自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

麥當勞內淥麵!男女自備電煲碗筷開餐 網民斥肉酸:人無恥便無敵

1名網民周日(8日)在facebook群組「將軍澳主場」上傳照片,顯示將軍澳海悅豪園一麥當勞分店內,出現5名男女自備便攜式電煮煲,在座位上「淥麵」的罕見場景。照片可見5名男女在快餐店座位對坐,正準備開餐,男子正將麵條從電煮煲夾出分裝到碗內,另外2名女子則熟練地拿出餐具,桌上還有其他小菜。

樓主形容相關食客操普通話,從頭到尾完全沒有購買任何麥當勞餐點,「5條友,汽水都唔叫杯,真係一蚊都唔蝕」。

帖文引來熱議,有網民認出相中食客,指出他們早有先例,「之前見過佢哋帶電飯煲喺嗰度食飯」,而樓主對此也回覆稱「我都有見過,佢哋唔係第一次,職員話之前叫過佢哋唔好咁,但點會講得聽啊」。

大批網民狠批涉事男女「肉酸」,認為相關行為非常沒有禮貌,也會影響其他食客和餐廳運作,「人無恥便無敵」、「要幾冇品先做得出」、「遲啲打埋邊爐𠻹啊」、「有冇炒蟹、雞煲嗰啲」、「淥親顧客咁點, 麥記有責任注意」。

原文網址: 麥當勞內淥麵!男女自備電煲碗筷開餐 網民斥肉酸:人無恥便無敵 | 香港01 https://www.hk01.com/article/949 ... utm_medium=referral

SiuBBee    發表於 23-10-9 13:48

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

痴線!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

遮乜鬼樣,肉酸!

侯爵府

厚顏 便 無恥

公爵府

其實報得警既,同幾十年前,成班古惑仔坐曬入去,霸住張臺有咩分別

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

Cheap
Cheap
Cheap
(重要嘅野講3次)

琥珀宮

一家五口?

侯爵府

又喺一堆影衰中國人嘅自私無恥大6畜!

大宅

cy101 發表於 23-10-9 13:37
遮乜鬼樣,肉酸!

真係吾需要遮,佢哋都吾要臉

selinako^^    發表於 23-10-9 13:52

琥珀宮

放大佢貼係M記門外!

侯爵府

插埋電?m記插頭俾(emoji)客用咩?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

父母都係後生果D, 仔女亦唔係 2,3歲 似中學生...識野啦!
大細都可以咁無恥, 呢家人 既家教真係嚇親人, 人無恥真係無敵

公爵府

回覆樓主:

趕佢走啦!

BTW,乜而家D煲咁勁,可以叉電就用得?

男爵府

回覆樓主:

職員都應該要趕佢地走
佢地個煲都唔知安唔安全

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地成家人係唔係訓街架? 屋企冇地方煮食?
仲要老馮咁...如果真係訓街...佢地既行為就話你知 點解佢地會訓街

珍珠宮

有次見一個男人帶小朋友係m記食kfc,已經覺得唔好,有唔少買咗m記餐既食客等緊位,
呢五個仲要咁張揚淥面食

男爵府

睇怕為了慳屋企冷氣電費

水晶宮

回覆樓主:

店員冇出聲?

伯爵府

回覆樓主:

仲用USB偷電嚟打邊爐,面皮厚到呢

男爵府

奇怪職員咁樣都唔出聲

首頁