婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

一路以黎我都幾proud of自己d頭髮夠多夠厚,但係生完bb之後,唔知係掛住湊b唔夠休息、第一胎壓力太大定係傳說中嘅產後脫髮我真係一汁汁咁甩,同埋再生返出黎既髮質都好脆弱好易斷,有無過來人可以分享下點解決?

大宅

你都識講導致你甩頭髮可以有好多原因啦, 最好早啲搵專業人士幫手,
如果唔係拖多陣可能錯過個治療黃金期嫁

大宅

Samsumsansun 發表於 23-9-27 15:25
你都識講導致你甩頭髮可以有好多原因啦, 最好早啲搵專業人士幫手,
如果唔係拖多陣可能錯過個治療黃金期嫁: ...

專業人士你指係去睇醫生?但甩頭髮應該睇咩科
定係求其買d防脫洗頭水試吓先?

大宅

chumeibajj 發表於 23-10-3 10:30
專業人士你指係去睇醫生?但甩頭髮應該睇咩科?
...

宜加有啲生髮中心, 會提供好專業嘅生髮服務同諮詢嫁~
好過你自己走去買唔適合你用嘅洗頭水

大宅

chumeibajj 發表於 23-10-3 10:30
專業人士你指係去睇醫生?但甩頭髮應該睇咩科?
...

你可以上網搵下史雲遜我有好多有脫髮問題既媽媽朋友同見D KOL都係去果度
可以上去免費諮詢 髮理專家會幫你搵個主因再推介岩你既treatment俾你

複式洋房

chumeibajj 發表於 23-9-25 18:18
一路以黎我都幾proud of自己d頭髮夠多夠厚,但係生完bb之後,唔知係掛住湊b唔夠休息、第一胎壓力太大定係傳 ...

我未生過仔,但早排我洗頭甩好多頭髮,我知道自己血虛,所以買咗維特維生鳥絲,一定要食3個月以上,之後年幾,甩少了好多,不過唔係血虛無乜用。

如果係男性荷爾蒙過多,就反而有其他方法。

大宅

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我都覺得生完BB甩髮好多, 而家都係用防脫髮洗頭水同護髮素, 係會甩少左, 同埋生返少少毛毛.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊