自由講場

跳至

首頁
45678...19

尾頁

子爵府

stagea 發表於 23-10-13 07:08
唔係掛,直接去銀行,佢off既。
一向問開幾間,問左東亞唔夠永亨高。

我就係去分行問 離譜
呢間近屋企
改左去中信

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Ritzmary 發表於 23-10-13 11:02
我今朝親身去「永亨」,銀行職員話已經沒有永享銀行,俾華僑收購了~

定期息口方面,50至100萬,6-9個月4.2 ...

叫華僑永亨丫嘛
放下自在

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

中行舊資金冇乜著數

我唔明銀行點解要分新舊資金

男爵府

畀面勳章

PingWu_FB 發表於 23-10-13 11:38
中行舊資金冇乜著數

要搵新資金再借出去先有錢賺嘛

PingWu_FB    發表於 23-10-13 11:59

珍珠宮

PingWu_FB 發表於 23-10-13 11:38
中行舊資金冇乜著數

以前年代先慘, 要搬錢要落銀行開本票

而家各銀行之間可免費轉帳,轉20萬click 幾個制攪掂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

lingw. 發表於 23-10-13 11:54

轉幾M都係幾個制
放下自在

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

lingw. 發表於 23-10-13 11:54

咁又係嘅

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

象牙宮

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Ritzmary 發表於 23-10-13 11:02
我今朝親身去「永亨」,銀行職員話已經沒有永享銀行,俾華僑收購了~

定期息口方面,50至100萬,6-9個月4.2 ...

改名唔係今日事,一向叫永亨

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

dongnut 發表於 23-10-13 11:36
我就係去分行問 離譜
呢間近屋企
改左去中信

大圍分行問架

琥珀宮

cattz288 發表於 23-10-13 11:37
叫華僑永亨丫嘛

一向係叫永亨

cattz288    發表於 23-10-13 13:26

子爵府

stagea 發表於 23-10-13 13:21
大圍分行問架

間間唔同息口?

水晶宮

回覆樓主:

請問假設,同銀行,即日將10萬支出後又存入當新資金嗎?

琥珀宮

dongnut 發表於 23-10-14 13:05
間間唔同息口?

應該係

象牙宮

spikenard 發表於 23-10-14 16:09
請問假設,同銀行,即日將10萬支出後又存入當新資金嗎?

當然唔當喇,多數銀行都同某日做比較架
放下自在

男爵府

mymelody0701 發表於 23-10-12 22:12
今日剛去交通續定期,港元3個月5%,美元3個月5.4%

是否要新資金和經客戶經理?

水晶宮

cattz288 發表於 23-10-14 16:14
當然唔當喇,多數銀行都同某日做比較架

新資金同舊客戶差好遠利息

大宅

回覆 pp_pp1021 的帖子

呢個高wo

首頁
45678...19

尾頁