自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

亞殘運比賽繼續,今日港隊又會有咩成績?

只希望港隊運動員繼續努力,爭取好表現。

329:45開始節目,不過你哋睇第一場比賽唔係直播㗎,係錄播昨晚嘅賽事。

唔好俾佢右上角個Live字眼呃咗,佢播緊嗰場比賽分分鐘唔係直播㗎

UPDATE:

第一面獎牌其實係喺琴日晚上取得,係4×100男女混合自由泳銀牌

因為比賽時間已經過咗港台嘅節目時段,結果佢選擇喺今日9:45開播節目時,先播返呢場比賽

今日會攞到唔少獎牌, 所以會統一跟項目報告。

乒乓球比賽:

男士單打C9級, 港隊王志賢半決賽不敵國家隊選手,獲得銅牌。

女子單打C6級, 彭穎加半決賽不敵韓國選手, 獲得銅牌。

女士單打C7級,焦瑾珊決賽不敵國家隊選手,奪得銀牌。

女子單打C11級, 兩位闖入四強嘅港隊選手:

衛冕冠軍吳玫薈,半決賽不敵日本選手, 獲得銅牌。

隊友王婷莛,延續不敗紀錄, 贏咗另一位日本選手 ,進入決賽,可惜決賽未能取勝,獲得銀牌。

草地擲球比賽:

男子個人B2級銅牌戰, 港隊李志明擊敗國家隊選手奪得銅牌。

男子個人B6級銅牌戰, 港隊畢熾揚不敵韓國選手,未能獲得獎牌。

女子個人B2級金牌戰, 港隊鄧順儀不敵國家隊選手,獲得銀牌。

女子個人B6級銅牌戰, 港隊陳月呂擊敗印度選手,獲得銅牌。

女子個人B7級,鄔文英擊敗泰國選手, 獲得金牌。

硬地滾球個人賽:

男子BC4級, 梁育榮擊敗日本選手,獲得銅牌。

女子BC4級,張沅 擊敗泰國選手,獲得銅牌。

女子BC2級, 郭可瑩 擊敗日本選手奪得銅牌。

隊友楊曉琳係金牌戰,擊敗南韓選手, 奪得金牌。

輪椅劍擊女子重劍個人A級賽, 港隊余翠怡半決賽不敵 國家隊選手,獲得銅牌。

女子100米蛙泳SB14級決賽,港隊陳睿琳獲到銀牌。

補上:男子1500米T13級決賽,港隊黃景陽奪得銅牌。

祝賀各位港隊運動員得到佳績

子爵府

今日32台嘅直播會由9:45分開始,會有游泳同埋乒乓球比賽。

我睇返兩項比賽嘅賽程,對比32台報出嚟嘅項目,居然俾我發現

一個搞笑嘅事情!

9:45開始節目,第一項要播嘅比賽:

男女混合4×100自由泳決賽,根本係24號晚上比賽,因為過左佢哋節目時間,

所以改第二日節目開場就錄播呢場比賽。

而香港隊攞到銀牌,我亦忘記咗留意賽果,所以冇入琴日嘅post度。

咁就錯有錯着,入今日數啦,雖然賽會肯定入琴日獎牌榜。

至於男女子100米蛙泳比賽,按賽程表,男女子100米蛙泳比賽,會安10:28比賽,所以我估計32台一定係播完游泳比賽先會去直播乒乓球比賽。

於是可能又再出現昨日嘅情況!

因為 9:30已經有香港隊嘅四強晉級賽開始,32台隨時又嚟延遲播映已經完結嘅比賽。

兩項游泳賽事直播完,睇時間表應該會喺10:45,我寧願佢跟住直播11點開始嘅女子單打賽事,早前舉行嘅男子單打比賽係做完女子單打之後先做。

我最唔明白嘅係,明明直播嘅游泳比賽係10點幾先做,點解節目唔可以9:30開始,直播乒乓球男子單打比賽,起碼你可以直播一場港隊男子單打比賽先至轉去睇游泳直播!

甚至,畢竟嗰兩場只係游泳初賽,唔係應該要讓路比更重要嘅係乒乓球晉級賽嗎?點解唔可以早上直播乒乓球場嘅比賽,稍後先補返兩場游泳比賽呢?

可惜港台呢個編輯部,永遠鍾意按自己嘅喜好編排!

等我琴日仲咁開心,以為佢真係緊貼,直播港隊比賽。

我又諗起佢下晝會播既硬地滾球比賽,因為呢啲比賽又全部都係上午舉行㗎⋯⋯

更正:我就一次俾自己個大佬欺騙,明明港台個節目你出嚟係啵,硬地滾球銅牌賽及決賽,我以為佢波四強比賽,最大問題係我琴晚查資料時,根本網站未有下午嘅比賽資料

游泳比賽喺港台節目安排負責人眼中果然好重要,

所以初賽都要直播,為咗呢兩場初賽,寧願調動節目開播時間,

甚至要其他比賽讓路!

仲有,羽毛球比賽已經去到淘汰賽晉級階段,港隊陳浩源會同馬來西亞水手進入四強,

雖然呢場比賽未必會喺上晝進行。

但係10:00有朱文佳嘅四強戰,係咪覺得佢一定會贏到國家隊選手呢?

最大問題,港台預告嘅節目裏面完全冇羽毛球!

我希望港台可以會播羽毛球比賽,就算你唔直播都唔該你延播。

不過,如果播放已經結束咗嘅賽事,唔該你個畫面顯示唔好再有個Live字!

呢啲係欺騙觀眾,根本唔係直播就唔好show個直播英文字出嚟呃人啦

琴日睇硬地滾球女子BC3級分組賽,見過主持係咁吹何婉淇實力點強,點叻,但係睇住佢喺附加賽輸俾韓國選手,你越吹噓我就越覺得唔舒服,佢有直播唔做係都要播場已經完結嘅比賽!

子爵府

港台只做下午舉行嘅硬地滾球獎牌賽事,所以我決定喺度通報一下上午嘅半決賽比賽最新消息。
九點開始嘅比賽,先講女子個人B C2半決賽,我哋港隊有兩位選手進入四強
楊曉琳嘅比賽已經結束,比8:1擊敗日本選手,進入決賽。
隊友郭海瑩,對上韓國選手,可惜以1:4落敗,只能下午爭奪銅牌。

即將上場既BC4級半決賽。
女子隊既張沅將會同國家隊選手爭入決賽,而男子隊嘅老大哥梁育榮就會對上泰國選手。

子爵府

算港台終於做返一回人!先播下男子單打乒乓球比賽,等港隊游泳項目先轉返去做直播。

至於播緊呢場比賽都係已經完結了,賽果就留返睇電視嘅人自己睇了好了!
只不過對住國家隊選手,只能祝福

子爵府

乒乓球港隊男單C7級3位選手,全部不敵對手,止步八強,未能晉級半決賽。但仍然祝賀佢哋,可以入到八強

跟住就輪到32台播緊嗰場女子單打C7級半決賽,係對住韓國選手。
預告:蕭姑娘形勢大好!

贏咗就入決賽同國家隊爭金牌

因為令一場半決賽已經完成,國家隊選手贏咗澳門選手。

子爵府

32台播呢場賽事女子C7賽事, 睇緊嘅你哋會非常緊張

子爵府

羽毛球男單SH6級 四強賽,港隊兩位選手,朱文佳,王鎮炎順利 贏咗對手入咗四強, 唔知羽毛球係咪都係冇銅牌戰, 係就 穩奪兩面獎牌了。

子爵府

硬地滾球消息,BC4級半決賽,梁育榮同張沅都不敵對手,只能去爭銅牌了

祝願佢哋下午 努力表現爭取佳績

子爵府

好消息, 草地擲球女子個人B7級半決賽,港隊鄔文英 擊敗馬來西亞選手, 將會14:15同泰國選手爭金牌。同樣入到決賽既仲有女子個人B2級既鄧順儀,佢擊敗左印尼選手,將會同國家隊選手爭金。

原來B2級金牌戰安排係11:15,港隊加油

xodebby    發表於 23-10-25 11:33

子爵府

跟住講下草地擲球, 參加銅牌戰既港隊選手, 佢哋都喺半決賽不敵對手而要去爭奪銅牌。
賽程預計 11:15 嘅銅牌比賽有 :
男子個人B2級,港隊李志明會對上國家隊選手。
男子個人B6級,港隊畢熾揚會上 韓國選手。
女子個人B6級, 港隊陳月呂會對上印度選手。

祝願佢哋努力表現爭取佳積。

正在舉行嘅 女子個人B2級 金牌子 港隊 鄧順儀 對國家隊朱夏麗,比分落後。
去到決賽就唔係打時間, 邊位選手到達21分先至叫取得勝利。
鄧大姐加油, 雖然喺小組賽,曾經落敗。但係比賽係一場一場計嘅,加油

子爵府

今日港隊嘅羽毛球賽事已經全部比賽完畢。 非常高興?全部賽果都是勝利

除咗男單兩位選手早前報到已經入咗四強 ,陳浩源喺男子個人WH2級亦都贏波進入四強。
即係三位港隊 男單選手, 全部都入咗4強。

至於男雙朱/王組合, 今日嘅第二場分組賽 亦順利取勝, 所以會喺小組首名出線。

子爵府

早上舉行嘅輪椅劍擊 分組賽。男子花劍個人A級賽, 港隊兩位選手都順利喺進身淘汰賽。
陳穎健成績直入16強, 將會同韓國選手爭入八強, 比賽安排時間13:20, 即係即將開始。

隊友周朗浩則需要打16強比賽,佢贏咗印度選手進身16強, 將會對國家隊選手,爭入8強。
男子花劍個人B級賽, 港隊陳曦以小組首名晉級, 八強賽將會對馬來西亞選手。

女子重劍個人A級賽,港隊女位女將順利小組賽晉級,余大姐喺八強賽輕取科威特對手, 進身八強 ,將會同韓國選手爭入四強資格。
但隊友范佩珊8強賽不敵泰國選手, 無緣晉級。
女子重劍個人B級賽, 港隊2位選手小組賽後,晉級16強。湯雅婷 將會喺 八強賽 同韓國選手曾入八強。
中遠平 將會八強賽對日本選手。
呢兩場比賽暫定時間係14:20

子爵府

繼續係輪椅劍擊消息, 陳穎健喺八強賽擊敗韓國選手進入8強 ,下仗4強賽會對上國家隊選手。比賽時間14:50, 估計32台應該會直播。

希望佢能更進一步

子爵府

好嘢又多兩面銅牌老大家梁育榮識得運用賽事規則, 見已經領先比賽, 對手又已經打咗四個波, 自己手上仲有四個波未發球, 決定提早終止比賽, 取得勝利,得到銅牌。

另外女子BC2級比賽,港隊兩位晉級四強嘅選手, 楊曉琳 擊敗 日本選手入決賽, 郭可瑩不敵 韓國選手, 但在銅牌戰擊敗日本選手, 奪得銅牌。

子爵府

輪椅劍擊比賽 最新資訊。男子花劍個人B級賽, 港隊陳曦八強賽贏咗馬來西亞選手,進入八強, 將會稍後對上中國國家外選手。
隊友陳穎健正在進行A級四強賽。
努力加油

女子重劍個人A級4強賽, 三個席位已經得出結果,全部國家隊選手取得, 剩返港隊余大姐亦15:16 贏咗韓國選手, 拿下最後一個四強席位。
15:50分 張進行半決賽比賽。

女子重劍個人B級比賽, 港隊鍾婉萍8強賽不敵日本選手,無緣晉級。隊友湯雅婷在8強賽擊敗韓國選手 ,將會喺四強賽對上泰國選手,加油!

聽到32台主持解釋港台嘅轉播亞殘運既形式, 面對嘅問題,你有解釋咪明白囉,關於點解有啲直播係冇得睇!

子爵府

國家隊真係強, 又再次包攬四強席位 !
港隊陳穎健不敵國家隊選手,止步八強 。

隊友陳曦係B級賽進入8強, 亦係對上國家隊選手。
難道繼男子佩劍之後,喺花劍項目,又再次出現國家隊包攬四強

子爵府

港隊陳曦係男子花劍個人B級4強賽, 不敵國家隊選手,止步8強 。亦代表港隊 喺男子花劍比賽 全部出局

子爵府

韓國人果然懂得利用賽事規則!我第一次見一個人打呢啲硬地滾球, 可以打側身體,-一隻手扶住個輪椅?將個身體半伸出去, 令自己拋嘅波可以距離個賽場比較近。
我真係唔見有其他比賽選手用呢種方式, 人哋都係乖乖坐喺輪椅度, 不過大會容許佢咁做法,證明係唔會違反規則!
但係我嘅角度,就係佢喺度佔便宜, 佢嘅拋擲距離,絕地係比其他循規蹈矩嘅選手近!

子爵府

不過唔理你用埋呢啲灰色地帶去爭取優勢, 始終實力追唔上, 香港選手係附加賽擊敗呢位韓國選手, 奪得金牌!

子爵府

女子 個人重劍A級賽, 港隊怡翠兒半決賽不定國家隊選手, 獲得銅牌。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊