日港隊都有唔少運動員參加游泳比賽。剛結束嘅女子100米蛙泳SB6預賽,港隊吳卓欣拎咗第一仲破咗大會紀錄
即係18:05舉行嘅決賽,我哋港隊又有機會衝擊獎牌了。
其他港隊嘅泳將將會喺各項賽事上場,祝願佢哋努力加油,爭取佳績。

子爵府

恭喜任國芬, 喺田徑項目,女子100米T36決賽 獲得銅牌。 佢仲做出賽季最佳成績
同場比賽嘅隊友余春麗成績係第五名。

子爵府

好消息繼續,港隊陳銳琳在佢嘅強項女子100米蝶泳S14級預賽,以破大會紀錄奪得首名肯定晉級決賽,同場比賽嘅隊友張可盈亦有得第三名,相信都會順利晉級決賽。
喺另一組比賽嘅港隊將張淬淇成績第五名,未能晉級決賽。
至於早前舉行嘅男子100米蝶泳S14級預賽,三位參加嘅港隊選手,估計只有張浚諾可以晉級。

子爵府

第一局打到刁時落敗, 陳浩源毅力驚人。第二局繼續努力!

另外男單SH6級 港隊內戰!
暫時朱文佳喺第一局領先。

各位港隊運動員,努力加油

子爵府

羽毛球男單半決賽,陳浩源不敵日本選手,男子WH2級得銅牌。

子爵府

羽毛球男面SH6半決賽,港隊內戰,朱文佳技勝一籌,2:0贏左王鎮炎。所以王先生得銅牌,朱大哥去爭金牌,對手係印度同國家隊比賽勝方。

二位稍作休息,將會係男雙半決賽攜手合作,對抗印度組合,爭奪決賽位置。
加油

子爵府

今日舉行嘅賽艇比賽, 港隊2位選手參加PR2級混合雙人雙槳預賽, 由於只得四隊參加?就算港隊成績係第四名,仍然晉級28號嘅決賽 。希望港隊建兒加油,睇下可唔可以提升成績, 拎個獎牌返嚟。

子爵府

田徑比賽 男子100米T36級 預賽,港隊朱澤生成績第五未能進生決賽。

子爵府

輪椅劍擊女子重劍團體半決賽,港隊正常輸畀國家隊,獲得銅牌。

更正: 忘記咗, 團體賽係有銅牌戰㗎

香港女子隊將會同韓國隊爭奪銅牌。

子爵府

男子花劍團體排名賽 ,港隊擊敗韓國隊,將會同印度隊爭第五名。

子爵府

羽毛球男雙SH6級半決賽, 港隊朱王組合, 強強聯手,2比0興取印度組合。 晉級決賽。
對手係 中國隊同印尼隊嘅勝方, 呢場比賽而家打緊,暫時國家隊1比0領先。

子爵府

輪椅劍擊男子花劍團體排名賽, 港隊擊敗印度隊奪得第五名。

子爵府

乒乓球混合雙打XD14級8強比賽。港隊黃愉晴/唐志銘 贏咗 哈薩克 比賽

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊